Followers

Monday, 25 July 2011

pengemas nya si kemas ni . -_-


Setelah tiga minggu bergelar pengangur , update yang terkini adalah menjadi bibik sejati dirumah , yes rumah bertukar menjadi istana (bajet makcik dalam deko idaman tv3 merealisasikan idaman nak rumah dia jadi macam istana) haha seperti macik tu juga la aku berangan , kerja aku sepanjang tiga minggu hanya mengemas rumah , ( tipu )dari dulu masih tak pernah tukar hobi . Untung emak lahirkan aku tau . wargh ! masuk bakul durian lepastu angkat sendiri .


Kenangan hari-hari terakhir ketika masih bergelar student yang menyewa di Jalan Dam , Taman Tadisma Seksyen 13 Shah Alam.


tempat lepak kegemaran lepas penat balik dari kelas , mesti singgah duduk di buai ni , buai ni juga tempat sidai kegemaran cik-cik housie - mate.


cantik kan persekitan luar . setiap bulan upah bangla potong rumput siap sapu sekali . ;D


Pemandangan luar dari tingkat atas bilik aku .


gambar sebelum dan selepas mengemas , kan dah bagitahu hobi aku mengemas jer . -_-
last day dekat rumah sewa adalah benda paling sedih , tapi buat-buat tak sedih . sebab rumah tu antara rumah yang super awesome ! ok dah babye taman tadisma . T_T .


perenggan baru . -_-


sebagai pengangur yang harus menjadi contoh kepada pengangur yang lain , adalah berbuat-buat-buat - buat la baik kepada ibu bapa seperti saya , mengemas bilik buku yang sememangnya dipenuhi dengan buku ilimiah dan bukan ilimiah . yes ! sepanjang sepuloh tahun aku duduk dekat rumah ni belum pernah sekali pun rak di bawah ni berusik , hanya diusik bila nak letak buku yang tak jemu dibaca . Untuk makluman buku ni semua akan dibuang , orang yang paling sedih adalah emak , sebab kebanyakkan buku yang dekat rak ni semuanya buku dia , ya ampun emak aku ni memang seorang ulat buku , seminggu mesti beli tiga - empat buah majalah , ulang sekali lagi majalah yer ! hahaha .



masa spm ni la tempat aku lepak , lepak jer bukan study pun , tapi depan mata mesti ada buku sebab bila ayah tengok mesti dia cakap rajin nya "anak aku ni mesti spm 10A+ Straight ". yang ado -_-



dan sekarang segala buku lama ni akan di campak ke dalam lori suara apek yang memekik (jual surat khabar lama ) hasil daripada jualan den yang punya ya omak ku sayang ;D


antara buku - buku dari semester satu .



dalam kotak pun ada lagi . nak buat apa ek dengan buku-buku ni ? rasanya da tak guna lagi kot . nak buang sayang . nak simpan habis la kalau kena gigit dengan lipas nanti aduhai .
ok la see you when i see you babye !



dah habis baca boley like and coment sekali.
terima kasih daun keladi,kalau sudi datang la lagi.

7 comments:

Aeen said...

saye pun baru bberape bulan lepas dok mgemas buku2 lama ni...dari sekola rendah smp la buku time blaja kolej dulu.....nak buang sayang...tapi..terpakse jugak la buang...da xde tmpt nak letak dah...so kene buang la prasaan sayang tu..2 yg buang je semuanya..heeheheh

Einaz Shah Rizal Thomas said...

aah kan syg jer nk buang . lagi2 buku rujukan kan ?
nk bagi kat csn kecik2 . tkut dah lain silibus . dah la tbl2 .. aduhai ..;D

Edy Zaidi said...

tolong kemaskan my house jugak..hehe

oRkEd PuTiH said...

huhu..selamat ak siap kmas sume..huhu=)

AISYA humaira said...

nape einaz tak tlong sha kemasss ritu. hahahahahha! :D

ekmal said...

kalau jual nasik lemak buku2 tu dh leh buat balut nasik lemak..haha

Botak said...

buku² tu semua kalo dijual mesti dapat berjuta-juta ringgit., hahaha.. :))