Followers

Friday, 16 December 2011

review product : Nano White :)

betul ke orang cakap, orang putih rupa dia tak cantik mana pun tapi bila kita pandang sekali, kita tetap akan cakap,"eh cantiknya orang putih tu kan? dan dengan selambanya aku cakap, sebab kulit diaorang tu putih, sebab tu nampak cantik. tapi tak semestinya orang tak putih tu tak cantik la -_- sekarang ni banyak sangat product pemutihan, termasuk aku sangat taksub dengan product yang ada tulis whitening, tak percaya ? nanti aku review semua product yang aku pakai. eh kalau sempat la ye nanti :p sebelum ni selama 8 tahun aku setia dengan product safi. dari safi aloe vera, safi balqis last sekali aku pakai safi perfect 10. tak puas tengok dengan hasil tu, aku sekarang tengah test try cuba pakai nano white ! It's my dream to use normal off-the-rack skin products. Finally there comes the chance.





untuk permulaan ni aku just guna Polishing Renewal Exfoliator. yang ni paling best, sebab Kalau da sebut exfoliator tu rasenye sume da tau kan? Bagi yang tak tau tu, exfoliator ni fungsi die membantu menanggalkan sel kulit mati. time nak apply tu kene biar kulit kering. Lepas tu baru bilas dengan air bersih, nak lagi best guna air suam. Kulit akan terasa lebih lembut & halus. betu tak tipu. lepas tu pencuci harian aku guna Awakening Snow Wash, aku guna setiap kali nak basuh muka, pergh cepat la habis kalau macam ni kan hahaha. Yang paling tak sabar nak pakai adalah pelembap nano white ni, pelembap dia tak berminyak langsung, bila pakai rasa sejuk memang jadi pilihan hatila kan. kulit muka pun rasa lembut je guna pelembap ni untuk melembabkan kulit selembab jeli aku try Cell Moist Whitener. And lastly aku guna sunblock dia ni pun senang je nak apply dekat muka. tak berminyak pun kulit muka lepas guna.So ratakanlah di seluruh muka untuk menghalang muka kita daripada burn nama dia omega day shield tu aku pakai setiap kali kuar rumah. yang ni aku suke sebab jarang aku jumpe krim yang ade spf 50++ kau tahu :)


now i trust to Nano White, babye babye Safi Balqis Perfect 10 ;D

gambar yang tak di edit langsung , malah di bagi zooom sikit ;) scar, warna kulit tak sekata semua berlaku ;(

Tapi masih dalam tempoh percubaan, tapi aku dah mula perasan perubahan tu, ke aku yang perasan santan sendiri ? hahah. ok la kalau dah menunjukkan hasil yang ketara aku bagitau korang yer. mintak-mintak la berkesan aminn ;) have a nice weekend korang ;)


1 comment:

Nurul Nazira said...

hai now i ada full set of nano white nak let go sbb muka tak sesuai , ws +60135295532 to buy ha . maaf menganggu