Followers

Monday, 22 October 2012

part 1- Hulurkan tangan, Ringankan beban :)


Assalamualaikum,

ha! semangat update :) merah mu bara, semangat waja. ok kali ni event untuk comunity service for subject "international business". untuk group" kami", "kitaorang" "kami semua" decide untuk buat charity membantu orang yang kurang berkemampuan. yes! bagi aku yang first time untuk charity bagai ni kan its awesome. sangat teruja dari sebelum kami datang, sehingga dijadikan heaven bagi tuan rumah ( bagi si minah propa ni cakap memang nak up je huahauahau ) alhamdulillah


 

our group leader during discussion with sir khairul



location : Kampung Nelayan, Port Klang, Selangor


 

kami dihadapan rumah, sepasang warga emas di Kampung Nelayan Klang

untuk charity ni kami dibahagikan dengan 4 group 



 1) siapa rasa dia lelaki semua dekat bahagian luar rumah, dalam hati ku berkata "pergh tak aci siut, luar tu bukan banyak keja sangat". selang beberapa minit, tengok


hokay nasib baik aku bukan lelaki hamik engkau diaorang kena tebang, pokok sebesar pokok balak! ok tipu bukan pokok balak tapi besar la.. dahlah besar, lepastu kena angkat pokok yang telah ditebang, ranting-ranting dikutip tak kira dengan daun-daun nya lagi.. kesian dey lor takpa besar pahalanya sebesar pokok tu ;)




2) yargh bahagian tengah rumah, ( bahagian aku ni ) hew,hew,, tak ada gambar sebelum tapi ni gambar selepas. 


3) bahagian dapur ni pun gambar selepas ye tuan, puan




dan yang terakhir bahgian ruang tamu. alamak aci la kan gambar selepas juga, kami di jamu oleh tuan rumah dengan kuih-muih terima kasih tuan tanah :)





dan lastly, untuk adil dan saksama kami semua kemas beramai-ramai di bahagian luar rumah



alhamdulillah, pengalaman pertama membantu orang yang tak berkemampuan dan yang tak dapat aku lupakan :)


semoga kita semua menjadi hamba yang bersyukur. Percayalah, terlalu banyak nikmat yang Allah kurniakan kepada kita. Betapa banyak yang kita bersyukur? Tepuk dada, tanyalah iman kita. and for the lastly, me wanna wish you guys Happy Eid Aidiladha to all the muslims. Siapa yang balik kampung tu, harap selamat sampai lah di tempat yang korang tuju. Biar lambat, asal selamat. Wahh gittew. Okay lah, just wanna wish you guys again, Selamat Hari Raya Aidiladha. Jangan nakal nakal tau? Hihi have a great and blessed eid, bye readers !



3 comments:

hanabunga said...

Waah memang best. Hana last skali buat gotong-royong macam ni masa kat PLKN dulu. Memang best. Menyedarkan diri kita utk rasa bersyukur dan dapat rapatkan ukhwah antara sahabat kan. :')

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Bagus nye. membantu orang susah yea..

fifie said...

Last buat community service waktu sem 4 degree. Dah lama jugak la. heee. Btw salam kenal owner berwajah barbie doll.