Followers

Tuesday, 19 July 2011

gossip behind my back its cool -_-




entry ni khas untuk orang-orang yang suka kutuk orang belakang dan tak boley menerima perubahan orang lain .
SITUASI :

Ali : Aminah.. kenapa kau tak pakai tudung ? masuk neraka la kau jawabnya..

Aminah : nanti la aku pakai.. lepas dapat hidayah..

tak lama pastu

Ali : ehhh ? Aminah ? kau pakai tudung ? pe mimpi plak ni ?

Aminah :
aku dah dapat hidayah..

Ali :
ow ok.. Alhamdulillah la kalau camtu..
kemudian Ali beredar.. dia lepak kat meja Tipah dan Abu plak..

Ali : weyhhh ~ Aminah pakai tudung woooo~

Tipah dan Abu serentak tanya : ye keeeeeee??

Ali : ha'ah.. tapi aku rasa, tak lama lagi, hilang balik la tudung dia tu..

(membara je hati Aminah yang terdengar kutukan diorang tu)

* sigh *
nampak tak ? masa Aminah tak pakai tudung, sibuk suruh pakai tudung . kata masuk neraka la bla, blah, blah bila Aminah tu pakai tudung pulak, dikutuk-kutuknya . Cakap dia pakai sebab tudung trend, pakai tudung sebab ikut orang yang dia suka la macam- macam orang cakap. Dah tu, Aminah tu nak kena buat apa sampai korang stop mengutuk dia? tak kisah la dia pakai tudung sebab apa ? janji dia ada niat nak mengurangkan dosa , yang diaorang ni nak tambahkan dosa ni kenapa ?

ni la antara sikap manusia yang menjadi punca KENAPA ? bekas-bekas penagih dadah yang keluar dari pusat serenti dan nak berubah, hisap dadah balik, orang-orang yang dah terlanjur dan insaf, tapi kemudian jadi pelacur, penjenayah yang baru keluar dari penjara, buat jenayah balik. ini sebab orang - orang yang suka mengata dekat orang yang cuba berubah kearah kebaikan tak kisah la apa pun niat mereka , tapi bagila mereka peluang janga suka mengutuk ! sedar diri sikit kita bukan baik , kita bukan malaikat !


entry kat atas ni aku baca dan aku edit sikit -sikit dan rasa situasi banyak berlaku kan dan aku copy dari tuan punyer tanah ni ha . untuk ker entry asli click kat sini.



sebenarnya semalam aku rasa down sangat kawan yang aku rasa baik depan aku , rupanya kutuk aku dari belakang , napa engkau yang aku jarang jumpa tapi aku masih anggap kau kawan baik sanggup cerita buruk pasal aku dekat kawan - kawan engkau yang hanya cuma kenal aku dekat facebook jer yang tak pernah pun jumpa aku lagi la kenal luar dalam aku dan what the point kau suka cerita pasal aku ? padahal aku jarang jumpa kau , erm sakit hati aku bila aku dapat tahu pasal ni , thanks member yang boleh dipercayai betul cakap diaorang

if you're talking about me behind my back,that just means my life is obviously more interesting than yours !!! tak habis-habis .

kalau orang yang tak kenal aku label aku ikut sedap dia je, lebih-lebih lagi kalau label aku macam - macam . It’s stupid really because you just don’t have that right to simply label other people like you are the most perfect human being in the world but then again people are entitled for their opinions, just that is it a good and reliable opinion or not ? bye -____-



dah habis baca boley like and coment sekali.
terima kasih daun keladi,kalau sudi datang la lagi.

2 comments:

rin0x_adz said...

ignore je kritikan tak membina tu..klu xsmpai bila2 org xleh nk berubah..ye tak? cuba baca kisah katak yang pekak..msti senyum sendiri..^_^

Einaz Shah Rizal Thomas said...

alalala comelnyer nama cita katak yang pekak tu kan :P thanks MEMBERI semangat iyer .