Followers

Friday, 26 August 2011

kisah langsir dan asap .

yes , sedaya upaya udpate blog lagi, kan dah nak raya ni opcoz la blog ni akan di tinggalkan tak lama lagi. Semua keja kemas mengemas rumah perlu disiapkan sebelum hari ahad, huraiy eksaited dah dua tahun tak balik kg, pergh padahal kg sekangkang kera jer, orang bisik pun boleh dengar (okay bulan puasa tak baik tipu) sebab apa tak balik kampung dua tahun ? owh biasa la atok mak @nenek aku ni memang kilang membuat anak, anak dia ada sembilan orang and every year ada turn, atok mak aku ni gilir - gilir balik rumah anak - anak dia dari paklong aku sampai pak usu, So tahun ni setelah rumah atuk aku yang telah renovate harus la atok mak eksaited lebey nak raya dekat rumah dia sendiri kan. So tahun ni dapat la raya dekat kampung sendiri. wargh intro panjang jela.



entry ni aku nak cerita pasal langsir jer sebenanya dekat fb aku dah update pasal aku geram gila dengan bibik jiran rumah aku dia boley pulak bakar sampah . ok tu takpalah kan even kawasan taman mana la boley bakar sampah, tapi boley pulak dia bakar sampah time aku dah sidai langsir yang tebal gaban tu, okay aku rasa aku berkongsi rasa dengan jiran-jiran yang lain, sebab aku tengok kebanyakkan jiran - jirang aku semua stok tengah basuh kain langsir. ok dah la entry lepas baru jer cerita pasal sabar, so sabarlaka cik einaz ya kalau rajin basuh la balik kalau tak pun sembur jer febrezz apa susah . huhu.




tengok la kepanjangan dah ketebalan langsir tu. Pn Foziah lepas ni kalau nak buat langsir yang nipis-nipis pun okay juga kot kan? tak dalah tangan einaz ni keremm masa nak sidai langsir tu ..


langsir rumah aku ni style lama. ala yang kena letak satu-satu penyangkuk tu. (macam dalam gambar) masa nak bukak penyankuk tu laju la aku cabut dari kain langsir, tengok masa nk pasang langsir nanti. hohoh. lagi satu kalau ikut kerajinan aku ni la kumpul-kumpul langsir terus sumbat dalam mesin basuh, tapi emak aku ni omaik cerewwet siap suruh rendam dulu semalaman. haish .. ok la mau sambung balik mengemas ;) babye . eh selamat berbuka ya korang.

6 comments:

JIJI YU said...

langsir sekang mane de nipis2..

Einaz Shah Rizal Thomas said...

HAHAHHA . sgt myushkn btl kan ..

♥♥ arabella ♥♥ said...

hai cantekk..hehe..ara follow sini..

May Maisarah said...

Hoho....go baby go!

kite punyer dah setel bab langsir..berpeluh2 pasang lgsir semalam..hikhik =))

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@arabella

thanks yea :)

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@maisarah

einaz baru je siap pasang lngsir tu . mmg berpluh2 ..