Followers

Wednesday, 10 August 2011

Eh, aku benci betul tengok perempuan nangis .

Lelaki benci + menyampah + meluat tengok perempuan menangis ? Yeke ? erm entahla aku ni perempuan kalau nak tau nanti kita buat survey kat kaum adam ni , lelaki pun satu Kalau nak cakap benci pun..agak agak laa tengok la keadaan samaada perempuan tu menagis kegedikkan atau nangis kesedihan. Tak baik benci benci perempuan menangis, sebab dengan cara tu je la perempuan ni dapat luah perasaan diorang yang terpendam tu tau bukan dia nak buat - buat nangis , dia takkan nangis kalau tak ada benda yang menyakitkan hati dia , even salah dia sendiri so jangan la suka - suki nak benci dengan perempuan yang kuat nangis ni .





Aku pernah dengar lelaki cakap macam ni "Eh, aku menyampah betul tengok perempuan nangis - nangis ni".

perempuan yang menangis bila hati dia betul betul tersentuh dengan sesebuah perkara tu. Kalau sekental dan sekuat mana hati perempuan tu, dia akan menangis jua. Selagi perempuan tu tahu handle sesebuah perkara tu, selagi dia kental dan semangat dia masih kuat, dia takkan menangis punya. Tapi, air matanya tetap akan jatuh bila dia betul betul tak tahan dan perlukan seseorang untuk berkongsi perasaan. dan jangan marah kalau lelaki yang sampai hati cakap macam ni , perempaun tu dah tak nak cerita masalah dia dekat si lelaki tu ! nak buat apa cerita dekat orang yang menyampah tengok perempuan nangis , baik cerita dekat orang yang betul-betul ikhlas nak dengar masalah si perempuan ni kan ?


Siyesly, aku teringin nak tau sebagai lelaki, apa perasaan korang bila tengok perempuan menangis ? Korang rasa benci ke, nyampah ke, meluat ke ? tolong la bagitahu aku . And kalau korang pulak, sebagai seorang perempuan, bila lelaki cakap macam ayat kat atas tu..apa perasaan korang? pun juga boley bagitahu. bye . asslamualaikum .


thanks to this blog silampuneon

4 comments:

pepol said...

xblh tgk pompuan nangis,siyesly

ekmal said...

kalau pompuan nanges ngada tu je yg buat meluat..nk lempang, syg pulak kn? hahaha

Red said...

dulu pernah ada sorang pompuan menangis sebab terkena paper cut. aku belikan plaster. ya. aku tahu aku baik ^^.

Red said...

dan. dialog tu sumpah kelakar. haha.