Followers

Thursday, 5 May 2011

kenapa menangis ?



haiy dah dua hari dah dekat Johore . yurp balik kampung . cuti ker ? tak cuti sebenarnya . cuma final project yang group aku buat dah telebey cepat disiapkan dari jadual yang sepatutnya . Well , nak berlagak la sikit kan . bersungguh - sungguh gila aku dengan members nak siapkan borang kaji selidik tu sebab semuanya nak cuti lama dengan ketiadaan supervisor yang conduct our group harusla kami diberikan cuti . thanks . ha tak yah berterima kasih sangat la kan , ko tunggu next week bala . bala . haha minggu ni rehat la puas - puas yer . Eva, Diela and Anna. by next week. serve you include me. hahahaha .



OKAY LA BACK TO TITTLE sejak dua tiga minggu ni , aku banyak baca status kat FB perempuan tulis " bla, blah , blah " then akhir status mesti letak simbol ini ;( ker ini :"( tak pun T__T . maknaya mesti dia dalam keadaan sedih , kalau dah sedih tipu la mesti ada sedikit airmata keluar kan , kenapa perempuan ni mudah sangat nak nangis ek ? aku cakap pun bagi pihak diri sendiri . kebanyakkan airmata yang telah jatuh diatas muka bumi ini, banyak kisah banyak cerita, dan kebanyakannya aku mengalirkan air mata kerana Cinta. Mengapa? sebab cinta itu sesuatu yang indah jika dihargai tetapi terlalu sakit bila dikhianati, kalau tak percaya cuba try lah hehe.



Erm betul cakap orang kan manusia ni tak pernah cukup dengan apa yang ada, tak pernah nak bersyukur apa yang ada didepan mata, tuan punya blog ni pun lebih kurang je, banyak juga pengajaran yang aku dapat dan banyak juga kejadian yang akan bertahta didalam minda ni dan menjadi sejarah hidup aku yang takkan hilang sampailah bila - bila . KENAPA PEREMPUAN SENANG MENANGIS ?



allah berfirman :


"Aku memberinya
kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa
seorang suami yang baik takkan pernah
menyakiti isterinya, tetapi kadang
menguji kekuatannya dan ketetapan
hatinya untuk berada disisi suaminya
tanpa ragu"

"Dan akhirnya, Aku
memberinya air mata untuk dititiskan dan
ini adalah khusus miliknya untuk
digunakan bilapun ia perlukan."

"Kau tahu, kecantikan
seorang wanita bukanlah dari pakaian
yang dikenakannya, susuk yang ia
tampilkan, atau bagaimana ia menyisir
rambutnya."

"Kecantikan seorang
wanita harus dilihat dari matanya,
kerana itulah pintu hatinya.. Tempat
dimana cinta itu ada."



TITLE SEDIH , GAMBAR TAK . macamana tu ? sebab ?


Hargailah sesuatu yang masih ada, kerana esok mungkin pergi untuk selamanya, dan saat itu jangan ditangisi lagi, kerana semasa ada kau tak pernah menghargai, sebelum menyesal dan air mata itu mengalir, sayangilah dan cintailah apa yang anda rasa Berharga.ok la dah macam terlebye membebel jer kan. Selamat Malam semua . baca doa sebelum tido. good nite ;)



______________________________________________________




sebelum orang tanya lagu apa kat blog ni awal - awal aku bagitahu yer lagu
MALAIKAT PELANGI CINTA by LAKU BAND .

hidupmu adalah hidupku
kebahagiaanmu adalah bahagiaku
kesedihanmu adalah kesedihanku
nyawamu adalah hidupku




dah habis baca boley like and coment sekali.
terima kasih daun keladi,kalau sudi datang la lagi.

2 comments:

Nurul said...

sedeynye lagu nie.. :(

Einaz Shah Rizal Thomas said...

sedey yer ? heee einaz suka lagu ni . :P