Followers

Wednesday, 9 January 2013

'i hate men' ke?


first entry on 2013. -exam mood.








 first paper already done with smoothly, Alhamdulillah. next paper will be next saturday. Not one paper! but three paper . Damn T____T. during study week, yang aku rasa paling tak boleh belah, siap kan note awal-awal , bangun pagi awal study, pergi library hari-hari study. Wey poyo nya kau minah study bagai kan, watodo saya seorang yang sangat tak pandai tapi kena acah-acah pandai untuk 'berdiri sama tinggi duduk sama rendah' dengan mereka yang pandai. Sekarang baru saya tahu, bertapa penting nya kawan. alhamdulillah.



 the border!

ok, lets jump to post title please, 
Don't get me wrong here! I am not a hardcore feminist or anything to say "I hate men". But there are times when we women just hate men. Aku still perempuan biasa yang punya perasaan dekat lelaki hokeywww :P Only at times mind you! I'm sure guys feel the same about the women in their life at times. The feeling is certainly unavoidable. 


oh men,
Now I can see many women out there nodding their heads to this! flip hair sekejap
The reason why any women would hate her man would be because of his ego. The very gentle, powerful yet complex male ego. The man can do absolutely nothing about it ! it's all inbuilt but at times women wish that men let go of their egos to understand their viewpoint once in a while

for the point i really sick dengan lelaki yang mempunyai tahap ego gila nak mati ni ! dan bila perempuan dah mula bercakap :




1) OK FINE !

Perkataan ni nak cakap sebenarnya perempuan tu nak habiskan or malas nak panjangkan lagi sesuatu pergaduhan or perbalahan tu..mengalah tapi sebenarnya dalam hati berdarah..kalo bahasa kite2 akan cakap gaya camni OKEH! (nada menekan ayat)


2)NOTHING LA!


dia akan cakap "tak ada-apa la" padahal sebenarnya "tak ada-apa la" tu yang ada apa- apa 



3)GO AHEAD!

Kalau yang ni tolongla faham, orang perempuan akan cakap gitu sebab nak lepaskan geram tapi dalam hati dia cakap sebenarnya tolonglah jangan pergi atau nak cover perasaannya macam ugut je lebih kurang.

5)THAT OKAY!

Kalau perempuan sebut perkataan ni, ia memang sangat bahaya, dia sebenarnya nak berfikir panjang terlebih dahulu sebelum membuat keputusan maca mana. dan korang (orang lelaki) perlu fikir macam mana nak tebus kesalahan yang korang buat tu..


6)THANKS!

Ini bermaksud kalau perempuan tu berterima kasih kat korang, jangan tanya banyak atau memikirkan kenapa la perempuan ni berterima kasih kat aku, ikhlas ke tidak ? apa yang patut korang buat just cakap 'sama-sama' sebab biasanya memang ikhlas dari hati.


Sebab ini memang betul, lainlah kalau dia cakap "terima kasih banyak! "ini memang sindiran yang sangat terang maksudnya, dia tak berterima kasih langsung pun sebenarnya !


7)WHATEVER!

Ini statement malas nak layan tak kuasa nak layan atau labih kasar 'ah, gi mati lah kau!' LANTAK KAU LA!- sumpah dia dah memang tawar hati gila dengan perangi ego kau tu!



8)TAK APA LAH!

Yang ni memang ayat nak cover perasaan, si lelaki sepatutnya kena alert dgn pengunaan ayat ni okay? sebab sama ada si perempuan tu akan meletup atau di akan menangis. Perempuan bila tak dapat tahan perasaan hanya dengan menangis je dia mampu. kan?



Tapi perasaan ayat-ayat kat atas ni semua situasi macam tengah marah kan? so, sebenarnya nak tau tak yang rahsia kalau orang perempuan ni kalau marah dia cepat je sejuk, kata orang merajuk kejap je, So kita saling belajar dan terus belajar kan? sebab setiap hari semakin kita mengetahui banyak benda, semakin banyak yang kita tak tau rupanya dalam kehidupan ni..ok? So, to jump the conclusion dear beloved men, please tinggalah kan sedikit ego anda, tak mati hidup ada ego tu la. makin bertambah dosa adalah bila kita tak habiskan sakitkan hati orang. note to myself .


bye, assalamualaikum . PUBLISH !