Followers

Wednesday, 26 October 2011

8/10/11

eh haiy korang, assalamualaikum dah lama tak update blog kan, isu semasa einaz telah menyambungkan pelajaran*bahasa yang tidak boley digunakan dalam karangan SPM dan dalam mood terkejar sana - sini disebabkan aku ditempatkan dalam short semester dan dalam dua minggu ni je final exam akan menyemakkan schedule aku yang sedia ada penuh! owh ok straight to the point jela ea, sebab memang sedang mencuri masa yang sepatutnya on laptop buat assignment tapi masih ada rasa cinta pada blog sendiri. khikhik ok ini cerita yang telah tertangguh! On 8/10/11 my little sister, kak sheera got married! It was just so perfect in every way. She to go more low key without all the expenses that are usually attached to a more "traditional" wedding, dengan tema hitam, merah , silver , putih , hahahha and I have to say it was just amazing! ok dah tengok ini gambar ye korang ! ;D



Majlis bermula jam 11 am demeriahkan dengan pakcik dj , bersama abang sporting menyumbangkan suara mereka .

para tetamu , terima kasih datang tanpa tangan kosong , hik hikkkk ;P

2 pm menyambut pengantin lelaki .


juga di sambut dengan si kompang !

hamboiy...

'

ok mari berarak sang pengatin !

check point pertama sebelum dapat masuk rumah .. fyi untuk sampai ke pelamin ada tiga check point , rabak la duit pengantin . hahah .

tepung tawar*eh macam ni ea eja dia ? :P

orang cakap kalau jadi pengapit lambat kahwin , yerker ? entahla ada jodoh ada la kan .. ;P

bersama keluarga pengantin sebelah perempuan.

keluarga sebelah lelaki . my new family .. saya dah jatih hati dengan budak kecik perempuan tu nama dia mia! 1st time berani pengang baby :P

makan time !

si adik , si penangkap gambar tak bertauliah pada hari t .. :D


yes insyallah, COMING SOON :p



Senget kan kepala . haku bersama pengantin;D


ok lastly doa untuk pengantin :

Ya Allah Ya Rahman,

Semaikanlah di atas kedua pengantin perasaan kasih sayang. Tunjukkanlah kepada keduanya jalan petunjuk dan taqwa. Lanjutkan umur keduanya di dalam kehidupan bahagia dan menggembirakan. Sentiasa dalam ketenangan dan lapang dada. Himpunkanlah di antara keduanya persefahaman dan kemesraan, dan jadikanlah hidup keduanya sentiasa merasa Qana‘ah (kecukupan) dan terpelihara dari segala godaan. Kurniakanlah Ya Allah! Kepada keduanya keturunan yang soleh dan solehah. Limpahkanlah Ya Allah! Keduanya nikmat yang berkat. Luaskanlah kepada keduanya pintu rezeki. Peliharalah keduanya dan lindungilah Ya Allah dari fitnah-fitnah hidup. Jauhilah keduanya perangai buruk dan kurniakanlah keduanya peliharaan Mu dan keredha Mu Ya Allah.

5 comments:

who me????? said...

tahniah.... besnye kawin.. ehhehe

*pengapit lebih merah dr pengantin... papepon... bes sgt jd pengantin.. yg pengapit tu bile g??? :)

Einaz Shah Rizal Thomas said...

eh ferrrrra ,,, lama tak dgr cita psl feraa , lma lagi la awak , tgu awak dlu hahah

JIJI YU said...

patot le aku rasa ko hilang

Einaz Shah Rizal Thomas said...

hohoho igt tak perasan .
teharunya .
hahhahaa :P

Wawa Tasliman said...

tema merah putih and silver.. membuat wawa teringat time wawa kawin pulak.. :)