Followers

Saturday, 4 February 2012

tuala wanita diperbuat daripada bahan kitar semula punca banyak penyakit membawa maut.

setiap hari jumaat student dari fbmp MSU , wajib datang ke kelas entrepreneurship, walau pun sama wajib seperti class yang lain-lain tapi aku selalu skip ke kelas ni, sebab bajet dah penah ambik masa diploma dulu dah kira bijak bistari so tak payah la masuk lagi padahal class ni di create untuk business student seperti aku, TEtapi jumaat lepas aku terajin datang, dan dengan kerajinan tu aku dapat information yang sangat-sangat la penting untuk aku dan wanita-wanita sekalian. Aku dapat, Aku share, Korang baca okay sebab mencegah dari perkara yang semua orang tak nak iaitu penyakit yang datang nya dari rahim atau bahasa kiasan dalam class, prof cakap yang berada dia bawah dan hanya perempuan je ada anugerah tak ternilai tu. Iaitu penyakit yang bermula dari pad ataupun tuala wanita.


Korang tau tak macam macamana pad yang korang pakai setiap bulan tu diproses ?


pad yang dikenali sebagai tuala wanita tu sebenarnya diperbuat daripada bahan kitar semula seperti kertas buangan, kotak dan pulpa kayu. gelikan? barang yang telah digunakan pastu diproses dan dengan kita sedar kita gunakan untuk mengalas mahkota kita, kalau difikirkan balik barang kitar semula tu sememangnya tersembunyi bakteria dan kuman merbahaya. Kesemua bahan ini digunakan untuk menghasilkan tuala wanita di mana ia akan dilembutkan seterusnya melalui proses pelunturan berklorin. perlu korang ingat ! Semasa melalui proses inilah terhasilnya bahan kimia iaitu DIOKSIN. Apabila telah lembut, lapisan inilah yang dijadikan tuala wanita pakai buang dan digunakan oleh wanita diseluruh dunia pada tahun 1970.

apak kena mengena rahim dan pad ? check it out.



korang tahu tak bahayanya dioksin tu? dan bagaimana dioksin meresap kedalam rahim?


Darah haid yang mengalir keluar akan memasuki tuala wanita melalui permukaan jaringan atau kain bukan kapas.(kebanyakkan pada yang berada di pasaran bukan diperbuat daripada kapas) Gas toksid yang dibebaskan akan terus berhubung dengan kulit dan akhirnya menyebabkan jangkitan. Darah haid akan mengalir keluar dari uterus dan diserap oleh tuala wanita. Sejenis gas bertoksik yang dinamakan dioksin akan terbebas melalui proses pemeluapan.Dioksin akan diserap kedalam rahim melalui saluran uterus dan akhirnya sampai di ovari melalui tiup fallopio. Tanpa disedaritoksin ini berkumpul di dalam rahim dan akhirnya mendatangkan pelbagai masalah kepada si pemakai seperti jangkitan kuman, cyst, fibroid rahim dan yang paling digeruni KANSER RAHIM, KANSER OVARI. dan banyak lagi penyakit datang dari rahim kita. ya allah takutnya.. mintak dilindungi jika kita boley mecegah daripada penyakit ini.


kalau korang perasan dalam paper or magazine dah banyak cerita pasal pad yang banyak mendatangkan keburukkan,tapi dalam kita tak sedar kita memang tak ambil peduli. Disebabkan ketidakpekaan kita sebagi pengguna, kita tertipu dengan barang yang kita beli, sebab tula penyakit datang dalam diri kita, dan boleh merosakkan tubuh badan dan paling teruk menyebabkan penyakit didalam diam dan tidak kita sedar. pepatah melayu cakap kalau duit kita simpan "lama-lama jadi bukit" tapi kalau simpan racun dalam badan kita "sikit-sikit lama-lama jadi penyakit. tak caya tengok ni ...



Tapi segala penyakit tu semua boleh dijegah dengan ?


100% kapas semula jadi, bukan seperti pad yang korang pakai sekarang yang diperbuat daripada bahan kita semula dan menyebabkan banyak penyakit yang merbahaya. terlalu banyak kebaikkan dari pad ni berbanding pad yang lain. yang paling penting pad sahaja yang diluluskan dan dapat Pengesahan Saintifik.

Ramuan
Kajian Saintifik
Lignin
Dr. Alexander G. Schauss, PhD. Lignin adalah sejenis serat makanan yang bermutu dan kuasa anti-pengoksidaannya amat kuat. Ia berupaya mencegah kanser dan berkesan meningkatkan tahap metabolisma gula darah serta mengawal tahap kolesterol.
Oligosakarida
British Journal of Nutrition (2002) Oligosakarida berupaya meningkatkan populasi bakteria baik (Lactobacillus spp. & Bifidobacterium spp.) dalam usus.
Klorofil Alfalfa
Dr. Garnett Chaney (Kajian Universiti Stanford) Klorofil alfalfa berkesan menyembuhkan 80% ulser peptik.
Aloe Vera
Dr. Reuben Titus Aloe vera membantu proses detosifikasi badan dan mengawalatur proses metabolisma badan.
Gandum
American Journal of Lifestyle Medicine (2008) Kajian membuktikan bahawa gandum membantu menurunkan berat badan dan menahan kelaparan.

korang da nampakkan banyakkan ramuan herba dalam pad ni yang boleh anda membantu dalam mencegah penyakit?


kebaikkan, faedah ,perbezaan pad ni dengan pad yang lain, kegunaan lain pad ni? macamana nak dapat pad ni? sambungannya next entry, dan bila aku dah masuk next class ;)

perkara yang diutamakan adalah menyampaikan sesuatu perkara yang baik kepada orang ramai sembil berniaga.


ps: segala information diambil dari several blog ilmiah dan di combine jadi entry ni ... tak salah kan kita kongsi-kongsi.. thanks guys !

28 comments:

blog-tips-kurus said...

pernah pakai pantilinernya. > mahal drpd jenama biasa, kan?? untuk kesihatan, mestilah mahal. jadi dealer yek?? :-)

Einaz Shah Rizal Thomas said...

aah mhala sikit je.. tapi ok la kalau kita syang and x nk dapat pnyakit yang kronik.. ;) busness ni utk project semester ni .. doakan ye..

::. SeydaSulaiman .:: said...

thnks bg info. aish, takutnya la. betul , baik pakai yg mahal dr yg murah. untuk kesihatan.

Einaz Shah Rizal Thomas said...

aah dia mahal sikit je dari pad yang biasa..

Hanania Eedaya said...

thanks utk info ni...

Einaz Shah Rizal Thomas said...

sma-sama awak (:

NuruAshiA ♥ said...

nice sharing..
nuru pon pakai yg herba tu..mint gitu ase..segar.. :)

Einaz Shah Rizal Thomas said...

kan, rasa nyaman je gagaga ;D

Adila Saidi said...

ini mmg sgt menakutkan. ada jual dekat supermarket ke?

Jue_Da (^_^) said...

uihhh..katmne nak dpt pad tu??

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@adila saidi
@jue_da

inaz ada jual tapi tak dapat stock lagi.. tapi klu nak cepat ada jual dekat world of herb..

Einaz Shah Rizal Thomas said...

aah einaz amik info dari ni pun ;)

Fa-zlyn said...

takutnya..
tq for the info dear ;)

Einaz Shah Rizal Thomas said...

takutkan.. hati-hati yer..

hazanis said...

bahayanya....thanks for the info..like..=)

Einaz Shah Rizal Thomas said...

wc hazanis .. ;)

Atiqah Razak said...

oh tidak ! sy pernah guna pantiliner dia. cuma harga mahal sikit la. hehe

Einaz Shah Rizal Thomas said...

bestkan pakai,, dia berangin je.. aah tpi mmg mhl skit la kan ..

laskar pelangi said...

bahayanyaaaa.uhuhuhu.takut pulak bila fikir fikir =.=
thanksss dear atas info yg sangat berguna dan penting ni..

comel u:)
followww sini^^

Einaz Shah Rizal Thomas said...

nothing prob yg.. nnt boley la share to others ye :)

Amoychanteks said...

owowow~~
thanks singgah blog amoy-chanteks.
nice info. tapi dah biasa pakai jenama lain nak tukar pun macam tak selesa. but, nanti nak give a try jugak lah :)

KizZ said...

Wah bagus bagus...nice info lah..Thumb-up!

iyka zulaika said...

huiii. menakutkan nye! tak pernah tau pon. nice entry :)

hunny_bunny___chumutt said...

mane nak cari pad cmtu??? tingin gax nak gune. . :3

zulfariq said...

pm best price.
haha!

NurulizzaH said...

Sy suke pakai pad ni.rasa minty and bau herba je.. =D

Ellapqrm said...

nothing prob yg.. nnt boley la share to others ye :)

PERSONAL FINANCE OFFICER said...

Salam...masih buat lagi bisnes ni?