Followers

Thursday, 19 May 2011

Kau ingat kau sorang jer ada EGO ?

Aku benci lelaki ego! Aku tak tau kenapa lelaki dilahirkan dengan perasaan ego ! Aku benci!! Wahh aku sangat marah sejak dari semalam lagi. Lelaki hanya tau menyakitkan hati perempuan lepas tu biar je. Haram tak pujuk pun. alasan ? tunggu baik sendiri jer la , perempuan merajuk bukan lama mana pun . ee teruk betul ! Bukan mintak beli bunga rose merah sejambak macam aku nampak dekat sepanjang seksyen tujuh masa convocation UITM semalam, atau teddy bear limited edition atau mintak chocolate buatan Malaysia just suruh said sorry then settle . Dahla melukakan hati perempuan dengan percakapan dan perbuatan mereka. Kita cakap tak pernah nak paham. Nasihat kat orang lain pandai tapi diri sendiri tak reti nak buat! ok dah terlepas tulis tak boley delete -EINAZ


assalmuaalaikum youallls mara gila kan ? haha tak dala kat atas tu aku gurau jer saja bikin HOT pagi-pagi ni *tangan dibahu mata keatas :P .kenyit mata sikit ^_* HIPOKRIT lagi . Sekarang nak bagitahu kat semua orang harini aku bangun pagi dikejutkan oleh emak ! yes , home sweet home , malam tadi sampai dari Shah Alam , tak cuti panjang pun just balik weekend then this Sunday dah balik semula . alor ... sub.sub.


dah iklan kejap, nak sambung balik pasal ego ni ! Ego Ni la sebenarnya master mind kepada semua perkara ni. Lelaki dan ego memang dah serasi ada persamaan yang mengatakan lelaki=ego. kalau ego sikit-sikit tu takpe kot. huhu kenapa 100% nak salah kan ego Encik Lelaki ni ? ker Cik Perempuan yang terlalu emotional ? (some men seem to behave like boys that boast who is the strongest, the cleverest and so on). dan aku tahu kenapa lelaki ni ego ? lelaki ni jiwanya kuat, sebab tu mereka ego tu tak nak mengalah, sumenye die betul, pastu hati mereka ni pulak keras susah nak lembut . ERM fikir hati dia jer . haish ..


Bukan maksud aku nak salah kan lelaki sepenuhnya kan pakar psikoterapi pun ada bagitahu "Hormon seks jantan iaitu hormon testostron dan hormon androgen (dihasilkan kelenjar adrenal iaitu di ginjal) yg dihasilkan daripada kelenjar puipitari (di otak) dan merubah ke haluan saraf dalam otak dan cara pemikiran juga akan berubah . Orang lelaki juga kan terpengaruh dengan faktor persekitaran mereka ataupun itu adalah sifat semulajadi mereka." Jadi, jiwa mereka semakin lama semakin keras dan kuat, susah nak lembut kecuali ada berjaya melembutkan mereka.


bagi perempaun yang mana boley sabar ni sabar jer la . senang- senang jangan ambik kisah langsung pasal dia , baru padan muka ! perempuan pun ada ego juga tau ? nak tengok besar mana ego perempuan ni ? try la hahaha . ok la tiba -tiba idea mencurah -curah sebelum jadi essay baik stop . bye ! ;)


dah habis baca boley like and coment sekali.e
terima kasih daun keladi,kalau sudi datang la lagi.

Thursday, 5 May 2011

kenapa menangis ?



haiy dah dua hari dah dekat Johore . yurp balik kampung . cuti ker ? tak cuti sebenarnya . cuma final project yang group aku buat dah telebey cepat disiapkan dari jadual yang sepatutnya . Well , nak berlagak la sikit kan . bersungguh - sungguh gila aku dengan members nak siapkan borang kaji selidik tu sebab semuanya nak cuti lama dengan ketiadaan supervisor yang conduct our group harusla kami diberikan cuti . thanks . ha tak yah berterima kasih sangat la kan , ko tunggu next week bala . bala . haha minggu ni rehat la puas - puas yer . Eva, Diela and Anna. by next week. serve you include me. hahahaha .



OKAY LA BACK TO TITTLE sejak dua tiga minggu ni , aku banyak baca status kat FB perempuan tulis " bla, blah , blah " then akhir status mesti letak simbol ini ;( ker ini :"( tak pun T__T . maknaya mesti dia dalam keadaan sedih , kalau dah sedih tipu la mesti ada sedikit airmata keluar kan , kenapa perempuan ni mudah sangat nak nangis ek ? aku cakap pun bagi pihak diri sendiri . kebanyakkan airmata yang telah jatuh diatas muka bumi ini, banyak kisah banyak cerita, dan kebanyakannya aku mengalirkan air mata kerana Cinta. Mengapa? sebab cinta itu sesuatu yang indah jika dihargai tetapi terlalu sakit bila dikhianati, kalau tak percaya cuba try lah hehe.



Erm betul cakap orang kan manusia ni tak pernah cukup dengan apa yang ada, tak pernah nak bersyukur apa yang ada didepan mata, tuan punya blog ni pun lebih kurang je, banyak juga pengajaran yang aku dapat dan banyak juga kejadian yang akan bertahta didalam minda ni dan menjadi sejarah hidup aku yang takkan hilang sampailah bila - bila . KENAPA PEREMPUAN SENANG MENANGIS ?



allah berfirman :


"Aku memberinya
kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa
seorang suami yang baik takkan pernah
menyakiti isterinya, tetapi kadang
menguji kekuatannya dan ketetapan
hatinya untuk berada disisi suaminya
tanpa ragu"

"Dan akhirnya, Aku
memberinya air mata untuk dititiskan dan
ini adalah khusus miliknya untuk
digunakan bilapun ia perlukan."

"Kau tahu, kecantikan
seorang wanita bukanlah dari pakaian
yang dikenakannya, susuk yang ia
tampilkan, atau bagaimana ia menyisir
rambutnya."

"Kecantikan seorang
wanita harus dilihat dari matanya,
kerana itulah pintu hatinya.. Tempat
dimana cinta itu ada."



TITLE SEDIH , GAMBAR TAK . macamana tu ? sebab ?


Hargailah sesuatu yang masih ada, kerana esok mungkin pergi untuk selamanya, dan saat itu jangan ditangisi lagi, kerana semasa ada kau tak pernah menghargai, sebelum menyesal dan air mata itu mengalir, sayangilah dan cintailah apa yang anda rasa Berharga.ok la dah macam terlebye membebel jer kan. Selamat Malam semua . baca doa sebelum tido. good nite ;)



______________________________________________________




sebelum orang tanya lagu apa kat blog ni awal - awal aku bagitahu yer lagu
MALAIKAT PELANGI CINTA by LAKU BAND .

hidupmu adalah hidupku
kebahagiaanmu adalah bahagiaku
kesedihanmu adalah kesedihanku
nyawamu adalah hidupku




dah habis baca boley like and coment sekali.
terima kasih daun keladi,kalau sudi datang la lagi.