Followers

Wednesday, 12 January 2011

Can i remove friend from my friend's list at FB??

update laju-laju sebab mencuri masa busy gila. satu tutorial akaun yang sengaja aku buat-buat lupa nak buat, kedua esok ada kuiz bab empat for subject operation, ketiga mini project. dan keempat juga kerja aku rasa aku perlu update blog. itu pun salah satu tanggungjawab seorang yang telah mempunyai personal blog, kalau tak ! baik tak payah buat. aku rasa ayat aku dah tonggang-terbalik sebab terlalu kelam kelibut.

gambar tiada kena mengena bermaknsa . iklan jap !


cair siut tengok bila lelaki pakai baju melayu. betul ! lagi-lagi bila hari jumaat ;)


adoiy jatuh cinta dengan pak lebai ni.

ok iklan sampai disini sahaja. kita kembali ker seri pentas utama . dush ! ;D


sebenarnya macam ni . macaman ek nak bagitahu ?? ha macam ni la korang dah baca kan tajuk tu. sebenarnya ka. Aku bukan lah orang yang popular setiap hari orang request nak jadi friend sampai beratus-ratus kan. paling banyak pun 1-2 orang jer sehari . Kadang-kadang tak ada langsung pun. haha tipu. Tapi bukan semua orang aku akan approve sebagai friend. Kenapa?

Sebab pertama aku tak approve friend request


sebab profile facebook tu adalah profile yang digunakan untuk bisnes. Mungkin ada yang tak kisah dengan profile macam tu tapi aku tak suka. Facebook Pages kan ada. Ok lah mungkin sebab dorang tak reti nak guna Pages tu. Tapi still aku takkan approve


Sebab kedua


profile tu tak ada profile picture dan aku tak tahu dia siapa. Macam mana nak approve kalau tak tahu siapa. Entah-entah korang nak stalk aku ke, rompak aku ke siapa tahu kan? Tak kisah lah kau dan aku ada mutual friend banyak macam mana pun kalau aku tak tahu siapa kau aku taknak approve. Macam kat bawah ni. Dah lah macam tak update, tak ada gambar pulak tu.

Sebab ketiga

bila yang add tu foreigner mana entah. Dah lah pakai baju macam tak cukup kain. Kalau lawa tak pe la jugak. Kang tak pasal-pasal je.


Sebab keempat

bila aku tahu yang add aku tu aku kenal dan dia memang psiko. Serik dah dengan sms, call. Facebook sorry. It’s my world. Jangan kacau!



Tapi kadang-kadang aku buat exception gak approve sebab sekarang ni aku approve je semua tapi still bukan kategori yang kat atas tula. Aku buat asingkan friend aku mengikut list (lihat gambar bawah), so profile aku bukan untuk semua orang even Facebook is a social utility that connects people with friends dan sekarang walaupun aku cakap aku tak approve semua orang tapi tetap friends list aku semakin menimbum. padahal bukan aku kenal pun mereka-mereka ni. pelik kan? perlu ker aku delete jer orang yang aku tak kenal ni ?? korang rasa macamana ek ?ok lah mahu sambung kerja yang tertangguh.korang pergi tidur yer ! babye.

8 comments:

zacky ~786~ said...

btol tu..
serabut jerr nk appve..
mmber btol bru appve .. huhuu. p ada org suke friends ramai.. smpai thp riban.. !! famouse la kot.. tu yg die nk.. hahaa

zacky ~786~ said...

suke heliza.. waaa

Einaz Shah Rizal Thomas said...

suka-suka kan..
entah la tak suka sebenarnya tapi klu tak apprve nanti org ckp bajet lebey. huhu..

Roxy zai said...

dah berapa org aku remove dr friend list..hikhikhihk..=p

shazika said...

approve fren yg kita btol2 kenal je..

Einaz Shah Rizal Thomas said...

roxy : einaz pun ada jer einaz reove ;)

Einaz Shah Rizal Thomas said...

shazika :
ok pasni einaz akan aprve org yang btul einaz knl jer..

Lauren said...

dah berapa org aku remove dr friend list..hikhikhihk..=p