Followers

Monday, 29 October 2012

Bola punya pasal !?


Dulu kan aku ni adalah diantara orang yang tak suka, tak akan teruja dengan sukan, masa sekolah rendah mesti lari dari apa-apa acara sukan, dan secara sukarela hati nya aku masuk zapin ( ha baru anak jati Johor aku berzapin bagai ni ) sebab bila sukan kan ada persembahan so, siapa yang masuk persembahan dikecualikan masuk sukan, hoyeah!  sanggup aku menari tengah panas terik di tengah pandang dari berlari laju-laju tengah padang tu. Lepas je masuk sekolah menengah barula berjinakkan diri dalam sukan, tu pun ping-pong, nan hado nya berlari kan? takat pusing table ping-pong tu je la. Tapi bila dah meningkat usia remaja ( wargh ayat haku) bila da start campur-campur dengan orang yang asyik jela cerita pasal bola-bola-bola, lepak mamak tengok bola, jerit pasal bola, so 'nak tak nak' terpaksa tahu juga pasal bola kan?! I’m being honest with you, I’m not really into football at that time. So, I just followed Spurs like a robot. untuk tidak kelihatan seperti kera sumbang aku try untuk meminati bola, yearh aku memang suka adapt kepada persekitaran sekeliling, orang tua-tua cakap dok kandang kambing mengembek kan ? owh my, i hope u really know what im trying to said -__ - 


 dulu kan, aku just watched some footy when my brother are around. When I’m alone, I couldn’t be bothered to turn on the tv to watch a match tapi aku just followed the results, and the league table. untuk apa? untuk, tak nak la nampak macam kera sumbang tak tau apa-apa bila diaorang cerita pasal bola. huahauahua

 


 I just realized that I only post about football when there’s a big match! Hehehe, contoh nya kan malam tadi game between manchester united vs chelsea.. aku team apa? ofcoz la team yang kalah malam tadi.. lu fikir la sendiri T___T

 
 ni la banner yang abang ipar aku tagged kat pesbook aku, kononnya aku sorang je dalam yang dia tagged tu supporters chelsea, nak toing aku lebey la tu.. hatoyai before this kan Man u tak dala power mana kan?! dia asyik kena je, tapi sebab game malam semalam teruk gila aku kena, haktuiy .



 yes this men are my super duper best friends ( ayat dia bila introduce aku kat kawan-kawan ) susah senang sentiasa bersama i cant imagine without u ;') nangis.. tetiba, dia nia orang yang meghasut aku sehingga terbabit dalam industri bola sepak ( ayat artis sangat ). Football is the only thing that excites me. Makes me all giddy inside. For me, entertainment-wise, there’s nothing else that can make me feel happy and relaxing more than football add merapatkan silaturahim antara family and friends.

bye readers! love u



4 comments:

syasyah_biscuits said...

zaman dulu2 sokong chelsea, lepas tu sokong liverpool smpai sekarang.. chelsea dah jatuh num 2. dulu pon taktau apa2 pasal bola n benci sgt dgn bersukan. Sekarang lg sakan tgk bola compare dgn kwn lain. :))

ahmadhiSyam said...

nyaknye ke torres kena kat merah..haha

Einaz Shah Rizal Thomas said...

syasya :


samala kita kan.nak main bola takdanya la, tgk je la boley hhihi :)

Einaz Shah Rizal Thomas said...

ahmadhisha :


tau takpa, teruk2 huhu