Followers

Wednesday, 5 January 2011

AKU BENCI LELAKI.*belog adalah tempat hati aku bercakap. so biarkan hati aku bercakap. dia dah cukup tersiksa.hok.!


ada masa rajin nak update blog, harini class aku cancel.bagus ada masa rehat sebab aku kalau bagi 1000 hari rehat pun takkan cukup . enough straight to the point. malam tadi tangan gatal aku rasa nk update blog. rasa tak puas hati membuak-buak tapi pujuk diri suruh tidur so esok-esok jer la update.sebab harini class tapi.



entry ni bukan aku nak cakap yang aku membenci lelaki ker apa tah kan. aku ada ramai boyfriends..teruja kan. orang akan salah anggap bila aku cakap aku ramai boyfriends tapi bila di melayukan aku ramai kawan lelaki. kawan lelaki aku semua baik-baik, tengok walaupun aku tak puas hati dengan lelaki tapi aku masih mahu lagi berkawan dengan mereka.perasaan tak puas hati aku belajar dari pengalaman. pengalaman yang mengatakan hati aku sakit kebanyakkan berpunca dari lelaki. damn. *sshh jangan mencarut ayah baca blog ko einaz ;p susah sangat kita nak berkawan dengan orang yang lain jenis, maksud aku aku jenis perempuan kawan dengan jenis lelaki. adoiy!



muka nak bagi penampar .


Nanti!jangan buat andaian dulu.memang kalau boleh aku nak benci lelaki.sebab aku fed up,bosan,benci,marah dengan perangai mereka, tak habis-habis nak salahkan perempuan,balik-balik perempuan yang kena.lelaki sekarang cerewet betul,serba tak kene jer, ke aku yang tak faham lelaki zaman sekarang ni? kadang-kadang aku geram dengan lelaki sebab diaorang tak nak cuba faham hati perempuan ker memang saja-saja tak nak faham.tak suka nyer T__T



sakit hati bila depan kita pijak semut pun tak mati,pandang perempuan pon tak nak,tapi kadang-kadang belakang kita ada pasang spare part alasan sunyi, lagi alasan tak menahan 'eh i tak ada-apa pun dengan dia kami dalam facebook teman tapi mesra je la'…wtf kau!aku tak bodoh la. aku benci alasan kau. kalau kau tak ada apa-apa dengan dia kau takkan approve jadi sibling kat facebook kau! aku tak kisah tapi napa kau tipu? apa perasaan kau?kalau aku yang buat?bukan niat aku nak balas dendam tapi aku nak kau fikir.aku tak nak cari gaduh so aku senyap jer.aku biarkan. aku dah penat gaduh dengan kau. so aku buat BODOH jer tapi aku nak kau tahu hati aku sakit sangat.terima kasih you do it again.



lagi. kau suka judge aku tipu kau. tapi kau fikir napa aku tipu kau? macamana aku nak cerita kat kau sedangkan belum aku cerita kau da bebel, marah-marah aku.
aku benci lelaki baran! sebab panas baran kau, aku tipu, aku tak boley cerita kau kau,padahal hati aku buak-buak nak cerita kat kau, apa yang terjadi aku hari ni, aku kena maki dengan lelaki lain, aku jatuh kat tangga, aku lupa nak makan hari ni sebab aku sibuk.. erm aku tipu, aku cakap nothing sebab aku tak nak kena mara dengan kau. kau penah fikir semua tu? kau suka mara aku. AKU BENCI KAU ! tapi aku tau aku tak sampai hati. mulut aku cakap tapi hati aku? erm diam..


Bila jarang mesej,lambat angkat call ke mula lah kata dah tak sayang.ada orang lain lah..tapi bila aku asyik sms Tanya kau buat apa.nanti kau rasa rimas..lepas tu cakap aku nie queen control aduhaiy penat tau..kau kenapa ?


Banyak lagi lah sebab,tapi malas nak tulis.nanti korang ingat aku nie anti lelaki,sebab seorang aku benci semua lelaki padahal aku hanya meluahkan apa yang aku rasa terhadap lelaki sekarang.tapi,aku tak berat sebelah even aku geram dengan lelaki macam mana pun,aku tau tak semua lelaki macam tu kan..ada jer lelaki yang baik dan menghargai wanita Cuma belum di temui lagi


So kesimpulanya aku tak benci lelaki…kepada lelaki kat luar sana yang tadi dah naik hot bila baca entry ini boleh lah cool semula yer.hehe.sebab aku malas nak main benci-benci ni..takder faedah buat tambah sakit di hati.lagipun kehadiran seorang lelaki dalam kehidupan seorang wanita adalah untuk mencintai, menyanyangi, menghargai, membimbing, melindungi serta membahagiakan wanita tersebut cewah. haha.


Lagipun tak semestinya hari ini putus cinta dengan lelaki tu,dunia dah berakhir bagi kita,memang la sakit putus cinta tu,yelah cinta bagai nak rak pastu putus.tapi nak buat macam makna dah jodoh kita dengan dia sampai situ..kalau dah putus tu..jangan asyik fikirkan dia jer OK?..cuba buat pekara yang berfaedah untuk lupakanya, dan yang paling penting dekatkan diri pada Allah.sebab allah pengubat hati yang terbaik buat hambanya...alhamdulillah.



diakhiri dengan gambar-gambar tiada motif tapi cuba menerangkan entry ini ada kaitan dengan grafik di bawah..


aku dengan girlfriends sekelas,secost,semereng ! jiwa aku sesuai dengan mereka. mereka faham aku even mulut aku tak bercakap.

Lagipun lelaki makhluk Allah jugak..kalau aku benci lelaki maksudnya aku benci makhluk ciptaan Allah lah..lagipun perempuan dan lelaki saling memerlukan kalau takder lelaki takder lah perempuan dan kalau takder perempuan takder lah lelaki macam tu lah caranya aku berfikir kalau aku rasa geram sangat dekat LELAKI!





godek-gedek folder ada juga bergambar dengan boyfrieds sekelas. cuma ada satu jer. dasyat kan.aku susah nak ambik gambar dengan lelaki ko nak tau tak sebab apa. boyfriends aku ni hot-hot, stok-stok model pencarian maskulin..diaorang yang tak nak ambik gambar dengan aku sebenarnya haha dush! last-last si awal ashaari jer yang ???? ha stop it dreaming gila !






hah lagi satu bila putus cinta jangan la sesekali buat perbuatan yang bodoh ke yang boleh meragut nyawa korong so think positive.mungkin ada hikmahnya yang kita tak nampak sekarang nie…mungkin Allah nak pertemukan kita dengan orang yang lebih baik sebab itu di pertemukan dengan orang yang salah..aku tak sebaik mana tapi aku cuba jadi sebaik-baiknya sebab aku nak jumpa yang terbaik.korang pun kan? so bye sayuuunnk !


12 comments:

Anisa Hang Tuah said...

gambar first tu comellah
(:

Einaz Shah Rizal Thomas said...

anisah sayang oiy..
suka puji-puji ie tau .
ppadahal u lagi comel gebu putih melepak.;)

conbellydiobeterisme said...

ade je laki baik ,tapi pompuan akan kata ,awak terlalu baik untuk saya...fenim2

una berry said...

lelaki, xboleh baik, sgt, xboleh jahat sgt, so sampai bebila pun lelaki dan perempuan akan ada konflik sbb laki pk camni, pompuan pk cam tu

as for me, I despise guys who're jerk. n i despise scandals/teman tapi mesra/ or whatever u called it to hide ur actual infidelity.huh

Einaz Shah Rizal Thomas said...

conbellydiobeterisme :

hatu la pasal tpi kalau einaz dpt laki baik untuk einaz da tak tolak da wee ;alhamdulillah ;)

Einaz Shah Rizal Thomas said...

una bery:


betul tu bagi einaz hati masing-masing sebenarnya..tapi kalu dah sampai hati da twar..
ssh juga kan..
sedihner..
anyway thanks yer ;)

AISYA humaira said...

mencari yang terbaik memg agak payah. tapi kita doa dapat yang terbaik ok einaz?

Einaz Shah Rizal Thomas said...

aisya humaira

hee thanks yer. amin..s;')

Fatin Amalina said...

hi einaz yg chantek,
singgah sini :)

happy blogwalking here

love;
Fa10

Einaz Shah Rizal Thomas said...

thanks fatin amalina.

i will view ur blog later cutie ! ;)

Asha Shalina said...

thanks untuk nasihat tu. saya pun pernah buat benda bodoh sebab lelaki..twice..tapi, dia tak sedar and tak pernah hargai..nak benci kat lelaki..tapi, enthlah..

Anonymous said...

Kenapa lelaki cepat marah...perempuan tak marah tapi dikatakan marah