Followers

Thursday, 17 March 2011

ini antara kita dan awak .



ini antara kita dan awak .



Awak,


Tiap-tiap hari kita sms awk, call awak.. dulu awak suka kita selalu sms, call awak.. Tak puas dengar suara kita katanya awak. Tapi sekarang awak rasa sedikit rimas, mungkin awak sibuk dengan kehidupan.. Kita sms awak bukan nak ganggu awak selalu cuma kita nak awak tau kita selalu ingat awak..



Awak,


Kita selalu tanya mana awak pergi, kita selalu minta awak sms kita kalau pergi situ pergi sini, sms kita kalau dah sampai situ sampai sini. Bukan kita nak awasi gerakan awak, tapi kita terlebih bimbang. Katakanlah awak masih sms kita masa kat tempat A, tapi bila kat tempat B awak tak sms kita, so kita tau awak ada masalah kat situ.. Kalau awak rimas, takpelah.. Kita tak mintak dah buat macam tu.. Kita tau awak pandai jaga diri..



Awak,


Kita suka tengok awak pakai elok-elok, Kita selalu tegur awak pakai macam tu pakai macam ni.. Kita suka tengok awak smart je, Kita bukan paksa awak pakai songkok pakai jubah, Kita tau awak tak rimas bila kita cakap pasal ni, Tapi kita tak reti baca hati awak.. Awak kena la terus terang ngan kita yer.



Awak,


Kita tak larang awak nak keluar lepak ngan kawan-kawan awak, tapi jangan la keluar melepak sampai 3,4 pagi, Kita suka kalau kawan-kawan awak cakap awak dapat girlfriends yang jaga awak elok-elok, Awak nak keluar, keluar je la. Kita tak kisah, Kita tau awak pandai jaga diri..



Awak,


Kita selalu marah-marah awak.. Adakalanya kita tertenking awak.. Mungkin kita terluka ngan kata-kata atau perbuatan awak.. Kita tau 90% perempuan tak suka ditenking, tapi kita tak pernah selitkan rasa benci dalam marah kita kat awak.. Kita janji dah tak tenking-tenking awak.. Kita lebih pedulikan sayang kita kat awak dari tenkingan tu..



Awak,


Kita suka cakap banyak-banyak, cerita itu cerita ini ngan awak.. Maaf la kalau buat awak rimas.. Tapi kita suka borak ngan orang yang kita sayang.. Suka awak tau apa yang kita tau..Dulu awak selalu nangis-nangis sebab rindu nak dengar suara kita..


Awak,


Awak jangan la segan nak suruh kita ubah itu dan ubah ini, Tak salah kalau kita berubah ke arah kebaikan. Kita tak kisah pun, Tapi kita kisah kalau awak suruh kita berubah jadi kaki clubbing ke.. Itu bukan cara kita, Apa-apa perubahan ke arah kebaikan kita ikut, kita suka.. Kita pun manusia biasa jugak.. Banyak kekurangan.. Kata orang, kita takkan nampak kekurangan diri kita melainkan orang disekeliling kita.. Maybe ada kebenarannya..


Awak,


Maybe awak kurang percaya kepada janji. Tapi awak kena percaya kepada kita, Kita akan tunaikan janji yang kita taburkan selama ni.. Cuma lambat atau sekejap saja. Kita tak nak hiris tangan sampai berdarah semata-mata nak tunjuk betapa ikhlasnya janji kita, cukup saja awak percaya dari air muka kita dan air mata kita..





"Dan akhirnya, Kuberikan wanita air mata, agar dapat mencurahkan perasaannya. Inilah yang khusus kepada wanita, agar dapat dia gunakan bila-bila masa pun dia inginkan. Ini bukan kelemahan bagi wanita, kerana sebenarnya air mata ini adalah "air mata kehidupan."


Sesungguhnya wanita dan airmata tidak dapat dipisahkan.. jangan sia-siakan airmata yang mengalir dengan hal yang tidak diberkati.. jagalah kesucian airmatamu





dah habis baca boley like and coment sekali.
terima kasih daun keladi,kalau sudi datang la lagi.

Tuesday, 15 March 2011

dah cuti empat hari baru terkial nak update blog .

i realised i've lost the touch and not in the moOd to blog again I just spend one weeks at my home sweet home for my last semester break, so it was a shortest semester break for me. haiy korang ! dah nak empat hari cuti baru nak tekinja- kinja update blog kan. sory la yer seperti biasa bila aku dah cuti mahulah aku akan jadi bibik sepenuh masa kat rumah. bila dah jadi bibik korang rasa bibik boley ker online - online ni ? apa ? boley ? mey sini aku nk jadi bibik yang boley pesbuk ni. yang lain nyer antara aku dengan bibik korang tu, aku jadi bibik tanpa gaji. haha tak pa hati mahu ikhlas maaaa..



harini baru rasa berkempatan nak check it out blog . rasa seperti katak di bawah tempurung bila lama tak online ni biasala bibik memang selalu menjadi seperti. pergh gebang lebey, uru ara kat semua orang yang aku memang gadis malayu terakhir duduk rumah buat kerja rumah padahal, balas dendam Most of the time I just sleep, makan(lunch), then sleep again then makan(dinner) then sleep again. Memang I sudah immune with THIS wrong timing semester break. hahah.



ok la bila dah cuti panjang, tingal sorang - sorang dekat rumah means ayah, emak , akak, abang pergi kerja kena la tinggal sorang kat rumah then masa nak kemas - kemas folder kat lapytop ni ternampak gambar semasa menjadi gadis ayu memakai tundung bawal.. i like . teringin juga . teringin apa ? ala teringin yang kat bawah ni la, nak jadi macam kat gambar bawah ni , macam dulu -dulu. sekarang pun boley apa nak jadi ? ala boleyker ? boleyla.....






adik aku nama dia erin tapi dia lebey suka orang panggil dia nisa' tapi dalam family aku memang panggil dia nama erin. erin + einaz . tapi dalam gambar ni erin yang pakai tundung bawal . kira ok la tu . muka kami kan sama. cuba bayangkan aku pakai tudung tu. gerenti sama ;))


masa ni semester awal . ayu. bukan aku yang ayu . nama budak kecik sebelah aku ni ayu. ;pp






masa ni pulak ada event . 1st time kena dikir barat. kena pakai baju kemeja warna putih dah tudung warna hitam dan rambut berwarna hitam dan bagi sesiapa yang rambut dia tak bapa hitam. sila hitam kan. haha










masa ni pulak gambar lepas SPM . empat tahun lepas. tua nya aku. huhu




gambar terkini. raya tahun lepas :)) sangat terikini kan ? kan ?






last sekali gambar ni masa akak kesayangan tunang tema dia arabic style :PP







lagi sekali last. even tak pakai tundung bawal tapi suka gambar ni. semunya menutup aurat tanpa dipaksa walaupun semasa event ni, semua student yang bergelar muslimah wajib menutup aurat sepenuhnya .

ok la dah habis da. tepuk tangan . babye
*
*
*
*
*
*
*
*


pesanan hati :*** haish, aku memang benci lelaki yang suka marah - marah perempuan ni. kalau kaki aku jahat la , memang dah kena kat muka orang lelaki yang suka hati dia maki perempuan. macam la kena bayar kalau nak cakap elok - elok !!!






dah habis baca boley like and coment sekali
terima kasih daun keladi,kalau sudi datang la lagi.

Tuesday, 8 March 2011

OPEN TO EXCHANGE YOUR LINK !

korang akan nampak dua benda :


satu : header blog yang ketinggalan zaman dah di delete . ada siapa-siapa nak buatkan header aku yang baru ? "double kenyit -kenyit mata " ;; P. Partly because I get bored with the same old. sadis kan. biasa la orang yang tak pandai edit , maka tercipta la belog sekangkang kera ni.



dua : url blog sudah bertukar kepada nama sendiri . iaitu
http://einazshahrizalthomas.blogspot.com/ . dengan adanya link aku yang baru ni, aku rasa nak bertukar - tukar link dengan korang boley ? Sesiapa pun boleh exchange link. korang semua dialu-alukan, lagi awak - awak yang dah sudi follow blog einaz, tiada syarat yang dikenakan, cukup cukup sekadar kita ber-exchange link . sayer tengok blog awak, awak tengok blog sayer . kalau ada sesiapa rasa nak bertukar link , nak blog korang menempek di side blog einaz shah rizal thomas. sila la tempek link korang kat coment di bawah iyer !


remind again ! sila tinggalkan link anda di coment untuk entry ini sahaja ;)


I hope i like the new theme and layout . padahal rasa macam sama jer macam dulu. If anything looks strange, please let me know. And thank you for reading! sayer budak tua baru belajar ;))




dah habis baca boley like and coment sekali.
terima kasih daun keladi,kalau sudi datang la lagi.