Followers

Saturday, 17 December 2011

saya dilahirkan cacat.




Align Center



Ok, mungkin memang ada yang dah tau yang lesung pipit ni sebenarnya memang disebabkan oleh kecacatan pada otot di muka. *untuk sedapkan hati mana-mana pihak yang ada lesung pipit, kita boleh kata UNIK, instead of cacat. Macam mana lesung pipit terjadi? Lesung pipit boleh terjadi apabila otot zygomaticus utama yang terbentuk lebih pendek daripada ukuran sebenar, ataupun otot ini terbelah menjadi dua. Ketika seseorang senyum atau ketawa maka akan ada daya tarik kulit yang akan menghasilkan lesung pipit (efek penarikan kulit tersebut).


::focus on zygomaticus major::

Jelas kat sini, anatomically, lesung pipit (dimple) adalah sejenis kecacatan. Tapi jangan rendah diri, sebab masyarakat sekeliling berpendapat lesung pipit adalah suatu anugerah untuk orang yang terpilih untuk kelihatan lebih sweet ! sweet ker ? perasan sebentar disini ;D




tengok! cacat yang cantik kan! ;D

Untuk kukuhkan lagi alasan ni, wujudnya pembedahan untuk membuat lesung pipit hanya untuk mendapatkan amazing smile kononnya. Sampai macam ni sekali, dahsyat..
Dan ni lah antara imej sebelum dan selepas pembedahan tu..





Memang berjaya, tapi kalau korang perasan bentuk lesung pipit ni nampak rigid kan? macam tiba-tiba ada, macam tak ada kesinambungan dengan penarikan bahagian pipi yang lain.


Dan jangan ingat tiada komplikasi apabila kita dah ubah kejadian allah. Walaupun terlalu sikit risiko, tapi masih ada tau ni antara komplikasinya.

pergh ! cuak kot nak buat operation semata-mata nak dapat otot cacat kan dah cacat betul-betul



kadang ada terfikir Lesung pipit ni boleh jadi pada sesiapa saja ke? tak juga Menurut kajian yang dah dijalankan, lesung pipit dipengaruhi oleh faktor genetik. Dan lebih menarik lesung pipit adalah gen yang dominan. Maksudnya, kalau mana-mana pasangan yang salah sorangnya ada lesung pipit, anak yang bakal lahir akan ada possibility untuk dapat lesung pipit sebanyak 20-50%! apa lagi, carilah pasangan yang ada lesung pipit!.



macam saya ! ;p

Okey lah, rasanya nak buat hujah sampai sini je kot. Apa-apa pun, setiap kekurangan pasti akan di top up mana-mana bahgian yang lain. Bukti Allah s.w.t maha adil. Macam contoh lesung pipit tadilah, Walaupun anatomically is considered as abnormal, physically dimple is considered to be one of the most attractive facial features. Cewah! **ayat nak jaga hati. Akhir kata, just enjoy your natural beauty. You probably don't realize it, but you definitely have something that someone else deeply desires!


this articel from one of blogger dan telah diubah mengikut personalti tuan punyer belog ;D

10 comments:

javanese DOVE said...

share lah lesung pipit tu!

jangan kedekut ok!

hewhewhew:P

Einaz Shah Rizal Thomas said...

hahahaha nnt di pangil si cacat .;D

Aida Azryn said...

hehe.. comel tuan blog ni. ;D

Einaz Shah Rizal Thomas said...

haish malu :PP thanks aida dtg blog ni ;P

JIJI YU said...

ok le tu dari aku takde langsung..seb ebk aku ni stok pan asia je

Einaz Shah Rizal Thomas said...

hahahaha . pan asia sgt . ;D

sweethOneY said...

Lesung pipit yang comel ! Nak lesung pipit jugakkk

Einaz Shah Rizal Thomas said...

hee sweeethoney da mmg swet tada pun ttp sweet ;)

Cik Rama-rama said...

Cacat ke...alamak kite pun kategori cacat la ek...aka UNIK...

KiKiHanakO said...

cute nye.. kita pun ada tapi sebelah kanan jerr.hihih