Followers

Monday, 26 December 2011

studying on my next broken heart .




Dear diaries : tuesday 27/12/11. 2.27AM,

pandang skrin putih yang hanya ada document Microsoft word, lots of assignment. Submitted date yang paling awal ialah international marketing, subject yang memerlukan otak diperah sekuatnya, no copy and paste said beloved lect Sir Aroon from somewhere at overseas-_- but on my mind its empty. Minimize the Microsoft word, click mozilla and tell to blog my heart fell .


This is for the broken heart. I know how you feel. Empty, betrayed, and no happiness whatsoever. You don't want to laugh, because you know it's not going to help, but you don't want to cry, because it will just make you feel worse. You feel like your heart is falling apart, but not only that, but you know soon your life is going to feel like it's falling apart too. You don't think it will ever end, and no matter what this person has done to you, it feels impossible to stop loving them.


And everyone wonders why if they have hurt you so much, then why do you still love them. That's the confusing part, you don't know why, you just do, and the people who hurt you the most, and normally the ones you love the most. And then, after a few weeks, you finally feel a sense of relief, like you're getting happy again, but you know inside that you're just going into denial. And after a few more weeks, you're back to where you were an empty soul and teary eyes. You thought you got over them, but really, you just stopped showing it. And you can't help but to show it again.


It leaves deep scars on your heart that are there forever. And no one understands how you feel, and how deep you are hurt, no matter who they are, because it hasn't happened to them And even if it has, every broken heart is different. They don't know the true pain you feel and carry each and everyday now, so you learn that basically you are alone with all this. And the feeling starts to overwhelm you, and suddenly you just break down, right there, because you know you've had enough, the tears just instantly start flowing, and you're to the point where you don't care who see's. Because you've spent so many nights lying awake in bed, and so many days being haunted by the scars and fear of rejection.



And in the midst of all these tears, you know that its not helping any, and it's not going to bring them back, if you ever even had them in the first place. After about a million tears have been cried, you finally pull yourself back together and keep going. Your throat starts to clench and your eyes burn with the tears you are trying to hold back. Everyone says, "It will be okay…” But you know it won't. And that’s the truth, it won’t. And you look back on all of the hurt you had from this, and you realize that people are horrible.



You're still hurt, but you've learned to hide it so that everyone thinks you are okay. So now every time you see this person, you know you still love them, and you feel a slight tingle in your heart yearning for them to love you, screaming out, but for some reason they don't hear it. And then you sit back and wonder how one person could have caused all of this... and now studying on my next broken heart




Not everything's gonna be picture perfect
muka buruk, hati renyuk . bye .

Wednesday, 21 December 2011

Let it snow.


every semester bila sign attendend class, mesti lecturer akan tanya, Syafinaz are you mix? *rasa nak senyum tapi soalan tak terhenti disitu. "why your father name is THOMAS? lamunan terhenti ingatkan lecturer nak cakap why your face look like panasian, bluekk taiikkk perasan sekejap. dengan senyum ala-ala payau aku cakap, my father was sarawakian, and he convert to islam and he got a new islam name shah rizal and add to old name thomas. and thats why my father name shah rizal thomas -_-


sebelum ni ada cerita sikit pasal family ayah aku kan ? bagi siapa yang terlepas ley la scrool ke bewah banyak-banyak-banyak sampai lenguh hahahahha ;D tapi tak adalah aku sekejam tu kan ? haha mai aku cerita skit pasal asal usul family aku, ayah aku berasal dari sarikei, serawak. Dulunya dia beragama christian and the whole family dia are christian, after STPM dia jadi police then kena transfer ke Johor. Masa dekat johore ni la dia terjumpa someone aka abang angkat dia yang banyak ajar dia pasal islam, dan dia convert to islam 1985, then 1986 he meet my mum, so not a reason he convert to islam because of my mum. Lepas ayah convert to islam ramai kaum kerabat ayah convert to islam tapi bukan sebab ayah ! antaranya




my cousin kak azlin :) dia artis kebudayan dekat kuching .. cantik kan ? ;D



the most beautiful cousin nia aka Nia Angie Theressa Danielda :P dia memang islam but her mum convert to islam , macam aku la dia ni . amboiy yang cantik semunya macam aku gagagaga

ok in advance chhirtsmas kan tak lama lagi, huraiay cuti hahaha, nama pun satu Malaysia tak salah kita nak wish perayaan setiap kaum kan , bagi mereka yang menyambut hari natal mai aku nak nyanyi skit . hohohoho

We wish you a merry Christmas,We wish you a merry Christmas,We wish you a merry Christmas, And a happy new year! hohohoho .

to my loveyly cousin yang menyambut Christmas day.



agnes helina. cute tak ?



and she is Jen, orang cakap muka aku kalau tak pakai tudung ada rupa macam dia sikit . ;) ala dah nama pun kitaorang cousin kan ..


nanti dapat banyak hadiah post dekat orang semenanjung ni ye ;D bye ;)


Saturday, 17 December 2011

saya dilahirkan cacat.




Align Center



Ok, mungkin memang ada yang dah tau yang lesung pipit ni sebenarnya memang disebabkan oleh kecacatan pada otot di muka. *untuk sedapkan hati mana-mana pihak yang ada lesung pipit, kita boleh kata UNIK, instead of cacat. Macam mana lesung pipit terjadi? Lesung pipit boleh terjadi apabila otot zygomaticus utama yang terbentuk lebih pendek daripada ukuran sebenar, ataupun otot ini terbelah menjadi dua. Ketika seseorang senyum atau ketawa maka akan ada daya tarik kulit yang akan menghasilkan lesung pipit (efek penarikan kulit tersebut).


::focus on zygomaticus major::

Jelas kat sini, anatomically, lesung pipit (dimple) adalah sejenis kecacatan. Tapi jangan rendah diri, sebab masyarakat sekeliling berpendapat lesung pipit adalah suatu anugerah untuk orang yang terpilih untuk kelihatan lebih sweet ! sweet ker ? perasan sebentar disini ;D




tengok! cacat yang cantik kan! ;D

Untuk kukuhkan lagi alasan ni, wujudnya pembedahan untuk membuat lesung pipit hanya untuk mendapatkan amazing smile kononnya. Sampai macam ni sekali, dahsyat..
Dan ni lah antara imej sebelum dan selepas pembedahan tu..





Memang berjaya, tapi kalau korang perasan bentuk lesung pipit ni nampak rigid kan? macam tiba-tiba ada, macam tak ada kesinambungan dengan penarikan bahagian pipi yang lain.


Dan jangan ingat tiada komplikasi apabila kita dah ubah kejadian allah. Walaupun terlalu sikit risiko, tapi masih ada tau ni antara komplikasinya.

pergh ! cuak kot nak buat operation semata-mata nak dapat otot cacat kan dah cacat betul-betul



kadang ada terfikir Lesung pipit ni boleh jadi pada sesiapa saja ke? tak juga Menurut kajian yang dah dijalankan, lesung pipit dipengaruhi oleh faktor genetik. Dan lebih menarik lesung pipit adalah gen yang dominan. Maksudnya, kalau mana-mana pasangan yang salah sorangnya ada lesung pipit, anak yang bakal lahir akan ada possibility untuk dapat lesung pipit sebanyak 20-50%! apa lagi, carilah pasangan yang ada lesung pipit!.



macam saya ! ;p

Okey lah, rasanya nak buat hujah sampai sini je kot. Apa-apa pun, setiap kekurangan pasti akan di top up mana-mana bahgian yang lain. Bukti Allah s.w.t maha adil. Macam contoh lesung pipit tadilah, Walaupun anatomically is considered as abnormal, physically dimple is considered to be one of the most attractive facial features. Cewah! **ayat nak jaga hati. Akhir kata, just enjoy your natural beauty. You probably don't realize it, but you definitely have something that someone else deeply desires!


this articel from one of blogger dan telah diubah mengikut personalti tuan punyer belog ;D

Friday, 16 December 2011

review product : Nano White :)

betul ke orang cakap, orang putih rupa dia tak cantik mana pun tapi bila kita pandang sekali, kita tetap akan cakap,"eh cantiknya orang putih tu kan? dan dengan selambanya aku cakap, sebab kulit diaorang tu putih, sebab tu nampak cantik. tapi tak semestinya orang tak putih tu tak cantik la -_- sekarang ni banyak sangat product pemutihan, termasuk aku sangat taksub dengan product yang ada tulis whitening, tak percaya ? nanti aku review semua product yang aku pakai. eh kalau sempat la ye nanti :p sebelum ni selama 8 tahun aku setia dengan product safi. dari safi aloe vera, safi balqis last sekali aku pakai safi perfect 10. tak puas tengok dengan hasil tu, aku sekarang tengah test try cuba pakai nano white ! It's my dream to use normal off-the-rack skin products. Finally there comes the chance.





untuk permulaan ni aku just guna Polishing Renewal Exfoliator. yang ni paling best, sebab Kalau da sebut exfoliator tu rasenye sume da tau kan? Bagi yang tak tau tu, exfoliator ni fungsi die membantu menanggalkan sel kulit mati. time nak apply tu kene biar kulit kering. Lepas tu baru bilas dengan air bersih, nak lagi best guna air suam. Kulit akan terasa lebih lembut & halus. betu tak tipu. lepas tu pencuci harian aku guna Awakening Snow Wash, aku guna setiap kali nak basuh muka, pergh cepat la habis kalau macam ni kan hahaha. Yang paling tak sabar nak pakai adalah pelembap nano white ni, pelembap dia tak berminyak langsung, bila pakai rasa sejuk memang jadi pilihan hatila kan. kulit muka pun rasa lembut je guna pelembap ni untuk melembabkan kulit selembab jeli aku try Cell Moist Whitener. And lastly aku guna sunblock dia ni pun senang je nak apply dekat muka. tak berminyak pun kulit muka lepas guna.So ratakanlah di seluruh muka untuk menghalang muka kita daripada burn nama dia omega day shield tu aku pakai setiap kali kuar rumah. yang ni aku suke sebab jarang aku jumpe krim yang ade spf 50++ kau tahu :)


now i trust to Nano White, babye babye Safi Balqis Perfect 10 ;D

gambar yang tak di edit langsung , malah di bagi zooom sikit ;) scar, warna kulit tak sekata semua berlaku ;(

Tapi masih dalam tempoh percubaan, tapi aku dah mula perasan perubahan tu, ke aku yang perasan santan sendiri ? hahah. ok la kalau dah menunjukkan hasil yang ketara aku bagitau korang yer. mintak-mintak la berkesan aminn ;) have a nice weekend korang ;)