Followers

Thursday, 13 January 2011

tentang.perasaan.yang.perasan

i skip class again....this.is.my.short.entry


haiy.morning nak masuk afternoon! ; D mood aku yang baru lepas tengok cerita "cuti-cuti cinta" aku tau aku ketinggalan zaman tapi ada aku kisah??tapi aku nak cakap comel dow nora danish dalam cerita itu



lepas.aku.tengok.cerita.ni..

what can i say about my first love??

The words that he tells, the way he touches me shows that he loves me. I just know he does. I think I have Fallen in love. The talks about jelousy, love and family always come up in coversation. One who does not care would be afraid to speak of those words. He is the one! Or is he? He is the one God has chosen for me, my first true love. The definition of these thoughts I am in Love...INI.CERITA.DULULAH..;'(

ops.terupload.pulak..;D

aku mula berfikir bila dah ponteng class then duduk kat rumah.membuang masa tengok cerita cinta, then felling sorang-sorang,memang membuang masa.bersyukurnya aku lahir kat malaysia, dah la kerajaan bagi biasiswa, sediakan segala kemudahan belajar, tu pun aku nak ponteng kelaslagi?dan.buat.muka.tak.bersalah.tengok.movie.hahaha.


okla.kan.dah.bagitahu.ini.adalah.entry.pendek...lepas ni tak da cinta-cinta dah.aku nak sambung tengok cerita magika*masih ketinggalan zaman lagi .babye!

Wednesday, 12 January 2011

Can i remove friend from my friend's list at FB??

update laju-laju sebab mencuri masa busy gila. satu tutorial akaun yang sengaja aku buat-buat lupa nak buat, kedua esok ada kuiz bab empat for subject operation, ketiga mini project. dan keempat juga kerja aku rasa aku perlu update blog. itu pun salah satu tanggungjawab seorang yang telah mempunyai personal blog, kalau tak ! baik tak payah buat. aku rasa ayat aku dah tonggang-terbalik sebab terlalu kelam kelibut.

gambar tiada kena mengena bermaknsa . iklan jap !


cair siut tengok bila lelaki pakai baju melayu. betul ! lagi-lagi bila hari jumaat ;)


adoiy jatuh cinta dengan pak lebai ni.

ok iklan sampai disini sahaja. kita kembali ker seri pentas utama . dush ! ;D


sebenarnya macam ni . macaman ek nak bagitahu ?? ha macam ni la korang dah baca kan tajuk tu. sebenarnya ka. Aku bukan lah orang yang popular setiap hari orang request nak jadi friend sampai beratus-ratus kan. paling banyak pun 1-2 orang jer sehari . Kadang-kadang tak ada langsung pun. haha tipu. Tapi bukan semua orang aku akan approve sebagai friend. Kenapa?

Sebab pertama aku tak approve friend request


sebab profile facebook tu adalah profile yang digunakan untuk bisnes. Mungkin ada yang tak kisah dengan profile macam tu tapi aku tak suka. Facebook Pages kan ada. Ok lah mungkin sebab dorang tak reti nak guna Pages tu. Tapi still aku takkan approve


Sebab kedua


profile tu tak ada profile picture dan aku tak tahu dia siapa. Macam mana nak approve kalau tak tahu siapa. Entah-entah korang nak stalk aku ke, rompak aku ke siapa tahu kan? Tak kisah lah kau dan aku ada mutual friend banyak macam mana pun kalau aku tak tahu siapa kau aku taknak approve. Macam kat bawah ni. Dah lah macam tak update, tak ada gambar pulak tu.

Sebab ketiga

bila yang add tu foreigner mana entah. Dah lah pakai baju macam tak cukup kain. Kalau lawa tak pe la jugak. Kang tak pasal-pasal je.


Sebab keempat

bila aku tahu yang add aku tu aku kenal dan dia memang psiko. Serik dah dengan sms, call. Facebook sorry. It’s my world. Jangan kacau!



Tapi kadang-kadang aku buat exception gak approve sebab sekarang ni aku approve je semua tapi still bukan kategori yang kat atas tula. Aku buat asingkan friend aku mengikut list (lihat gambar bawah), so profile aku bukan untuk semua orang even Facebook is a social utility that connects people with friends dan sekarang walaupun aku cakap aku tak approve semua orang tapi tetap friends list aku semakin menimbum. padahal bukan aku kenal pun mereka-mereka ni. pelik kan? perlu ker aku delete jer orang yang aku tak kenal ni ?? korang rasa macamana ek ?ok lah mahu sambung kerja yang tertangguh.korang pergi tidur yer ! babye.

Wednesday, 5 January 2011

AKU BENCI LELAKI.*belog adalah tempat hati aku bercakap. so biarkan hati aku bercakap. dia dah cukup tersiksa.hok.!


ada masa rajin nak update blog, harini class aku cancel.bagus ada masa rehat sebab aku kalau bagi 1000 hari rehat pun takkan cukup . enough straight to the point. malam tadi tangan gatal aku rasa nk update blog. rasa tak puas hati membuak-buak tapi pujuk diri suruh tidur so esok-esok jer la update.sebab harini class tapi.



entry ni bukan aku nak cakap yang aku membenci lelaki ker apa tah kan. aku ada ramai boyfriends..teruja kan. orang akan salah anggap bila aku cakap aku ramai boyfriends tapi bila di melayukan aku ramai kawan lelaki. kawan lelaki aku semua baik-baik, tengok walaupun aku tak puas hati dengan lelaki tapi aku masih mahu lagi berkawan dengan mereka.perasaan tak puas hati aku belajar dari pengalaman. pengalaman yang mengatakan hati aku sakit kebanyakkan berpunca dari lelaki. damn. *sshh jangan mencarut ayah baca blog ko einaz ;p susah sangat kita nak berkawan dengan orang yang lain jenis, maksud aku aku jenis perempuan kawan dengan jenis lelaki. adoiy!



muka nak bagi penampar .


Nanti!jangan buat andaian dulu.memang kalau boleh aku nak benci lelaki.sebab aku fed up,bosan,benci,marah dengan perangai mereka, tak habis-habis nak salahkan perempuan,balik-balik perempuan yang kena.lelaki sekarang cerewet betul,serba tak kene jer, ke aku yang tak faham lelaki zaman sekarang ni? kadang-kadang aku geram dengan lelaki sebab diaorang tak nak cuba faham hati perempuan ker memang saja-saja tak nak faham.tak suka nyer T__T



sakit hati bila depan kita pijak semut pun tak mati,pandang perempuan pon tak nak,tapi kadang-kadang belakang kita ada pasang spare part alasan sunyi, lagi alasan tak menahan 'eh i tak ada-apa pun dengan dia kami dalam facebook teman tapi mesra je la'…wtf kau!aku tak bodoh la. aku benci alasan kau. kalau kau tak ada apa-apa dengan dia kau takkan approve jadi sibling kat facebook kau! aku tak kisah tapi napa kau tipu? apa perasaan kau?kalau aku yang buat?bukan niat aku nak balas dendam tapi aku nak kau fikir.aku tak nak cari gaduh so aku senyap jer.aku biarkan. aku dah penat gaduh dengan kau. so aku buat BODOH jer tapi aku nak kau tahu hati aku sakit sangat.terima kasih you do it again.



lagi. kau suka judge aku tipu kau. tapi kau fikir napa aku tipu kau? macamana aku nak cerita kat kau sedangkan belum aku cerita kau da bebel, marah-marah aku.
aku benci lelaki baran! sebab panas baran kau, aku tipu, aku tak boley cerita kau kau,padahal hati aku buak-buak nak cerita kat kau, apa yang terjadi aku hari ni, aku kena maki dengan lelaki lain, aku jatuh kat tangga, aku lupa nak makan hari ni sebab aku sibuk.. erm aku tipu, aku cakap nothing sebab aku tak nak kena mara dengan kau. kau penah fikir semua tu? kau suka mara aku. AKU BENCI KAU ! tapi aku tau aku tak sampai hati. mulut aku cakap tapi hati aku? erm diam..


Bila jarang mesej,lambat angkat call ke mula lah kata dah tak sayang.ada orang lain lah..tapi bila aku asyik sms Tanya kau buat apa.nanti kau rasa rimas..lepas tu cakap aku nie queen control aduhaiy penat tau..kau kenapa ?


Banyak lagi lah sebab,tapi malas nak tulis.nanti korang ingat aku nie anti lelaki,sebab seorang aku benci semua lelaki padahal aku hanya meluahkan apa yang aku rasa terhadap lelaki sekarang.tapi,aku tak berat sebelah even aku geram dengan lelaki macam mana pun,aku tau tak semua lelaki macam tu kan..ada jer lelaki yang baik dan menghargai wanita Cuma belum di temui lagi


So kesimpulanya aku tak benci lelaki…kepada lelaki kat luar sana yang tadi dah naik hot bila baca entry ini boleh lah cool semula yer.hehe.sebab aku malas nak main benci-benci ni..takder faedah buat tambah sakit di hati.lagipun kehadiran seorang lelaki dalam kehidupan seorang wanita adalah untuk mencintai, menyanyangi, menghargai, membimbing, melindungi serta membahagiakan wanita tersebut cewah. haha.


Lagipun tak semestinya hari ini putus cinta dengan lelaki tu,dunia dah berakhir bagi kita,memang la sakit putus cinta tu,yelah cinta bagai nak rak pastu putus.tapi nak buat macam makna dah jodoh kita dengan dia sampai situ..kalau dah putus tu..jangan asyik fikirkan dia jer OK?..cuba buat pekara yang berfaedah untuk lupakanya, dan yang paling penting dekatkan diri pada Allah.sebab allah pengubat hati yang terbaik buat hambanya...alhamdulillah.



diakhiri dengan gambar-gambar tiada motif tapi cuba menerangkan entry ini ada kaitan dengan grafik di bawah..


aku dengan girlfriends sekelas,secost,semereng ! jiwa aku sesuai dengan mereka. mereka faham aku even mulut aku tak bercakap.

Lagipun lelaki makhluk Allah jugak..kalau aku benci lelaki maksudnya aku benci makhluk ciptaan Allah lah..lagipun perempuan dan lelaki saling memerlukan kalau takder lelaki takder lah perempuan dan kalau takder perempuan takder lah lelaki macam tu lah caranya aku berfikir kalau aku rasa geram sangat dekat LELAKI!





godek-gedek folder ada juga bergambar dengan boyfrieds sekelas. cuma ada satu jer. dasyat kan.aku susah nak ambik gambar dengan lelaki ko nak tau tak sebab apa. boyfriends aku ni hot-hot, stok-stok model pencarian maskulin..diaorang yang tak nak ambik gambar dengan aku sebenarnya haha dush! last-last si awal ashaari jer yang ???? ha stop it dreaming gila !






hah lagi satu bila putus cinta jangan la sesekali buat perbuatan yang bodoh ke yang boleh meragut nyawa korong so think positive.mungkin ada hikmahnya yang kita tak nampak sekarang nie…mungkin Allah nak pertemukan kita dengan orang yang lebih baik sebab itu di pertemukan dengan orang yang salah..aku tak sebaik mana tapi aku cuba jadi sebaik-baiknya sebab aku nak jumpa yang terbaik.korang pun kan? so bye sayuuunnk !


pergh aku kena maki dan patut pilih orang yang sesuai..

PENGUMUMANGGG! ENTRY ni adalah penulisan tanpa graphic dari hati suci gebu einaz shah rizal thomas. selamat membaca sayauunnkk !


sebenarnya cerita ni aku dah alami dua hari lepas. ya ampun aku kena maki dengan lelaki yang aku dah anggap tak ada kena mengena lagi dengan aku, tapi tiba-tiba dia maki sebab aku terlepas cakap yang "lelaki suka cakap diri dia gay, padahal dia playboy!" tula orang cakap terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata padan muka kena maki!. tapi aku tetap nak pertahankan hak aku yang aku sebenarnya bukan nak cakap kat dia sorang jer. aku bercakap secara umum,yang dia terasa lebey, kenapa kan..benci aku ! cis kau.



sekarang kau lelaki yang selamba badak suka maki ,mencerca sumpah seranah perempuan.. sungguh memalukan..
ha mesti korang da biasa kan dengar pasal lelaki yang suka hati maki perempuan, yang ni paling aku pantang. dalam seumur hidup aku belum penah lagi kena maki, tapi pasal aku cakap dia playboy damn! terus dia maki. ha ko pehal mat!"bukan nama sebenar" if ko bukan playboy? cakap jer la tak payah nak maki-maki aku. huh sabar lagi lagipun aku dah maafkan kau pun LELAKI!


terselit juga..


erm susah,susah. tapi sebenarnya kan Hidup taklah sesusah mana kan? Kita saja yang selalu menyusahkan diri. Kan? aku pun sama. Kadang-kadang hal kecik, kita fikir mati-matian. Inikan pula, hal besar. Sampai ada yang sanggup nak bunuh diri. Macam gampang gila!Lainlah, kalau lepas bunuh diri. Confirm masuk syurga! Then, i will do the same thing. hehehe.

lagi kan...

sejak dua menjak aku single mingel ni ramai mintak pendapat. ceh ingat aku ni pakar motivasi ker apa tah kan.yang aku baca tentang orang yang tak berfikir dulu, bila Putus cinta. Tak fikir panjang, terus telan panadol berbelas-belas biji. Tak berjaya, ambil panadol masuk dalam coke dan teguk. . Kerana lelaki, perempuan kalah. Kerana lelaki perempuan murahan. Macam-macam dia jual. Apa? Fikir sendiri. " berita di ambil dari berita semasa." ha okla jangan finiing-fining la. cool jer dow! berlambak lagi lelaki yang baik-baik kat dunia ni

sekarang azam 2011 kalau boley kan. kalau la boley, tapi kalau tak boley aku nak boley kan juga. kalau la bolehh.. alahaiy malu la pulak nak cakap yang kalau boley aku tak nak lelaki yang...

dalam konteks aku ni aku ni sama jer macam perempuan lain yang kalau boley tak nak lelaki..

PENIPU - Dah tentu la para hawa nie tak suka akan penipu.. Itu dah kompem.. Siapa yang nak ada pasangan yang menipu kan..

TERLALU MENGAMBIL BERAT – Adeh.. Jangan poyo sangat.. Si dia pon tau menjaga diri.. Nanti si dia ingat kau terlalu mengongkong dia pulak.. Perbataskan kerisauan kau tu.. Dia pon dah besar panjang..

KAU PEROKOK - Mesti dia akan cakap bila ditanya “i tak kesah, tapi kalau boleh berenti la.. kan tak elok ntuk kesihatan” Itu maknanya dia tak suka la.. Berhentilah kalau boleh.. Dia pon mesti ada terpikir dengan kesihatan anak2 nanti bila berkeluarga..

TIDAK LUPAKAN CINTA LAMA – Tak habis2 kau cerita kisah kau ngan awek lama kau.. Pas tu kau banding2kan pulak.. Marah la dia beb.. Simpan @ buang memori lama tu.. Jangan sesekali ceritakan depan dia.. Nanti dia ingat kau masih belum mencintai dia lagi..

TIDAK SOLEH – Bukan la si dia nak kau tu sampai jadi imam, tapi cukuplah kau punya ilmu asas dalam agama.. Tidaklah dia risau bila mendirikan rumahtangga nanti.. Sama2 membimbing.. Jika dia salah kau boleh tegur dan begitulah sebaliknya..

SENSITIF – Adui.. Jantan beb!! Pebarang sensitif nie.. Takkan nak si dia pujuk kau pulak.. Tunjukkan kejantananmu itu.. Walaupun benar kau bengang, direct cakap kat dia.. Dia pon akan suka dengan kejujuran kau itu..gua suka la sama lu. gua kan ROCK! haha.

TAK SERIUS - Tunjukkan kesungguhan kau.. Nanti dia ingat kau main2 dalam bercinta…Cukuplah katakan sayang sebelum kau tidur.. [call jer bg yg belum kawen] aku memang reject awal-awal orang yang da berpunyer ni. termasuk lelaki yang baru 5/6 bulan clash dengan gf dia.. AKU TAKNAK DI CHOP PERAMPAS !

KAU PERALATKAN DIA – Kau bercinta ngan dia sebab dia cantik, kau bangga.. Dia banyak duit, kau boleh cukur.. Yang paling sadis bila kau bercinta ngan dia sebab kau bosan!! Kau takde cinta tapi hanya ada dia yang nak bercinta dengan kau.. Tapi kau tak ikhlas.. Jangan mainkan perasaan perempuan..



Hidup ini bukan selamanya bersama kita. Jangan sekat diri untuk dapat bahagia dengan cara kita sendiri. Berusahalah! BYE!