Followers

Monday, 15 August 2011

1st time cerita pasal puasa .


Puasa yang ke 16 dah kan? semakin banyak lagu raya keluar dekat radio, orang rasa happy tapi napa aku rasa sedih ya? erm. (Semalam kan, ya ni cerita semalam biasala aku punya cerita postpond punyer cerita tak da cerita fresh dari ladang haha) Ok sambung balik dalam pukul 5 petang orang tengah lawan -lawan bunyi pung - pang - pung - pang (kuali bertemu sudip) dan masa tu juga la aku dekat dapur tengah potong -potong bawang dan sewaktunya, emak call cakap tak payah masak sebab ayah nak belanja makan, hoyeyyy. Macam tau - tau jer perut Einaz tak berapa nak sihat masa tu kan. Dengan gumbira hati nya untuk puasa yang ke 15(semalam) aku tak payah masak. ok cut the short .


Pergi makan dekat area Restoran Seri Manis dekat depan Petronas Buluh Kasap, kalau orang Segamat tau la tempat ni kan. Ayah dah reserved tempat ni awal - awal, masa pukul 7.15 kitaorang sampai makanan dah sedia ada, masa tu pun dah ramai dah orang duduk menanguk depan makanan. Ha tu la siapa suruh datang awal - awal kan dah kena tungu. :p Sampai jer aku yang eksaited lebey ni apa lagi laju-laju aku letak nasi dalam pinggan. kami pergi berempat je ayah, emak, dengan Kak ira. Bagi Zon III Johore buka pukul 7.24pm. Selamat berbuka. Jemput makan . ;)



tak dala pulak aku nk snap gambar makanan kan, perut dah mengeletik mintak isi lupa terus nak snap. Tapi tak pa ni gambar masa aku pergi makan dekat Melaka dulu, ala sama jer lauk peberet ayah yang mesti ada. tapi dekat Seri Manis ni lagi sedap. ;D


Tengok la budak Einaz ni amik banyak - banyak lagi kan tak habis. :P padahal makan berulamkan air. tabiat la, orang cakap lama - lama perut ley buncit . tak nak tapi dah nama pun tabiat nak buat macamana susah wooow nak tinggal kan.



masa tengah makan aku teringat la yang cousin aku dari serawak ada add aku dekat FB , sexy woow, haha ( takpala dia chirstian apa adahal ) masa ni ni aku khuyuk dengar ayah cerita pasal asal - usul waris walak dekat serawak, paling aku ketawa tak ingat dia paling bangga sebab dekat kampung dia sorang jer ada SPM dan dapat pergi Inggeris School Sarikei (masa tu tak panggil spm, ayah ada cakap tadi tapi aku tak ingat) kiranya dia yang paling pandai dekat kampung dia, sebab tu masa aku balik kampung dulu, diaorang sambut kitaorang datang macam sambut menteri datang. hahaha kelakar tak? bangga gila ayah aku ada SPM je kot ? (oiy tak baik la ketawa kan ayah sendiri, dulu - dulu lagi la dekat pedalaman tempat ayah aku tinggal, masa tu kira otai la tu ada SPM ) aku tau ayah mesti rindu keluarga dia dekat sana ;'( . cian ayah takpala nanti einaz ada banyak duit einaz bawak satu kampung ayah kita buat kampung dekat sebelah taman kita ni ya ayah :P kalau aku la kan, tak jumpa family seminggu tu paling lama la, boley pengsann wooooww ..





sebab ? sebab aku anak manja ! hahah tak dalah manja sangat. Bukan - bukan lagi satu sebab diaorang yamg tak boley anak - anak dia jauh dalam keadaan yang lama, Bila tiba jer hari jumaat mesti tanya kami adik beradik balik ke tidak, kalau tak ada benda nak buat kami diwajibkan balik! walaupun dikira membazir, tapi, biarla duit ayah kan ? ayah ? angguk la tukan ?;p




Tuan Shah Rizal Thomas dengan akak, eh tiba - tiba rasa sedih , lepas ni akak dah nak kahwin la . ala... ;'(

p/s : alamak qualiti gambar yang kekuningan plus guna camera hp emak je. gambar ni semua tak edit pun. So korang terpaksa la tengok gambar buruk ni :)

ok la korang selamat menjalani ibadah puasa yang ke 16 ya. assalamualaikum. bai .

25 comments:

CIK JATT said...

bestnya berbuka ngan family kan.

by the way, sis follow ur blog:)

ekmal said...

tuan puteri buluh kasap ade x kt restoran tu?hehehe

asyiqin nasir said...

best blog ni
:D

Suriayati Datu Mudin said...

sedapnya lauk2 tu..suara siapa dalam blog ni awak ke

hazanis said...

comel nya awk!!..like your style....:)

cik ery said...

selamat hari raya.ehehe

mizzMuai said...

comeyyy!!! i follow u dear!! happy ramadhan ye...=)

Redbloodsnow said...

wahhh......melior tgk makanannnn

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@CIK JATT :


hihi EINAZ buka degn family.
thanks akk folow einaz .

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@ekmal .


ada la mal nak tgk ke rupa tuan puteri buluh kasap datang la segamat :P

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@asyiqin nasir :


mekasih , malau i :P

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@Suriayati Datu Mudin

eh bukanla untung la kalau tu suara einaz ta . hihi .

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@hazanis

ala mn ada style la , tipu jer tau hihi btw thanks yer dtg blog einaz

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@cik ery

eh awal nyer wish .. hihi
slmt hari raya juga .;D

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@mizzMuai :


WARGH thanks yer sudi folow blog tak seberapa ni .

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@redblosnow aka kak zie .

wargh meliur kan.. nnt akk blnja einaz plak ya l;d

azlina_muhammad said...

sedapnye dia makan...cantik blog awak.....suke....

nabila azmi said...

seronoknyeeee..nak join boleh??hehe...
slm kenal..follow awk =)

sifu im said...

sdp ke mkanan tu??nmpk biasa je..haha

nik rosmawati said...

bestnya berbuka dengan family.tetiba rindu family sendiri

My MiRa said...

sedapnye tengok gambo2 makanan kat atas tueeeee

teha said...

gambar buruk ? mn ade.. sume comell jee ! :)

jaya jr said...

huhu,,bukak puasa dengan keluarga memang meriah =)

May Maisarah said...

Hai Syaz...

selamat berpuasa....=))

Hana Soffelia said...

Seronoknya berbuka dengan family. Tak sabar nak balik kg minggu depan, mau berbuka dgn family gak.