Followers

Sunday, 15 August 2010

ragam ketika puasa.


assalamualaikum WBT..


masuk harini dah enam hari kita berpuasa.sepanjang hampir seminggu ni banyak benda yang einaz tempuhi,alhamdulillah einaz cool jer ok. even penat tapi sebagai umat islam wajib berpuasa jika tidak mendatangkan masalah sekian.haha belum habis lagi la pejam,celik,pejam,celik dah enam hari kita puasa. ni lah tiba-tiba terasa nak list kan sesuatu sepanjang bulan puasa ni ;p

1) benda paling penting adalah sahur and sepanjang I bersahur belum penah lagi bangun sendiri maksudnya ada orang yang kejutkan la! haha dasyat kan walaupun sebelum tidur awal-awal dah set alarm tapi mata ni susah la nk bukak sampai einaz dengar suara orang yang kejut kan.

and terima kasih la banyak kepada SOMEONE yang hari-hari call i bangun sahur ;)


maksudnya: ienaz ni memang susah nak bangun pagi!selagi tak ada orang yang cuba kejutkan.


2)mula pukul 9 dah keluar rumah pergi class then balik rumah sebelum pukul 6.ni lagi satu alasan padahal class paling lewat habis pukul 5 itupun hari selasa jer,hari-hari lain class paling lewat pun habis pukul 2.


maksudnya: I ni memangla tak boley tahan kalau duduk rumah, kang asyik tido jer.kurang pahala puasa daripada tido baik i buat akitiviti yang lebih kurang berfaedah seperti mengeratkan silaturahim bersama rakan-rakan hahaha ;)


3)time buka pulak! ni la paling best ni! einaz belum pernah masak.ceh macam la kalau tak puasa masak kan.haha. sepanjang 6 hari puasa ni hari-hari beli makanan kat bazaar ala biasa la orang bujang tak kosa la nak masak-masak kan.aleh-aleh makan sorang juga T_Y


maksudnya: malas masak cakap jer la kan banyak pulak alasan ;)


4) time buka versi kedua pulak! dalam enam hari ni baru sehari berbuka bersama rakan-rakan perempuan einaz.


maksudnya: tak ada maksud..saja nak bagitahu yang lebih selesa buka di rumah tapi fun kalau buka bersama beloved ;)



5)Alhamdulillah sepanjang enam hari berpuasa ni.einaz dah pergi solat terawikh sebanyak 3 hari.haha dasyat kan yang lagi tiga hari tu. einaz terlepas ops bukan la,secara jujurnya disebabkan terlebeh makan masa berbuka and sifat kemalasan pun datang la menerjah.


maksudnya:jangan makan telampau banyak jika ingin melakukan amal ibadah yer kawan-kawan ;)



ok dah lima jer la. nanti dah cukup sebulan lagi banyak kerenah yang i cuba lakukan.

selamat meneruskan ibadah puasa kawan-kawan ;)


BYE!



9 comments:

nEa FleriDa said...

mcm2 ragam.. heheh

einaz shah rizal thomas said...

aaah kan..;)
eh anyway thanks ;)

hasbullah said...

dugaan bulan puasa :P

einaz shah rizal thomas said...

tulah kan.
eh haiy slmt berpuasa ;)

bidadarihijau said...

hahaha...lainkali kunci jam pakai loceng kebakaran...hahahaha...

ckinmeow said...

haha cobaan cobaannnnn..;))
cantik awak pakai tudung. comel!

einaz shah rizal thomas said...

bidadari hijau:dasyat nyer kan haha

ckin meow:cobaann macam P RAMLEE la pulak kan.

norulezd4i4 said...

yang..! sape someone??? :p nak sebok nih..hahaha

rAsy cHeAh said...

Nice entry einaz..
nice job hee ;)