Followers

Friday, 22 January 2010

inalillahiwainalilahirojiun. :-I

cik alysa okasyi and cik einaz IChigo

apa yang penting kerajsama!
apa yang penting ker jasama!


time tengah sedap tido memekak jerk ONE THE PAT ni..*lagu untuk ringtone masej(poyo)

cik alysa: einaz ko ok?ko nangis tak?

*dengan mata tak yang tak berapa nak terbukak reply la juga.

cik einaz:aku ok jer..napa ko tanya macam tu..??

*dengan sepantas kilatnya dia reply

cik alysa:sultan johor kan mangkat,ko tak nangis ker??wawawawa.=D

ok napa eik cik alysa bagi mesej macam tu??sebab einaz truly johorian.perlula dia kipochi mesej kat einaz macam tu..

berita terkini:

Sultan Johor Sultan Iskandar Ibni Almarhum Sultan Ismail, 77, mangkat malam ini selepas memerintah Johor hampir tiga dekad.

Baginda mangkat pada pukul 7.15 malam di Hospital Pakar Puteri di sini selepas
dimasukkan ke hospital itu hari ini kerana gering.

Kemangkatan baginda diumumkan oleh Menteri Besar Johor Datuk Abdul Ghani Othman
di sini malam ini.

Baginda meninggalkan Sultanah Zanariah serta 10 orang putera-puteri.

Sultan Iskandar, yang diputerakan di Istana Semayam, Johor Baharu pada 8 April
1932, dimasyhurkan sebagai Sultan Johor pada 11 Mei 1981.

Tiga tahun kemudian pada 15 Nov 1984 baginda dilantik sebagai Yang di-Pertuan
Agong kelapan.


untuk berita lebih lanjut click kat sini...
al fatihah buat

Sultan Johor,
Almutawakkil Alallah Sultan Iskandar Ibni Almarhum Sultan Ismail

*rakyat jelata di johor berkabung selama 7 hari Peraturan berkabung bagi lelaki Melayu ialah bersongkok lilit putih dua inci manakala bagi bangsa lain ialah kain hitam lebar tiga inci di lengan kiri.


BYE!



4 comments:

L.Lawlett said...

Al-Fatihah

s h a r v i na said...

aduh enas..
lawak la entry nih..
aku ingt pe la td..ehe..

takziah yea kak!

zara said...

owh...Johorian sejati ke.. :)

AmIRa is mIRa said...

hai...follow and drop comment kat blog saye