Followers

Sunday, 15 August 2010

ragam ketika puasa.


assalamualaikum WBT..


masuk harini dah enam hari kita berpuasa.sepanjang hampir seminggu ni banyak benda yang einaz tempuhi,alhamdulillah einaz cool jer ok. even penat tapi sebagai umat islam wajib berpuasa jika tidak mendatangkan masalah sekian.haha belum habis lagi la pejam,celik,pejam,celik dah enam hari kita puasa. ni lah tiba-tiba terasa nak list kan sesuatu sepanjang bulan puasa ni ;p

1) benda paling penting adalah sahur and sepanjang I bersahur belum penah lagi bangun sendiri maksudnya ada orang yang kejutkan la! haha dasyat kan walaupun sebelum tidur awal-awal dah set alarm tapi mata ni susah la nk bukak sampai einaz dengar suara orang yang kejut kan.

and terima kasih la banyak kepada SOMEONE yang hari-hari call i bangun sahur ;)


maksudnya: ienaz ni memang susah nak bangun pagi!selagi tak ada orang yang cuba kejutkan.


2)mula pukul 9 dah keluar rumah pergi class then balik rumah sebelum pukul 6.ni lagi satu alasan padahal class paling lewat habis pukul 5 itupun hari selasa jer,hari-hari lain class paling lewat pun habis pukul 2.


maksudnya: I ni memangla tak boley tahan kalau duduk rumah, kang asyik tido jer.kurang pahala puasa daripada tido baik i buat akitiviti yang lebih kurang berfaedah seperti mengeratkan silaturahim bersama rakan-rakan hahaha ;)


3)time buka pulak! ni la paling best ni! einaz belum pernah masak.ceh macam la kalau tak puasa masak kan.haha. sepanjang 6 hari puasa ni hari-hari beli makanan kat bazaar ala biasa la orang bujang tak kosa la nak masak-masak kan.aleh-aleh makan sorang juga T_Y


maksudnya: malas masak cakap jer la kan banyak pulak alasan ;)


4) time buka versi kedua pulak! dalam enam hari ni baru sehari berbuka bersama rakan-rakan perempuan einaz.


maksudnya: tak ada maksud..saja nak bagitahu yang lebih selesa buka di rumah tapi fun kalau buka bersama beloved ;)



5)Alhamdulillah sepanjang enam hari berpuasa ni.einaz dah pergi solat terawikh sebanyak 3 hari.haha dasyat kan yang lagi tiga hari tu. einaz terlepas ops bukan la,secara jujurnya disebabkan terlebeh makan masa berbuka and sifat kemalasan pun datang la menerjah.


maksudnya:jangan makan telampau banyak jika ingin melakukan amal ibadah yer kawan-kawan ;)



ok dah lima jer la. nanti dah cukup sebulan lagi banyak kerenah yang i cuba lakukan.

selamat meneruskan ibadah puasa kawan-kawan ;)


BYE!



sambungan...



eh ini sambungan dari entry yang tertunggak haha..harap di maafkan.

even einaz rasa korang pun dah tengok dah gambar-gambar majlis pertunangan akak kat FB einaz so tak da la i nak cerita panjang-panjang kan.hanya nak memenuhi janji untuk cerita sambungan entry seminggu yang lepas.haha!



nama: Norsyahirah binti Shah Rizal Thomas & Muzaffar aka mus
tarikh:8/8/2010 (ahad)
tempat:rumah bandung, taman sulir Segamat,Johor





tada ini la hasilnya. simple jer sebab ienaz memang main tepek jer rasa sesuka hati haha ops.
ok dah penat! tongang terbalik time I pulak nak posing haha!sila la termuntah ;p



3 anak gadis Shah Rizal Thomas.
*Sama tak muka kami ;D


debar menanti cet! haha
hasil make-up dari einaz. ;)




perbincangan masa hadapan. *sedih tak dapat dengar apa diaorang ni bincangkan, disebabkan i ni pemalu tak dalah i nak sebuk duduk dekat depan dan akibatnya hambik ko nyesal tak dapat dengar huhu



hantaran dari pihak perempuan semuanya ada sebelas.and kesemuanya kami satu family yang buat sendiri tak da order ok. baru la meriah kan

and pihak lelaki membalas dengan 9 dulang hantaran berwarna biru ;)




alhamdulillah akak sah bergelar tunangan orang ;)



setelah semuanya selesai.masa untuk makan. yummy ayah just order catering dari PDRM jer.


kan senang . * ceh padahal malas nak tolong masak kat dapur then paksa suruh ayah order catering jer haha shhhh.;p




eh! EMPAT tahun ++ lagi tuan punya blog pulak ok!
AMIIN.;D



BYE!



Tuesday, 10 August 2010

bermulanya.....................

assalamualaikum WBT.

hai beb.mey sini cek nak habaq satu cerita ceq dah bertunang. ops bukan ceq la kak long ceq yang bertunang.ee kelakar la pulak bila orang johor nak speaking kedah gila buruk kan?kan?tapi nanti-nanti la i cerita ok. line tenet yang sangat lah lembab,melembabkan lagi proses untuk upload gambat yang terlampau la banyak tapi kalau nak tengok sebahagian gambar tu I dengan rajin nya dah upload kat SINI


pejam celik, pejam celik.. esok dah puasa dah di bulan Ramadhan yang mulia. Bersyukur pada yang Esa kerana diberikan nyawa untuk bertemu pada ramadhan kali ini, memberikan peluang kepada kita untuk beramal ibadah dan mengalami nikmat puasa. Jadi jangan la pagi-pagi korang buat-buat lupa nak pergi sarapan pagi di kedai mamak. Bagi yang berpuasa, jangan sahaja menahan lapar dan dahaga, tunaikan ibadah puasa dengan sebaik-baik mungkin.amin..;D
tahun ni tahun yang kedua Ienaz tak dapat sambut puasa pertama dengan family sedihnya T_T kenapa la selangor ni tak cuti masa puasa pertama.kalau kat Johor cuti.tulah kelebihan johor berbanding negeri lain
later update lagi ok.puasa jangan tak puasa. ;D




selamat berpuasa kawan-kawan!

BYE!

Sunday, 1 August 2010

apa nak jadi,jadi lah.

ASSALAMUALAIKUM WBT.


haiy berusaha untuk memperuntukkan masa update blog.padahal kan nak bagi tahu yang einaz tak ada la sebuk mana pun cuma macam tak ada idea jer nak type apa. masa einaz tulis ni pun einaz macam main type jer apa yang rasa nak type barulah tulis yang lahir dari hati kan.tak adalah dinama kan hipokrit. tiru ayat orang nak buat apa kan.haiy membebel pulak cik einaz ni kan.korang tahu tak sejak akhir ni kan ramai jer yang tanya kenapa einaz ni tak ada pengganti la.and dengan suka hati naluri insang mereka buat conclusion yang einaz ni memilih hahah memang la kena memilih takkan main rembat jer ikan kat pasar pun kalau orang nak beli dia pilih dulu kan?kan?ni la lagi nak pilih boyfriend and ada juga yang cakap einaz tunggu ex-boyfriends pujuk hahaha macam kelakar jer reti pulak dia nak pujuk kan.kalau dia nak pujuk tak ada la einaz still single tujuh bulan ni kan...hargh terus aku bagi jawapan.



ok la einaz memang terasa sangat sejak tak ada boyfriends ni yerla hampir 4 tahun ko sibuk duduk berkepit ke hulu hilir dengan dia.samapi setiap inci tanah tu mesti penah ko pijak sama dengan boyfriends ko and tiba-tiba jer clash siapa tak terasa kan.



ok tiba-tibe terasa macam nak senaraikan ciri-ciri idaman lelaki ku haha.





YANG PERTAMA.


perlu la ada chemistry.


yerlah kan mesti la gf@bf kena ada keserasian.baru lah boley masuk kepala kan. hobi perlulah sama beb.kalau tak mahu nya tunggang langgang.yang paling penting lelaki tu kena la 100% faham apa yang kita cakap tak sama dengan apa yang ada dalam hati kita.


biasalah perempuan kan penuh dengan bunga-bunga,cewahh

wahai sang lelaki-lelaki contoh ayat perempuan yang apa yang dia cakapa kan tak sama dengan apa yang dia fikirkan.





1) "u pergilah. tapi hati-hati ea... "
maksudnya dia bagi kamu pergi tapi kalau boley tak payah la pergi. hahha *musykil-musykil


2) "kita putus,u jangan cari i lagi.i tak nak tengok muka u kat dunia ni."
maksudnya dia tak sanggup nak tinngal kan bf dia la tu.apa lagi tak reti-reti nak pujuk.,grrr


3) "tak palah kalau u busy sangat nanti ada masa u call i k."
maksudnya wahai lelaki kau ambik la masa sekejap berbual-bual dengan sidia.

hey banyak la lagi ayat bunga yang lelaki kena faham.so kepada lelaki yang tak ada perasaan so tak yah la beramgan nak ada gf nanti buat sakit hati gf anda jer.kan tak baik sakit kan hati orang daripada sakit kan hati orang baik tak payah kan.tak dapat dosa kering


tpi bagi einaz kan si jejaka idaman hati perlu lah berasal dari johor.hahahhaha.baru la nampak keserasiana nyer.lagi satu senang nak balik raya sama-sama nanti tak ada lah sibuk gaduh sorang ke selatan, sorang kat utara,
tapi kan ienaz dari dulu macam anti jer orang-orang yang berasal dari Pahang ni. ada lah kisah-kisah yang tersurat dan tersirat.*eh bukan anti sikit tapi macam terover siap masuk club I HATE PAHANG kat facebook lagi hahaha,OPS


einaz rasa ni calon pertama sebab dia berasal dari johor hahaha


YANG KEDUA:

tipula kalau korang tak nak lelaki yang handsome kan.cheh perasan lak pulak ko ingat ko cantik sangat ker?nak cari lelaki yang handsome2 jer.haha ok tapi betul juga orang cakap kalau muka handsome pun tapi selalu makan hati buat apa kan?tapi sedap apa makan hati masak sambal haha. buat sakit hati jer kan.harap muka jer handsome tapi tak boleh harap nak buat apa juga.kan best kalau dapat lelaki yang didatangkan pakej "dah la handsome,baik hati pulak tu."erm macam susah jer nak jumpa lelaki macam tu kan.ey tapi kan kalau boley einaz nak lelaki yang ala-ala


korean ceh perasaan la pulak ingat putih sangat ker sampai boyfriends pun nak yang putih-puith jer ;p



hey brad piit la.
lelaki yang ada lesung pipit diberi keutamaan ko....;D



harhg mesti korang ingat macam dah tak ada orang melayu jer yang einaz minat,hey ada lah siapa kata ornag melayu ni tak ada taste.mey ketuk sikit,
awal ashaari kan orang melayu.


walaupun ramai orang cakap kau gay OPS ko tetap "the bachelor men"




YANG KETIGA:

berpelajaran @ berkerjaya

hey haruslah kan nanti nak bagi einaz makan apa.HAHAHA.

ok dah la,tak kisah la macam mana pun lelaki idaman APA NAK JADI,JADILAH kalau dah jodoh tu mesti tak kemana kan.nanti kalau ada lagi ciri-ciri lelaki idaman einaz ada la siri yang ke-2 ok

.

nak juga menyemak muka tuan punya blog.

BYE!