Followers

Sunday, 25 November 2012

Be confident


hello diary, wake up early like usual, As a student, I lead a life of honesty and simplicity. By habit I get up early from bed phuuuh ! harini kelas pukul 12 noon only one hour, huarrrgh ! sangat penat hokay pergi kelas hanya untuk kelas sejam. Sangat tak berbaloi ! cis tak berbaloi kata ko? habistu tak payah pergi kelas la ye? haha.



permandangan dari kelas, tu highway apa pun aku tak tau, + stadium shah alam + stadium melawati. kelas aku biasanya tingkat 6-8 tak dala tinggi sangat kan? tapi kalau nak naik tangga huish tak dala mananya mak hencik hoiy ! sanggup lagi aku bertolak vs hempit-hempit dalam lif.


diva sangat pergi kelas ! puiyt.


semester ni aku sangat la independent sebab ?! masuk semester empat aku dengan ex-classmate dah pecah belah. huargh sedey bila kami tak sebulu memilih minor yang  tak sama,  kebanyakan mereka memilih ke International Management nak jadi CEO kat oversea letew ! finance banking dengan marketing. Oh men. sedey haku! dan tinggalah kami berdua yang memilih minor yang sama. Tak da terlintas nak pilih minor yang sama pun dengan dia ni, tapi mungkin minat kami yang sama.



mana-mana pergi berdua jela, sebab aku ni sangat la penyegan nak kawan dengan orang baru, rasa diri ini kerdil ( hoiy diam ! jangan nk poyo sangat )

tapi untuk aku berkawan 'berdua' sampai ke sudah tak da lah ken ?

aku mencari initiative untuk berfikiran "super duper positive" i try to negotiate these new classes with new people, sekarang ni kan aku diberikan tugas as secretary on my new project event dalam subject 'service maketing' dalam kelas ni tak ramai so tak dalah aku rasa segan ya ampun, untuk menjalankan tugas sebagai secretary yang angun dan mempesona haha so i try  to start up conversations with some of the people in the group especially with the guy ! oh men aku ni kan sangat pemalu? haha so this is first step.yarh ! diaorang lelaki ni sangat gentlemen sampai aku rasa dah tak sengan untuk berkomunikasi dengan mereka !  semoga paper work yang bakal aku buat, mendatangkan hasil, the first paper work on my own event  gambate ! :)

*sebenarnya bukan aku yang diva, si intan payung ni hover



mak jemah ni banyak cakap so tak dala dia heran sangat !


kan aku cakap bukan aku yang diva, si intan payung ni . hover dia pakai spec letak atas kepala masuk kelas. -___-










Photo: Break time ;)

<3 br="br">


 

“Setiap jiwa yang dilahirkan telah tertanam dengan benih untuk mencapai keunggulan hidup. Tetapi benih itu tidak akan tumbuh seandainya tidak dibajai dengan keberanian.”




DIAM-DIAM UBI BERISI. bye readers.


publish!


Friday, 23 November 2012

Show off rumah baru !

 haiy wasap!  saya bawakan anda dari Perpustakaan Raja Tun Uda Shah Alam ! menemani "Encik abang adik" study kata ko,  ko khusyuk sangat study, sampai saya dipingirkan. tak apa untuk future awak, saya sanggup. (apa kena , mengena future ko dengan aku ha ? ) hahaha okay abaikan.

gambar awak kecik je hokay, jangan nk publisti sangat ;P


Minggu ni adalah minggu kedua aku masuk sekolah, dan masuk minggu kedua aku duduk dirumah baru, diantara rumah yang terbaik sejak aku zaman foundation law untiil degree ! walaupun agak mahal tapi sangat berpuas hati hokey ! sebulan RM160 termasuk bil air dan elektrik plus fully furnished ( mesin basuh, tv, peti ais, katil, dapur ) awesome kan ?!


buat masa sekarang ni aku masih belum sempat lagi bersantai, senang-lenang bersama cik housemate kat ruang tamu ni, balik kelas masuk bilik, lepak dan tidur !



 ruang diantara ruang tamu dan dapur.


cermin ajaib (abaikan tong sampah penuh dengan sampah tu )


tempat paling shurga!


 seminggu sebelum !


dah ada langsir dan alas meja la awok !



kasut buruk sejak zaman diploma, ada siapa-siapa nak belikan yang baru?  :)



kebanyakkan masa aku dihabiskan dalam bilik comel saya ! 


dan paling-paling-paling best sebab rumah aku adalah rumah bawah (ground floor) depan taman permainan lagi! tak dalah aku bazirkan lemak aku naik tangga ken? dasar telebey rajin ko ni einaz kan? what to do. T____T


tempat melepak di kala bosan argh cewah  ! hahaha :)

ok la till then ! assalamualaikum readers


publish !

Monday, 19 November 2012

In the name of 'student'

Algghite people ! Holiday ended, I’m back to college life again, ini adalah entry aku pertama dekat Shah Alam, selepas cuti sebulan ! I just can't believe it, This is the only time that i feel so damn excited to get back to school. I'm so DONE with this holiday. To say that my holiday is terrible, i have enjoyed my leisure-time so far. Now we have come to the beginning of the new semester of studying. Ya Allah pejam jelik, pejam, pejam, pejaammmmmmm celik ( kuat tido rupanya budak inaz ni ) da masuk semester empat on my degree and I still have to go through a long journey before I end my life here (MSU) I still got two more long semesters to accomplish until I say. Sempena hijrah ini aku bertekad akan memulakan hidup baru  (semangat dah ada kan ?! ) so much plannings to do but whatever it is I need to pay more attention to what I'm doing now. 


If i'm so damn excited to start my school semester, then that's good..It means now I have becoming a better person than I am before. If not, I have to find a way to motivate myself. Now, I do realize that there is something you can hardly rationalize with your logical brain that is your own felling. Then, here comes another conclusion, which is your so-called super ultra brain is not really very powerful after all. It needs to work closely together with your heart. ( okay terasa seperti bercakap sendiri la pulak) Well, to listen to my heart, i have this lame, and pathetic answer for previous question MAYBE NEW SEMESTER PROMISES ME NEW DETERMINATION AND HOPE! insyallah.

kepada stalker-stalker classmate aku, Since many of us have started our classes in the first week, I think it's not too late for me to wish you all the best for this semester. Let's together set our new mission and goals to achieve by the end of this semester ! cewaaah, aku dah semangat ni korang jatuh kan semangat aku sula sorang-sorang. tau la pandai -__-

So, what are we waiting for? Let's start the engine and continues the journey. Although the success is too far away to reach, but just remember that there will always be a 'success' at every end of our efforts in seeking for knowledge of Allah or even so in every end of our good deeds.

May Allah bless us and the best of luck to all of us!

GANBATTE! bye sayang intan payung, Assalamualaikum !


publish!

Saturday, 17 November 2012

Syukur My Allah.

hai ! asslamualaikum , 


syukur permulaan bulan hijrah yang baik, aku rasa aku adalah orang yang terakhir dikalangan kawan-kawan aku yang tengok result , sebab aku ni seorang yang sangat penakut dan seorang yang tak boley menerima hakikat untuk tempoh yang singkat, ko bayang kan la kalau aku dapat result teruk mampuih satu minggu aku menangis air mata darah okay tu tipu, dahla tak dapat menerima hakikat (siapa suruh main-main suruh study taknak!) untuk tengok result adalah perkara yang paling aku geruni, tapi nak tak nak ! nak tak nak ! untuk memastikan yang aku masih berada di tempat setaraf dengan rakan-rakan aku yang lain, aku terpaksa tengok juga result tu. Duduk depan latop habis istighfar da. phuhhh kananm phuhh kiri sebelum aku tengok result aku dah siap-siap pesan dengan emak aku


"emak, kalau result inaz tak okay, mak jangan marah inaz ea."

emak aku kan seorang yang sedia menerima hakikat 

"inaz, takpala inaz kan dah buat yang terbaik, kita tawakal je ye.." (aku tau dalam hati emak, nak kan anak dia dapat result yang baik"




setelah berjam-jam aku tenung skrin latop ni baru datang keberanian. Dan Alhamdulillah on my expectation i dapat result yang okay alhamdullilah again ;') hasil doa emak, usaha aku dan si dia sebagai pendorong untuk aku pandai sepandai dia.  thanks My Allah.



okay bagi yang siapa folow Facebook aku, please la jangan tanya kenapa aku sanggup ulang alik every weekend Shah Alam ------> Segamat, sebab cas bateri aku berasa nun jauh di selatan tanpa cas bateri tu, aku tak akan dapat tahan sekuat ini. Emak kaulah segalanya.







 kecik kan mata sebelah ;)


 hover, menyampah !

  kila fairy tale sangat haku ;)


korang doakan aku untuk semester ni supaya aku semakin rajin, kurangkan sifat malas, kurang gatal kaki untuk merayap secara berlebih-lebihan pulak ye,  bye sayang intan payung mak datin.

 ok done. Publish !

Tuesday, 13 November 2012

sudah cukup-cukup sudah !


haha title nak nirwana band sangat ! eh, hai, Ello buddies! Semester break has finally end. Have to back to college and start busying and stressing with the assignments and tests. But that's what i like :D I love school like the most. alahai suka nya sangat ! phuhhh, lepas ni jarang - jarang la korang masuk belog bhuruk ni ken, sambil tangan tengah kemas baju masuk dalam beg besar, power kan? ko mampu? hahaha. Cuti sebulan aku bakal berakhir khamis ni, warh! sedey lepas ni rindu nak masak, nak kemas rumah, nak gaduh dengan abang, nak borak-borak dengan emak, semua yang nak la. 


jam tepat menunjukkan 2.00 am. Puih esok aku dah kena bertolak ke Shah Alam TERCINTA ye. Kau nampak tak tercinta tuh. Sekejap je cuti sem nie, sumpah tak puas nak tidur sampai keluar air liur basi kat katil aku, tak sempat nak manja dengan dinding bilik aku, tak sempat nak cakap sorang kat meja aku, kerusi aku, langsir, carpet and semua aa. ok gile ape aku ni hahaha.



sedey nak tingal kan master chef, bye Amnar ;'(  (kalau kita tak tengok awak lagi, awak jangan sedey ye.. nanti kalau awak menang, awak terus masuk minang kita, sebab kita nak kawin dengan master chef !) *maigod perasannya haku.

 tengok makanan kat bawah, semua ni terpengaruh dengan 'master chef' dengan cerita masakan yang aku tengok kt TLC tula, 












aku ni tak dala pandai mana pun bab masak ni, at least bila aku masak still ada orang makan, Lepas ni bila balik Shah Alam tak dapat masak untuk emak dengan abang lagi da, kena tunggu cuti sem depan ye sob,sob T___T



sekali aku update tak beragak terus gambar  makanan.  tak nak kalah kan? mesti menyesal bukak blog aku. Padan muka, padan muka. hahaha okay ya sayang ! bye, see you when i see you, asslamualaikum ;)



Monday, 12 November 2012

Andai Lelaki Tahu ?!

Assalammualaikum.

Andai lelaki tahu perempuan dijadikan setulus-tulus dan selembut-lembut hatinya 



Andai lelaki tahu,
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andai lelaki tahu,
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andai lelaki tahu,
Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andai lelaki tahu,
Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andai lelaki tahu 
Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.
 
Andai lelaki tahu 
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih mengangap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu 
Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu.
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.
 
 

Andai lelaki tahu 
Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu 
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.



Andai lelaki tahu 
Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu 
Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.
 
 

Andai lelaki tahu 
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.
 


Perempuan ini jenis yang rapuh. Macam aku.



CC : BELLA <3 br="br">

Sunday, 11 November 2012

rancangan pilihan hati :)

dalam banyak-banyak-banyak-banyak ! channel dekat astro tu aku hanya terpikat ( ko memang da bomb ) dengan channel TLC je, ha acah-acah tengok channel discovery je kan? HAHA aku ni tak berapa gema @ suka sangat tengok cerita yang panjang lebar macam sinetron ke? drama series korea ke? kalau tengok wayang pun amatla jarang sangat.. sebab?! napa ek ? erm mungkin aku ni jenis cepat bosan, dan tak boley duduk diam dalam jangka masa yang lama. awak orang, bayangkan la kan? orang tengok cerita Korea lima enam puluh episod, fulamak panas pungkuk aku hoiyyyy, ha sebab tu la aku tengok TLC sebab cerita dia paling lama pun 2 jam.   

 


 first time aku tengok TLC ni masa  'Bridget's Sexiest Beaches', pantai yang dia pergi satu dunia ni ya ampun amatla cantik, aku ni kan orang yang jakun bila dapat tengok pantai, mandi nya dok la ye, cuma suka sangat dengar bunyi ombak macam tenang je kan? host cerita ni memang la sexy oOOoOO ;D




tapi mostly bila aku tengok TLC ni cerita semua pasal makanan.
 ha tengok aku ni acha-acha mak enon nak jadi "master chef"  tengok pun cerita masak-masak Je kau ! 


 
take home chef, cerita ni pasal chef ni datang rumah orang yang terpilih then dia masakan.. dulu aku teringin nak kahwin ngn chef, Satu tak payah masak dah nama pun husband chef kan ! Dua aku kan suka makan, ofcoz la dia punya masakan sedap-sedap. yummm !



ni tak dalah cerita masak-masak tapi ni cerita makan-makan walawey bila tengok si Adam ni makan, mesti ko terasa nak bukak peti ais cari makanan.. cuba Adam ni jadi pengacara Jalan-Jalan Cari Makan mesti hitz kau !



ha paling best sekali adalah ultimate cake, dia pasal orang lawan buat cake paling besar, cantik sampai orang boley teruja ! betul la tak tipu tengok kek kat atas ni senget- benget, kau mampu nk buat? tak kan? hahahah. ingatkan lepas habis degree ni nak masuk kelas pastry la.. hahaha angan-angan dah ada tu. Doa-doakan ye  :)


hokay tu jela kot, ha adala lagi chanel yang aku mesti tengok pagi-pagi lepas emak pergi kerja,  sememang nya cerita dia tak panjang dan boley buat korang ketawa !


ha nampak sangat kebudak-budakan kat sini kan? hahahaha..
ok la bye readers ;D

Thursday, 8 November 2012

Kau Yang Terindah.


salam, maalhijrah 1434 Lord have mercy on us, forgive us our sins and bless us with your love & guidance, amin. (sory entry ni terlalu panjang dan agak boring kot tapi bermakna bagi aku )



aku ni jenis yang tak boley berdirI atas kaki sendiri tanpa bantuan orang lain, kiranya macam 'paku dengan tukul' la, kalau tak kena ketuk tak dala aku nak buat hahaha! dasyat kan?! dulu masa kecik emak aku cerita aku ni tak dala sampai macam tu sekali, tapi lepas UPSR ayah dengan emak aku da decide untuk aku masuk ke sekolah berasrama ( arab ) As a daughter i know my parent love me so much , they dont want me to don't know nothing about my religion, and i know they want me to be a good person in the future. Since junior high school, after i finished with my primary school , i dont know where should i go but at that time, i really want go to islamic boarding school i do not know why, maybe masa tu sangat teruja kakak sulung aku pandai cakap arab phuhhh




i really miss moment when i at Sekolah Menengah (arab) Al-Khairiah (SMAKS).



Ramai orang selalu bercakap, apa cara pun kita buat tak ada gunanya kalau orang itu sendiri tidak mahu berubah. Berubah di sini merujuk kepada daripada buruk kepada baik, daripada baik, daripada bilazim kepada lazim. Ya memang betul, tetapi perlu ingat apabila berjalan dalam gelab kita tetap memerlukan bantuan seperti cahaya lampu, pemimpin dan sebagainya.
Jadi maknanya sukar juga untuk berubah sekiranya kita tidak ada PENDORONG UNTUK PERUBAHAN! kerana dengan adanya pendorong untuk berubah ia akan menjadikan kita BERANI BERUBAH!

sejak tu apa je emak ayah aku cakap, aku ikut je.. daya by day subject 'arab' aku semakin bertambah , korang bayangkan subject academic je dah ada 10. di tambah lagi dengan subject arab kalau tak salah aku ada 15subject. T__T

 1-Nahu
2-Sorf
3-Al-Quran Wa Tajwid
4-Tahfiz
5-Feqh Islami
6-Tauhid
7-Insyak
8-Sirah
9-Tafsir
10-Hadis
11-Balaghah
12-Adab Wa Nusus
13-Mantiq
14-Muthalaah




 aku yang sememangnya tak boley berdiri diatas kaki sendiri ni kan, amat memerlukan motivator. Paling obvious sekali aku ni jenis cepat down. -__-  dan pendorong paling kuat aku adalah emak aku setiap kali cuti wekend emak akan 'basuh' aku cukup-cukup. terima kasih emak sebab masukan inaz sekolah (agama) i've learn lots. i live at hostel, They teach us with good thing about religion, Sembahyang jemaah dan bagi kami peluang jadi imam untuk pelajar perempuan adalah perkara terindah. They gave us spirit how to establish religion of islam and teach us how to love our religion by our heart. Many knowledge they gave to us, with their loves , patient, they guide us to the right path, in order to we will be the best leader in the world like them .
Thanks for everyone who support me doing good in my life , here i really proud be one of SMAKS student , the place that i know how wonderful my religion and here i open my eyes to know how was wonderfull my religion in whole of the world . Thanks My Allah .

" Kita ibaratkan Pendorong Untuk Berubah seperti cahaya lampu yang diperlukan oleh seseorang untuk berjalan di lorong yang gelap gelita yang tidak diterangi oleh sebarang lampu jadi maknanya kita tetap memerlukan lampu untuk berjalan di dalamnya " cewah one of my favorite "quote". Kalau bukan diri kita nak berubah siapa lagi kan?! aku juga seorang yang sangat suka baca buku yang boley motivated kan diri, bagi siapa yang kenal aku untuk hadiah hari jadi memang diaorang akan bagi present buku motivation and itu lagi bermakna dari hadiah semahal berlian wahahahahaha (ok ketawa tu tak bermaksud menipu ye ) 



dan sejak 6 tahun kebelakangan ni, selain family aku, diri aku untuk berubah, he the one are my motivator



engkau kan pakcik yang selalu membebel kalau aku down bila nak belajar, ko selalu teman aku kat library bila dah nak exam, engkau 'dictionary' aku padahal 'dictionary; aku sebelah mata je, kau selalu bebel kat aku yang "ilmu itu sangat penting untuk masa depan"! yarh its true la babe. Kalau engkau tak bagitau pun, aku memang sengaja nak dengar kau cakap banyak kali (gatal) miahahaha


step by step i still crawl



meraka ini semua adalah " student master chef " hahaha tak la mereka ni student 'master uitm' and  kakak dan abang- abang ni sanggup tinggalkan assignment meraka yang berlambak tu untuk jadi 'pom-pom girls' masa aku convocation 
insyallah i want be one of u . AMIN 

sempena tahun hijrah ni marila kita

Berubah kepada lebih baik...
Berubah kepada lebih rajin...
Berubah kepada lebih semangat...
Berubah kepada lebih tekun...
Berubah kepada lebih amal ibadah...
Berubah kepada lebih menghargai orang lain...
dan Berubah kepada kualiti hidup yang lebih baik

bye readers asalamualaikum..



Tuesday, 6 November 2012

doa anda Barakallah fi umrina :)



asslamualaikum :) hai readers ! flip hair, okay tetiba ?!


It's my birthday today. Yeay! Happy birthday to me. okay sangat tak malu bila wish birtday kat diri sendiri (down) My birthdays have never been a big deal, the highlight of which usually comes from lovely wishes from friends and family. This year I would like to remind myself of all the wonderful things I have to be thankful, so  many people I want to THANK! A BIG THANK YOU for the wonderful posts friends put up for my birthday. My inbox overflowing with messages wishing me a happy birthday, also those wishes I’ve received on my Facebook “wall writing”, YMs as well as my mobile phones. These are excellent electronically birthday media! sincerely appreciated ( nangis )



ya allah, very thankful engkau telah hidupkan aku selama 23 tahun, I am grateful that I am still here, with a chance to atone for my mistakes and hopefully be a better person. (selalu mendoakan yang terbaik ) Though I do not know what lies ahead, I am hopeful. My family I give thanks each day that I have supportive parents who have stood by me through everything. bagi duit lebey untuk aku travel from Segamat to Shah Alam, almost every weekend just to make sure that I do not feel alone and so that I get to have a break from time to time. lagi setahun je lepas ni dah tak nak dah ulang alik :"( kesian emak.



nak cakap apa lagi ek?! okay tetiba rasa macam artis, hahah To my trusted, dear friends (you know who you are so I need not mention by name dan aku tau korang sentiasa stalk blog aku miahahaha), your support, encouragement and friendship I treasure dearly, kita jumpa minggu depan ye -__-  To all friends who have been kind enough to wish me a happy birthday and for your very kind prayers, amin ya raba alamin I thank you.  To all my virtual friends too, it just goes to show that just because we have never met (or rarely meet) doesn't mean that we can't still be friends. So thank you for all the FB, twitter, Instagram ( yeah da improve diri sendiri dengan alam maya )  and SMS wishes.ok dah tu je kot (still thinking ) erm ok dah la tu je, aci kan sekali pukal wish kat sini je,






 
 

from the bottom of my heart, a super duper Thank you ;') 

 Barakallah fi umrina [semoga Allah memberkahi usia kita]

Saturday, 3 November 2012

kawan baik-buruk ;D


Aku start degree September 2011 ,kira nya aku dah kawan dengan dua ekoq ni ( gambar kat bawah) setahun lebey la, sebenarnya aku tak da la suka sangat kawan dengan dia orang ni, ya ampun ! dua-dua annoying gila ko aku cakap, sorang tak berhenti-henti cakap kalau boley time tido pun nak bercakap juga, lagi kan, dia sehari kalau tak sentuh aku tak boley, tangan dia suka merayap ! haha yang lagi sorang asyik jela dengan handphone dia memang tahap gaban punya la, dan dengan habit dia tu, dia selalu tak focus dengan sekeliling oleh sebab itu, bila dia tanya ?! dia akan tanya benda yang sama berulang kali,  phuuuuf -_-



I know.. I know ! this is lame.. Sometimes we fall short of words to express our heartiest feelings and sometimes the words hold the power and beauty to express our inner feelings.  cewah haha but, orang yang aku kutuk ni la kawan susah senang, sepanjang setahun lebey dekat MSU ni, ( masa diploma dulu kenal, tapi tak rapat sangat ) dan insyallah ada lagi setahun mereka akan sentiasa bersama dengan aku. And for me la kan, dua ekoq ni memang tunjukkan sifat mereka yang sebenar "with the real friend, you can be yourself and not only that, u will show ur true color sifat dua orang ni memang la berbeza sangat , I sit down and talk about serious matters with one. With another I laugh a lot. I listen to one friend’s problems. Then I listen to another one’s advice for me.


 

yang belah kiri tu intan, einaz and ayu
( napa pun wonderland, project pun nak satu group )

masa ni kena bukak booth for subject international business kenapa ada bendera Turki?! sebab satay goreng yang emak intan buat tu group weals kena penetrate kat Turki )



dari ayu dengan intan, masa aku lebey banyak dengan intan, sebab bf dia jauh. hahah try bf kau depan mata macam ayu, nak pulak kau bekepit dengan aku -_-


selalunya kan lepas class tak pernah terus balik rumah, mesti ada je tempat nak pergi, paling koman pun giant depan rumah. gelak-gelak sampai kena sound dengan pak guard hahahah.




kami sentiasa bersama,  lagi-lagi bila ada event sebab kami satu mentor masa ni ( Dr jeanot )


aku ni tak dalah memilih kawan sangat, satu class aku kawan termasuk jannah ni, kalau ada dia lagi havoc kau.... :D





four of me 


The thing is I've had many friends in my lifetime, I've always been a very shy person (yeah, as hard as it may seem to believe, I really am shy hahaha ) and those days I would never form any kind of bond with anyone. But these 2 are different. Maybe it's cos we're so alike in most things that we relate to each other naturally. But whatever it is, I'm proud to call these two guys my best buddies!

“Sebaik baik sahabat di sisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap temannya dan sebaik baik jiran di sisi Allah ialah orang yang terbaik terhadap jirannya.” (Hadis riwayat al-Hakim)

 bye readers !