Followers

Sunday, 1 August 2010

apa nak jadi,jadi lah.

ASSALAMUALAIKUM WBT.


haiy berusaha untuk memperuntukkan masa update blog.padahal kan nak bagi tahu yang einaz tak ada la sebuk mana pun cuma macam tak ada idea jer nak type apa. masa einaz tulis ni pun einaz macam main type jer apa yang rasa nak type barulah tulis yang lahir dari hati kan.tak adalah dinama kan hipokrit. tiru ayat orang nak buat apa kan.haiy membebel pulak cik einaz ni kan.korang tahu tak sejak akhir ni kan ramai jer yang tanya kenapa einaz ni tak ada pengganti la.and dengan suka hati naluri insang mereka buat conclusion yang einaz ni memilih hahah memang la kena memilih takkan main rembat jer ikan kat pasar pun kalau orang nak beli dia pilih dulu kan?kan?ni la lagi nak pilih boyfriend and ada juga yang cakap einaz tunggu ex-boyfriends pujuk hahaha macam kelakar jer reti pulak dia nak pujuk kan.kalau dia nak pujuk tak ada la einaz still single tujuh bulan ni kan...hargh terus aku bagi jawapan.



ok la einaz memang terasa sangat sejak tak ada boyfriends ni yerla hampir 4 tahun ko sibuk duduk berkepit ke hulu hilir dengan dia.samapi setiap inci tanah tu mesti penah ko pijak sama dengan boyfriends ko and tiba-tiba jer clash siapa tak terasa kan.



ok tiba-tibe terasa macam nak senaraikan ciri-ciri idaman lelaki ku haha.





YANG PERTAMA.


perlu la ada chemistry.


yerlah kan mesti la gf@bf kena ada keserasian.baru lah boley masuk kepala kan. hobi perlulah sama beb.kalau tak mahu nya tunggang langgang.yang paling penting lelaki tu kena la 100% faham apa yang kita cakap tak sama dengan apa yang ada dalam hati kita.


biasalah perempuan kan penuh dengan bunga-bunga,cewahh

wahai sang lelaki-lelaki contoh ayat perempuan yang apa yang dia cakapa kan tak sama dengan apa yang dia fikirkan.





1) "u pergilah. tapi hati-hati ea... "
maksudnya dia bagi kamu pergi tapi kalau boley tak payah la pergi. hahha *musykil-musykil


2) "kita putus,u jangan cari i lagi.i tak nak tengok muka u kat dunia ni."
maksudnya dia tak sanggup nak tinngal kan bf dia la tu.apa lagi tak reti-reti nak pujuk.,grrr


3) "tak palah kalau u busy sangat nanti ada masa u call i k."
maksudnya wahai lelaki kau ambik la masa sekejap berbual-bual dengan sidia.

hey banyak la lagi ayat bunga yang lelaki kena faham.so kepada lelaki yang tak ada perasaan so tak yah la beramgan nak ada gf nanti buat sakit hati gf anda jer.kan tak baik sakit kan hati orang daripada sakit kan hati orang baik tak payah kan.tak dapat dosa kering


tpi bagi einaz kan si jejaka idaman hati perlu lah berasal dari johor.hahahhaha.baru la nampak keserasiana nyer.lagi satu senang nak balik raya sama-sama nanti tak ada lah sibuk gaduh sorang ke selatan, sorang kat utara,
tapi kan ienaz dari dulu macam anti jer orang-orang yang berasal dari Pahang ni. ada lah kisah-kisah yang tersurat dan tersirat.*eh bukan anti sikit tapi macam terover siap masuk club I HATE PAHANG kat facebook lagi hahaha,OPS


einaz rasa ni calon pertama sebab dia berasal dari johor hahaha


YANG KEDUA:

tipula kalau korang tak nak lelaki yang handsome kan.cheh perasan lak pulak ko ingat ko cantik sangat ker?nak cari lelaki yang handsome2 jer.haha ok tapi betul juga orang cakap kalau muka handsome pun tapi selalu makan hati buat apa kan?tapi sedap apa makan hati masak sambal haha. buat sakit hati jer kan.harap muka jer handsome tapi tak boleh harap nak buat apa juga.kan best kalau dapat lelaki yang didatangkan pakej "dah la handsome,baik hati pulak tu."erm macam susah jer nak jumpa lelaki macam tu kan.ey tapi kan kalau boley einaz nak lelaki yang ala-ala


korean ceh perasaan la pulak ingat putih sangat ker sampai boyfriends pun nak yang putih-puith jer ;p



hey brad piit la.
lelaki yang ada lesung pipit diberi keutamaan ko....;D



harhg mesti korang ingat macam dah tak ada orang melayu jer yang einaz minat,hey ada lah siapa kata ornag melayu ni tak ada taste.mey ketuk sikit,
awal ashaari kan orang melayu.


walaupun ramai orang cakap kau gay OPS ko tetap "the bachelor men"




YANG KETIGA:

berpelajaran @ berkerjaya

hey haruslah kan nanti nak bagi einaz makan apa.HAHAHA.

ok dah la,tak kisah la macam mana pun lelaki idaman APA NAK JADI,JADILAH kalau dah jodoh tu mesti tak kemana kan.nanti kalau ada lagi ciri-ciri lelaki idaman einaz ada la siri yang ke-2 ok

.

nak juga menyemak muka tuan punya blog.

BYE!



6 comments:

benjamin baker said...

einaz.. =)
what ever happens.happens for a reason.No manis worth your tears, and the one who is, won't make you cry.Don't waste your time on a man, who isn't willing to waste their time on you.

p/s saya leh jadi nk masok kategori lelaki pertama.dari johor gak.

einaz ;D said...

eh haiy org jhor.. ;)

rAsy cHeAh said...

nice post ann..enjoy baca blog einaz..u mmg tau nak tarik perhatian baca blog u..gud job gurl ;)

susah jgk ekk nak fhm perasaan dan keinginan seorang pompuan nih..hmm but for all it worth, we should try to get the one we want rite ;)

sy nak bg opinion sket ekk
erm sy rasa kan, kalu kapel 2 berlainan interest or hobi kan lg menarik..sbbnya lehla kapel 2 berkongsi hobi yg berlainan and give each other opinion on their hobi kan..so sy rasa life would be more interesting that ways..

sy tau ttg ni pon psl pnh baca or dgr apa yg Dato Fazilah Kamsah ckpla kan, dia kata mengikut kajian, pasangan 2 kalu bole perlulah ada berlainan interest or opinion coz kalu berbeza baru la mereka leh saling melengkapi antara satu sama lain..cth; bf suka tgk action movie but gf suka love movie..bercanggahkan so what if dis week kita tgk action movie and next week tgk love movie so fair and square kan..lbh kurang mcm 2 la dia ckp..mcm sifat magnet, kalu negatif dgn negatif saling menolak tp kalu negatif dgn positif saling menarik kan...so mcm 2 jgk la dgn life as a kapel..

ops, mcm tulis blog ni..huhu sory einaz..peace ;)

shazika said...

wohaaa..
dah list calon nampaknyer

Whitteddczj said...

eh haiy org jhor.. ;)

Roland said...

wohaaa.. dah list calon nampaknyer