Followers

Wednesday, 18 November 2009

HARI GERAM SEDUNIA.={(

hari geram sedunia.
hari geram sedunia.
hari geram sedunia.

nak cakap banyak-banyak yang hari ni memang hari geram sedunia.
memang geram.
nenek cakap kalu tengah geram istighfar.

ok.sekarang ni i memang kena banyak-banyak istighfar.

napala kat dunia ni orang saling dengki-mendengki.

ee mula-mula rasa tak nak cita tapi kena cita juga.
i nak cita juga.

pada suatu hari.
yer hari yang suatU adalah terjadi harini.

petang ni mengalai tekanan kepala selepas i class perakaunan.
balik class hujan selebat-lebat rasa
satu dugaan yang sememang i redha.

balik jerk rumah dengan keadaan basah.
tengok ada makhluk atas katil einaz tengah bersantai sambil sambil makan buah.
xpala i redha juga.
tapi dalah makhluk tu duduk kat katil i yang da sememangnya bersih=p
boley pulak dia menempek barang-barang kat katil einaz.

HADOIY!!!!!!!!.


ok i sound dia.
sound dengan cara yang habis lembut..
sebab i memang da tak tahan dengan orang yang memang tak reti hormat dengan orang lain.

i rasa pas i sound dia i rasa bersalah.
tapi salah ker sound sebab dia yang wat salah.

what ever.
einaz terus masuk bilik sebelah.
tido.tido.tido.tido.

sampai rasa tak nak tido lagi.
einaz bangun nak balik bilik..
pulas tombol pintu berkunci
ketuk.ketuk,ketuk
masih sabar lagi
ketuk.ketuk.ketuk.
sah tak ada orang sebab senyap jer dalam bilik..


time ni tahap kesabaran da habis da....

KUNCI!!..
ya allah einaz tak pernah tengok orang yang busuk hati macam ni..

dia boleh kunci pintu padahal.
dia memang tahu yang einaz da balik rumah.
mestilah semua barang einaz kat dalam bilik termasuk la kunci bilik.
yang makhluk ni pergi kunci pintu tu napa.
BO**!!!.

geramnya........

sekarang dia da mula kerja part time kat mcd.
alhamdulillah.
tak payah tengok muka dia.
BUSUK.

ps:SEJAK makhluk tu masuk ke rumah ni kami tak macam dulu! semua housemate einaz tak suka dia...
pelik la manusia macam ni takkan penah rasa bersalah walaupun dia buat salah sebesarr manapun.




23 comments:

oRkEd PuTiH said...

rlex2...
ko ptt wt bncng 1 umah..
cr jln penyelesaian..
insyaALLAH...

~ceRRy beRRy~ said...

alamak..

klu ifa pn cam nk ngamuk gak!
sbb tgh penat kan..

xpe2.. einaz maafkan dia kali ni ek..
len kali kene tegur depan2...

Melz said...

yeap bincang :) kat mana2 ada je manusia camni siyes mel cakap :) enjoy with ur friend keh :} cheer

bunga ;D said...

to hawa:
isht geram tau,
xpenah cari pasal ngn dia..

bunga ;D said...

to cerry berry:
einaz xpenah ambik hati ngn dier..
tp dier da melampau la.,.

bunga ;D said...

to melz>
einaz enjoy with other renz but not dia manusia.

Hisham said...

jgn geram2 nnti lambat tua...hehe

bunga ;D said...

boley la ker mcm ni??=p

bunga ;D said...

boley la ker mcm ni??=p

oRkEd PuTiH said...

wei..wak kn nk wt reunion kt pd..ko taw x?tp x taw la jd ke x...
ak cdangkn t wt kt umah ak jerk bln12 nie...abg ak kwen..t ko dtg la 19.12.2009

bunga ;D said...

ok...insyallaj aku dtg..tp jauh la..ko ajk aya mesti aku dtg..=p

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

babe,
org mcm ni
kena sound setempek kat muka baru nk menggelabah
lau x
die xtau yg die tu annoying...

oRkEd PuTiH said...

t ak bgtaw aya..dtg ar beb..

hafizshinchan said...

Dik

Mende ni biasala tejadi kalo duk ramai-ramai

Macam membe2 cakap kat atas ni, betul tu, bincang cara elok...

Kalo dia tak amik port jugak, then nak wat camna, u have tried ur best.

Pape pun memang betul, privacy is privacy.

misz benida said...

cmne die boleh sst dlm umh tu??
sound direct jek..xpe..
face to face..ckp mna xpuas ati.
bru lpas grm tu..
hehe
*ehh,aku xmau jdik btu api ye..

~Firsya~ said...

sbr einaz...kdg2x dok satu rumah ngan kwn2x nie ,mcm2x perangai...huuhuuuu

bunga ;D said...

masih dlm kesabran lagi ni..
tpi kekadang tu rasa mcm nk debik jerk skali..=p

Hanida Lavida said...

sebab tu i prefer duduk bilik sorang. hee !

bunga ;D said...

nk duduk bilik sorng jg..

Arief Arf said...

sound direct je kat muke die..
kalau dah ramai2 tak suka halau je la suh cari umah lain..
pastu make sure kunci pintu bilik tu..
hahaha

MiSeS LiSA said...

sabar bunge,...
dugaan...
=)

tintin said...

owang cam2 mau campak lam laut je kasi jerung mkn...heee
xyah tensi2

BilaHujanTurun said...

bsaba k dear:) hope u ta sakit ati lg da (^_^)