Followers

Thursday, 31 December 2009

me in new me on 01012010

almost 4 years,This is the first time we celebrated the new year ;)

selamat tahun baru.
selamat tahun baru.
selamat tahun baru.
selamat tahun baru 2010
*nyanyikan dalam versi happy birtday song..=p

At here, Wish everyone have a Happy New Year!!!

New year,New to do list, New wanted, New thinking, New hope, New trust,

all become new....=)


kehidupan yang penuh kesedihan.kegembiraan telah ditinggalkan.
dan tidak akan menoleh ke belakang lagi.
and from now me in new me.
A new year marks a new start

erm rasa sedih la pulak tinggal kan 2009,bukan actually sedih nak tinggal kan angka 20
hahahah..
means tahun 2010 ni umur ienaz da masuk ke angka 21.
vavavava.
einaz da sediakan wishlist baru untuk 2010.
sebab wishlist untuk 2009 alhamdulillah sudah terlaksana even not at all
tapi einaz sangat berpuas hati.thanks allah.
hope all my wishlist 2010 akan terlaksana juga AMINN..=)


Friday, 25 December 2009

home.sweet.home.

einaz da katJOHOR huraiy!!!!.
apa yang huraiy nya entah pun tak tau.
actually ienaz memang tak nak balik rumah sebab isnin minggu depan exam da mula dah..
tapi disebabkan beberapa masalah yang einaz rasa macam malas la nak cerita.T_T
balik la juga..
tengok muka orang yang dapat balik rumah.....=D
SPEC PINJAM.HAHAHA..*serius buat muka tak malu



ok da boley control sikit..=)




muka kembali normal.=p




sebab
minggu depan einaz dah mula exam gugugaga..




28/12/2009
12.30noon-2.30pm
priciple marketing.
29/12/2009
4.00pm-6.00pm
introduction to multimedi.
30/12/2009
1.00noon-3.00pm
economic.
bersambung pada tahun hadapan pulak..=p
4/01/2010
12.30 noon -2.30 pm
akaun

ini my 1st time study kat rumah selepas SPM (3 tahun yang lepas)*kira la umur ienaz sekarang da berapa=D
lebih suka study kat rumah dari
study kat rumah sewa sebab bau KUCING!BUSUK!.T_T
*nabi muhammad suka kucing tapi dia pandai jaga sebab tu la tak bau busuk....=D


ok...
babye will be update after exam..
see you next year...
CAN'T WAIT2011




Monday, 21 December 2009

study week+++++

HAISH NAPA bila stduy week kena buat =D .
saja jerla sangat tak ada kena mengena.
hari ni einaz baru sempat update blog..
padahal masa kat johor hari-hari paksa cik kumbang teman i online kat "OLDTASTE"
BIASA la orang kalau da jumpa cik buah hati mana ingat benda lain da.hahah.
tak dalah gurau jerk
hadoit einaz rasa yang hari ni einaz main tulis jerk apa yang ienaz rasa nak tulis.
sangat buruk kan hasil penulisan ienaz T_T.

mood:da rindu kaat cik kumbang =(*saya memang gedik so what??





ok da berbaliK pada title "STUDY WEEK"
bila tibanya study week that's means yang exam around the corner la apa lagi kan.
hahaha.
and bila exam da nak dekat barula ienaz ops bukan einaz sorang kami terhegeh-hegeh masuk ke library.

yerk kami memang ditakdirkan bersama.=)


muka serius bila sem ini di offer kesemuaya subject calculate.hambik ko.


yer ini la cik dilla.
cian dia sebelum-sebelum ni picture dia jarang di upload.
=)


ada style la mereka berpura-pura study*tak la mereka memang seorang yang serius di dalam library =p


ap yang ko senyum kat aku tu dilla,
aku tau la aku wat ni salah kan.
hahahaha...
ini la kami.

orang sebuk study dia sebuk text kat tuuuuuutttt***
hihihih.
tak pala walaupun begitu
cik alysa ini adalah salah seorang calon "dean list"


okay sekarang tibanya masa bergelumang dengan nombor-nombor*sakit otak.
esok ambil slip*dalam hati mintak-mintak la kesemua paper dapat dihabiskan sebelum cuti new year.=D

wish me luck!

Wednesday, 16 December 2009

skip the class again.

lalala.
einaz skip class for 2nd time ouhuhu.
for the 1st time ada MC.yang ni ayah yang bagi kebenaran untuk ponteng class..

712 am:ayah call

ayah:asallamualaikum
einaz: em....*masih mamai lagi br bgn tido nk jwb salam pun tak larat
ayah:einaz,hbs class hari ni pukul bapa?
einaz:em pukul 5
ayah:ayah ada kat shah alam ni ada kerja nak wat,ayah habis dalam tengahari einaz nak ikut ayah bali ke nak balik sendiri??
****wargh terus terbangun weyt einaz dari tido sebab gila happy ayah yang workerholic ni nak jemput anak dia balik =p
einaz:tapi ienaz ada class petang??macam mana nak balik saing ayah??
ayah:tak pala class petang tak yah pergi..tak pa kan??

hahahaha.
kan happy jerk einaz hari ni.
tak palah ponteng wat sekian kaliya...

terus text mesej kat cik dilla

wey,aku tak g class harini. ada hal la..=p

ala.tiba-tiba jerk rasa rindu kat cik kesayangan.sebab bila einaz dengan mereka ni.lupa semua msalah kat rumah..thanks beb.**rasa macam nak pergi class la pulak.=p


okey mahu pack barang.
kejap lagi ayah datang jemput
tak sabar sangat nak balik
sudah rindu kat my mum,,T_T
*balik nak suruh masak banyak-banyak nyum,nyum..=D



juga kat cik kumbang saya!!..




ok.fill out.

*napa,kalau dah tak suka tu masih tetap nak baca juga blog orang...
ok find if dah tak suka tu tak payah la nak baca kan...


dah la penat la dengan semua ni.
skunk ni einaz should focus for exam"mid sem.
lagi dua miggu jerk..


ok sebelum study kena pose bajet muka penat sebab class straight dari pagi sampai petang. T_T


kawan-kawan kesayangan .
cik alysa okashii
cik anna oh yeahhh..

ala ada lagi dua kesayang einaz tapi picture tak dapat nak snap later i upload yerk..
boley ngurat singel but i think still available..=p


cik dilla oh yeah,,
cik eva aj


haha last sekali mestila letak muka gedik sebab paksa cik bunga snap picture i time tido..=p


*gambar ni diambil selepad test 1..lari-lari terus masuk next class..rajin kan kami =p.
ok tak da apa-apa nak cerita apa yang penting esok enaz balik JOHOR!!!!!..............later update kat johor pulak.


Friday, 11 December 2009

banjir yang terjadi di kolej ku!!

ha!!.*buat-buatlah muka terkejut ..


cita ni memang da tertangguh pun selama seminggu.
kalau ada siapa-siapa yang baca previous entry einaz mesti ada terbaca yang ienaz nak cerita pasal banjir yang terjadi di kolej kesayangan saya..=D


ni muka kami trauma kerana tersadai di kolej sebab banjir.
hahahaha..
padan muka padahnya..
lepas kelas tak reti-reti nak balik rumah terus.
kan da kena..



mula-mula air just mintak tumpang lalu jerk kan.
ops tak sebelum tu hujan yang selebat tak hingat mintak tumpang lalu..
sebab tu la kami bukan sengaja tak nak terus balik rumah..
=p
pergh suka buat alasan..

paassstu air dah naik paras buku lali,
yang ni dah ramai cik perempuan terjerit bagai sebab cik tikus pun mintak tumpang lalu juga.
ee geli nasib baik kami tak terserempak juga.
=D

time ni rasa mcam nak nangis sambil jerit menyesal nya tak balik dari awal tadi.!!!!!
air dah naik sampai betis..T_T
geli gila..
tengok air yang mengalir dari cik longkang yang tersumbat..
bluekk..
kami pun cepat-cepat la redah air tak kira la geli ke tidak janji cepat keluar dari air banjir tu..


tadaaaa!!.
gambar dari pandangan jauh dan dekat *macammana tu??=p
banjir yang terjadi di kolej einaz.



ok apabila dah berjaya keluar dari banjir.
rasa seperti mahu..
bukan,
tidak mahu kembali ke kolej semula..T_T
ok pengalaman yang tidak dapat dilupakan sepanjang 2009.
sebab einaz menag paling tak suka dengan banjir!!!,




Tuesday, 8 December 2009

let it be.please mind your own business

ok skunk ni einaz da tau da apa salah einaz..
itu pun dari mulut orang lain.
ok find memang tu salah einaz.
tapi takkan la setakat tu kau nak masam muka kat aku kot???
agak-agak la sikit kan..
gila punya kecik la....
tolong la be matured.
fikir dulu.

aku boleh jer nak masam muka dengan kau sebelum ni sebab mulut kau tu..
tapi aku melas jerla.
mungkin diciptakan mulut kau sepeti itu..


ok aku tak boleh fikir yang aku ni baik sangat.*MEMANG AKU TAK BAIK PUN.


kau penah tak fikir selama ni ko cakap macam-macam kat aku??
aku terasa.
ada kau fikir???
erm entahla...
yang lain pun sama biarkan kau nak sakit kan hati mereka-mereka ni..
aku bukan jenis macam tu kau rasa nak membodoh-bodohkan kan mereka .
teruskan la..
tapi bukan aku...
aku mintak maaf kalu sebab tu kau terasa dengan aku,
tapi kau kenaz fikir balik ada kau jaga hati orang lain sebelum ni???
ad???
terserah la..
aku takkan berdendam dengan kau..
insyallah aku takkan da usik apa pun benda yang berkenaan dengan kau..
tapi tolong jangan masuk campur hal peribadi aku..
dan aku memang tak penah nak menyibuk hal kau ATAU ORANG LAIN.....................
just mind your own business..that it.

ps:aku memang pengecut sebab berani tulis kat blog,sebab aku tau kau baca blog aku ni..just want to remind you..aku tak macam kau sampai bila-bila.!please.

Saturday, 5 December 2009

bila rasa nk tegur tak boleh ...

PERHATIAN-PERHATIAN:

KEPADA SESIAPA YANG PERNAH MENGUTUK/MENGATA/MENGEJI ACT BLOG EINAZ,SILA JANGAN TERUSKAN BACAAN ANDA!!


Apabila kita dikelilingi dengan pelbagai ragam manusia kita akan rasa yang diri kita ni kerdil sangat. Ienaz sekarang tengan berhadapan dengan 2 kelakuan manusia yang betul-betul dekat dengan ienaz..

Einaz tahu bukan einaz jerk yang berhadapan dengan mereka ni mesti korang pun pernah kan…

1)orang yang suka bercakap gebang@cakap besar..

Hadoiy kat dunia ni macam-macam kerenah manusia yang kita boleh tengok kan.situasi yang Ienaz tengah alami ni ialah sekarang ni einaz memang dekelilingi dengan manusia yang suka sangat cakap besar ala senang cita GEBANG la..orang macam ni yang susah sangat nak masuk kepala dia.yerla tak habis-habis cerita pasal kehebatan dia sedangkan orang yang mengenali dia tau sapa dia tu sebenarnya tau.so tak payah la nak bagitau yang dia tu hebat sangat. Contohnya la kan memang allah ciptakan yang setiap orang ni cantik tapi tak payah la nak bagitau kat semua orang yang ko tu cantik padahal sebalik nya kan.. ;p *faham-faham jerla maksud einaz ni.lagi satu situasi ni einaz suka sangat cakap yang subjek yang ienaz tengah ambik tu adalah subjek yang agak complicated but dengan senang hati nya orang yang suka bercakap gebang ni “ala senang jer kot” ok maybe bagi dia adalah senang dan dengan senang hati nya ienaz pun Tanya la berapa result subject yang dia kata senang tu??dengan selamba toya nya dier jawab”boleh la dapat b “waklu klu senang takkan la tak dapat A dengan cara yang dia cakap tu kan macam da best la result tu. einaz mintak maaf sangat-sangat pada mereka yang terasa ni tapi einaz just nak bagitau yang tak semua orang suka dengan cara ko tu bercerita tentang kegebangan ko tu..lagi satu manusia yang suka cakap gebang ni kan einaz rasa la dia memang tak perasan dengan ap yang dia cakap tu membuatkan orang meluat dengan cerita yang dia sedang ceritakan tu..dalam sem ni jer einaz ramai da jumpa dengan orang yang suka sangat cakap gebang lagi-lagi la orang tu rapat sangat dengan einaz..mula-mula susah sangat einaz nk adapt dengan cara dia..tapi lama-lama dalam hati cakap “lantak ko la dengan kegebangan ko tu tak luak pun” tapi einaz harap sangat mereka ni cepat-cepat la perasan yang ramai tak suka dengan orang yang suka cakap gebang@cakap besar..

2)orang yang bermulut lepas @ bahasa kasar dier mulut macam sial.ops

Argh yang ni paling la einaz tak tahan.ok einaz ni memanh berhati lembut =p bukan maksudnya maybe cepat terasa.bukan sengaja nak terasa tapi klu da sampi mulut manusia ni yang seperti tak diajar adap sopan meman tak patut di beri mulut.tuhan jadikan mulut ni untuk berbuat kebaikkan tapi jangan la tuhan da bagi ko mulut dengan sena ng hati nya ko berlaser dengan orang.contohnyer dengan senang hati ko nak kutuk orang tu sedangkan kita kena sedar diri kita yang kita ni bukan sempurna tapi jangan la sengaja nak kutuk orang.ok find if ko nak kutuk juga kan tapi jangan la nak sampai bf,keturunan or apa-apa lagi la ko nak kutuk hey sedar la diri tu sikit ok…jangan ingat diri kita ni da betul-betul perfect dan dengan senang hati nya ko nak kutuk orang sampai ko tak jaga langsung hati orang tu..ko penah fikir tak if ko yang kena kutuk macam ko kutuk orang tu..hadoiy please la einaz betu-betul tak tahan dengan orang yang macam ni..and tak ada orang yang suka pun dengan orang yang macam ni..

Einaz harap sangat einaz dijauhkan dari mereka-mereka seperti ini..einaz pun bukan la manusia yang perfect but einaz masih tahu lagi menjaga hati orang lain sebab einaz tak suka orang sakit kan hati ienaz…

Korang ada apa-apa cadangan tak macamana ienaz nk berhadapan dengan mereka ni..i need some help.please!


ps:kalau anda baca ni anda rasa tersinggung sorRy sangat-sangat.sebab einaz tulis mengikut apa kata hati einaz so dengan rela hati nya tak payah la nak kritik blog orang lain sedankan blog kamu tu bukan nya sebagus seperti anda mengutuk blog einaz.

Friday, 4 December 2009

kadang-kadang orang yang kita sayang pun tak dapat nak tolong T_T

MOOD:

1)KEHIDUPAN YANG PENUH DENGAN KESABARAN =(



Sometimes the things you want in life you will never get.

Sometimes the good things in life are quickly taken away and replaced with bad stuff.

Sometimes things never seem to go right.

Sometimes you wish so hard but nothing happens.

Sometimes you think there is no hope in life.

Sometimes you stop dreaming because you think that your dreams will not be fulfilled.

Sometimes you don’t know who to run to for help. But in the midst of those sometimes there is one thing you can know for sure

PS": kadang-kadang betul kata orang yang tak ada siapa-siapa yang dapat tolong kita even though kita betul-betul dalam kesusahan.include orang yang sayang kat kitaT_Tsumpah! i'm alone..

u.i rindukan kan u...einaz mintak maaf =(

Thursday, 3 December 2009

menaip dalam keadaan sakit @_@

mood: wahaiy mata ku sayang kamu sudah menyakiti tuan mu ini selama seminggu @_@.


muka buruk bila paki spec *tak suka

menaip dalam keadaan sakit @_@
1) almost 1 4 days terpaksa jadi puteri lilin =p sebab bila terkena cahaya mata i secara automatik akan tertutup so that means kalau tertutup macam mana nak jalan so bila tak dapat nak jalan terpaksa la i menjadi puteri lilin*ceh napa tetap nak cakap puteri lilin kena la stay kat rumah jerk.

ok dala tak nak cakap pasal mata lagi.

haiy..
ceh tiba-tiba jer

selamat bulan 12.
susah sangat i nak update sekarang ni kan.
memang susah.nak mencuri masa pun susah juga.
so akibatnya terbengkalai la i punya blog ni.T_T
tak pa.tak pa.

einaz masih dalam mood biul =p.
sem yang paling tough adalah sem ni..
ya allah memang tahap mencabar yang i perlu kuat.kuat. dan kuat =D
thanks my sayang even though i terpaksa skip class almost two days..*sebab sakit @_@
mereka ni la yang kena paksa*tak la mereka ikhlas ok. menjadi tutor i

i masih tak dapat adapt in this situation.
esok da ambik slip exam that means test one around the corner...=D*masih boleh tersenyum
pejam celik.pejam celik sampai mata sakit =p da nak exam..wish me the best luck.


musim banjir di kolej =D
later i update yerk.taksub da ni.=p
i da rindu kat rakan-rakan blogger lain....=(


Sunday, 29 November 2009

jadikan aku yang kedua.

busy.busy.busy.=p
later i update yerk..


lagu nie best ok.


jadikan aku yang kedua.
that means after your mum.
not others girls.
nak kena cepuk buatla




jika dia cintaimu
melebihi cintaku padamu
aku pasti rela untuk melepasmu
walau ku tau ku kan terluka

jikalau semua berbeda
kau bukanlah orang yang kupuja
tetapi hatiku telah memilihmu
walau kau tak mungkin tinggalkannya


jadikan aku yang kedua
buatlah diriku bahagia
walau pun kau takkan pernah
kumiliki selamanya



Wednesday, 18 November 2009

HARI GERAM SEDUNIA.={(

hari geram sedunia.
hari geram sedunia.
hari geram sedunia.

nak cakap banyak-banyak yang hari ni memang hari geram sedunia.
memang geram.
nenek cakap kalu tengah geram istighfar.

ok.sekarang ni i memang kena banyak-banyak istighfar.

napala kat dunia ni orang saling dengki-mendengki.

ee mula-mula rasa tak nak cita tapi kena cita juga.
i nak cita juga.

pada suatu hari.
yer hari yang suatU adalah terjadi harini.

petang ni mengalai tekanan kepala selepas i class perakaunan.
balik class hujan selebat-lebat rasa
satu dugaan yang sememang i redha.

balik jerk rumah dengan keadaan basah.
tengok ada makhluk atas katil einaz tengah bersantai sambil sambil makan buah.
xpala i redha juga.
tapi dalah makhluk tu duduk kat katil i yang da sememangnya bersih=p
boley pulak dia menempek barang-barang kat katil einaz.

HADOIY!!!!!!!!.


ok i sound dia.
sound dengan cara yang habis lembut..
sebab i memang da tak tahan dengan orang yang memang tak reti hormat dengan orang lain.

i rasa pas i sound dia i rasa bersalah.
tapi salah ker sound sebab dia yang wat salah.

what ever.
einaz terus masuk bilik sebelah.
tido.tido.tido.tido.

sampai rasa tak nak tido lagi.
einaz bangun nak balik bilik..
pulas tombol pintu berkunci
ketuk.ketuk,ketuk
masih sabar lagi
ketuk.ketuk.ketuk.
sah tak ada orang sebab senyap jer dalam bilik..


time ni tahap kesabaran da habis da....

KUNCI!!..
ya allah einaz tak pernah tengok orang yang busuk hati macam ni..

dia boleh kunci pintu padahal.
dia memang tahu yang einaz da balik rumah.
mestilah semua barang einaz kat dalam bilik termasuk la kunci bilik.
yang makhluk ni pergi kunci pintu tu napa.
BO**!!!.

geramnya........

sekarang dia da mula kerja part time kat mcd.
alhamdulillah.
tak payah tengok muka dia.
BUSUK.

ps:SEJAK makhluk tu masuk ke rumah ni kami tak macam dulu! semua housemate einaz tak suka dia...
pelik la manusia macam ni takkan penah rasa bersalah walaupun dia buat salah sebesarr manapun.




Tuesday, 17 November 2009

type.delete.type.delete.


bibir perlu muncung!!


10 minit i type n then i delete.type.delete.type.delete.
betul i tak da mood nak post entry.
ada benda yang membuatkan ienaz rasa tak ingin nak post entry,

ok ramainya tanya result einaz =p.
ala malu la nak cakap i bukan orang yang pandai.

tapi alhamdulillah.=D


dan dengan sebab result einaz ni juga la ditawarkan subject ini :

statistic.
account.
finance.
economi.
multimedia.

tahniah kepda norsyafinaz kerana sem ini kesemuana subject PECAH KEPALA.
SEbab semuanya memerlukan PENGIRAANT_T
sumpa einaz tak suka.
bagila subject teori macam mana pun.
'i boleh terima tapi bukan ni!!.



ps:i have trip to singapore..ada sapa-sapa nk ikut??=D


Saturday, 7 November 2009

selamat umur 20 =D

selamar umur 20 pada einaz.=D
hahaha.
sangat tak malu ucapkan birtday kat diri sendiri.
hari ni 7 november 1989.

einaz nak ucapakan juta-juta-juta terima kasih kat siapa-siapa yang da wish birtday kat ienaz..
ampun maaf la dari ienaz sebab tak dapat reply mesej anda,anda.

semoga doa anda kat einaz dimakbulkan.
AMIN!.
=D


fakta:
nama :norsyafinaz binti shah rizal thomas
umur :20 tahun.
t.lahir :hospital besar muar johor
alamat:segamat johor =p


EINAZ dari dulu tak penah nak upload gambar masa einaz kecik-kecik dulu.
no menatap la kamu.
tak boley banyak-banyak hihi
masa kecik-kecik einaz sangat la GEMUK,hitam,NAKAL dan sebagainya!!hahahah


kan i da cakap i nakal tengok la adik sendiri pun i nak hempap..!!,
,
hitma tak i da cakap tak nk caya.=p

gemuk nya budak gemuk ni!!!!=D




ala picture ni kabur la T_T
GAMBAR YANG KAT BAWAH NI.
masa ienaz kat tadika polis johor.
ienaz memang aktif dari tadika ni.
dalam satu majlis ienaz boley masuk banyak .
hebat kan..
hahahhaaha...
bangga pulak tak baik tau :)


dapat tak cari yang mana einaz??
cari la sediri hahah.
xla yang ienaz da bulat,bulat,bulat kan tu la cik ienaz.







BUDAK gemuk ni anak kepada tuan shah rizal thomas dan pn foziah
terima kasih kerana melahirkan dan membesarkan einaz sehingga einaz jadi sebesar ini..
einaz terlalu sayang kan mereka..