Followers

Saturday, 5 December 2009

bila rasa nk tegur tak boleh ...

PERHATIAN-PERHATIAN:

KEPADA SESIAPA YANG PERNAH MENGUTUK/MENGATA/MENGEJI ACT BLOG EINAZ,SILA JANGAN TERUSKAN BACAAN ANDA!!


Apabila kita dikelilingi dengan pelbagai ragam manusia kita akan rasa yang diri kita ni kerdil sangat. Ienaz sekarang tengan berhadapan dengan 2 kelakuan manusia yang betul-betul dekat dengan ienaz..

Einaz tahu bukan einaz jerk yang berhadapan dengan mereka ni mesti korang pun pernah kan…

1)orang yang suka bercakap gebang@cakap besar..

Hadoiy kat dunia ni macam-macam kerenah manusia yang kita boleh tengok kan.situasi yang Ienaz tengah alami ni ialah sekarang ni einaz memang dekelilingi dengan manusia yang suka sangat cakap besar ala senang cita GEBANG la..orang macam ni yang susah sangat nak masuk kepala dia.yerla tak habis-habis cerita pasal kehebatan dia sedangkan orang yang mengenali dia tau sapa dia tu sebenarnya tau.so tak payah la nak bagitau yang dia tu hebat sangat. Contohnya la kan memang allah ciptakan yang setiap orang ni cantik tapi tak payah la nak bagitau kat semua orang yang ko tu cantik padahal sebalik nya kan.. ;p *faham-faham jerla maksud einaz ni.lagi satu situasi ni einaz suka sangat cakap yang subjek yang ienaz tengah ambik tu adalah subjek yang agak complicated but dengan senang hati nya orang yang suka bercakap gebang ni “ala senang jer kot” ok maybe bagi dia adalah senang dan dengan senang hati nya ienaz pun Tanya la berapa result subject yang dia kata senang tu??dengan selamba toya nya dier jawab”boleh la dapat b “waklu klu senang takkan la tak dapat A dengan cara yang dia cakap tu kan macam da best la result tu. einaz mintak maaf sangat-sangat pada mereka yang terasa ni tapi einaz just nak bagitau yang tak semua orang suka dengan cara ko tu bercerita tentang kegebangan ko tu..lagi satu manusia yang suka cakap gebang ni kan einaz rasa la dia memang tak perasan dengan ap yang dia cakap tu membuatkan orang meluat dengan cerita yang dia sedang ceritakan tu..dalam sem ni jer einaz ramai da jumpa dengan orang yang suka sangat cakap gebang lagi-lagi la orang tu rapat sangat dengan einaz..mula-mula susah sangat einaz nk adapt dengan cara dia..tapi lama-lama dalam hati cakap “lantak ko la dengan kegebangan ko tu tak luak pun” tapi einaz harap sangat mereka ni cepat-cepat la perasan yang ramai tak suka dengan orang yang suka cakap gebang@cakap besar..

2)orang yang bermulut lepas @ bahasa kasar dier mulut macam sial.ops

Argh yang ni paling la einaz tak tahan.ok einaz ni memanh berhati lembut =p bukan maksudnya maybe cepat terasa.bukan sengaja nak terasa tapi klu da sampi mulut manusia ni yang seperti tak diajar adap sopan meman tak patut di beri mulut.tuhan jadikan mulut ni untuk berbuat kebaikkan tapi jangan la tuhan da bagi ko mulut dengan sena ng hati nya ko berlaser dengan orang.contohnyer dengan senang hati ko nak kutuk orang tu sedangkan kita kena sedar diri kita yang kita ni bukan sempurna tapi jangan la sengaja nak kutuk orang.ok find if ko nak kutuk juga kan tapi jangan la nak sampai bf,keturunan or apa-apa lagi la ko nak kutuk hey sedar la diri tu sikit ok…jangan ingat diri kita ni da betul-betul perfect dan dengan senang hati nya ko nak kutuk orang sampai ko tak jaga langsung hati orang tu..ko penah fikir tak if ko yang kena kutuk macam ko kutuk orang tu..hadoiy please la einaz betu-betul tak tahan dengan orang yang macam ni..and tak ada orang yang suka pun dengan orang yang macam ni..

Einaz harap sangat einaz dijauhkan dari mereka-mereka seperti ini..einaz pun bukan la manusia yang perfect but einaz masih tahu lagi menjaga hati orang lain sebab einaz tak suka orang sakit kan hati ienaz…

Korang ada apa-apa cadangan tak macamana ienaz nk berhadapan dengan mereka ni..i need some help.please!


ps:kalau anda baca ni anda rasa tersinggung sorRy sangat-sangat.sebab einaz tulis mengikut apa kata hati einaz so dengan rela hati nya tak payah la nak kritik blog orang lain sedankan blog kamu tu bukan nya sebagus seperti anda mengutuk blog einaz.

11 comments:

Melz said...

mel pernah memuji tapi tak dilayan haha

bunga ;D said...

ala yg tu xpala..
tp klu da tahap gaban..
erm memana tak la..
ni ienaz cita org yg memang x tahu malu lngsung..

Melz said...

bunga : owh yang tak tau malu tuh payah sket hehe.. sorry salah lorong rupanya :D

bunga ;D said...

lorong ap??
erm memaang pyh gila..

misz benida said...

sbr okeh kawan..hehe

bunga ;D said...

sbr sgt da ni..

bunga ;D said...

sbr sgt da ni..

bunga ;D said...

sbr sgt da ni..

arie said...

ignore them! bukan hbt sgt pon org2 cmtu..nobdy's perfect

bunga ;D said...

yurp..
einaz mmg tgh practic kan.
membuat seperti dia tidak wujud dirumah ni..
=(

Anonymous said...

hahahahaha
u ni lucu la..
benda kecil pun nak beritahu orang..
baru first time u berkawan ke ape??
before pernah ada kawan tak???
or u baru keluar dari hutan????huhu
benda macam ni biasa la weh...
maybe u yang tak kenal diri sendiri...
sesiapa pun akan bercakap tentang orang lain..
macam u jugakan cakap tentang the budak...dalam blog lagi...
just think positif..setiap orang ada baik dan ada buruknya...same like u..cerita pasal orang untuk tatapan ramai...how crazy...soooo kebudakan...go ahead and bangga ok...hahahha...