Followers

Thursday, 4 August 2011

bila orang jakun dapat barang -_-

Dulu masa mula - mula dapat laptop (masa tu pun laptop baru-baru sampai kat maleyysia) rasa jakun yang amat. Rasa macam dua puloh onam jam mau duduk, terbaring, tertiarap depan laptop. Padahal masa tu yang tau main game solitaire jer, bila dah upgrade sikit pandai la main game Aladdin, sampai dah berpuloh kali menang game tu pun tak jemu nak main lagi. Yang aku rasa paling membangakan emak ayah aku, sampai dia rasa tak rugi belikan laptop untuk anak dia. Bila balik kampung sepanjang masa ada jer assignment kena buat, sampai sanggup bawak balik segala assignment.Tapi sekarang bila ada assignment time tu dah set up dalam kepala otak nak balik kampung jangan diharap la, say babye jela to assignment . Wargh sini aku nak cerita kan yang bertapa taksub nyer aku bila mula-mula dulu dapat laptop dulu tau . -_-


Sama juga bagi mengingatkan kembali kenangan semasa pertama kali dapat laptop adalah webcam! senyum sorang - sorang depan webcam, Buat-buat ketawa padahal tak ada apa benda pun yang kelakar, buat ala-ala muka orang menangis, muka nak cebik - cebik, bibir herut sana - sini. Sebab kau sorang jer rasa ko cun, ala- ala comel ambik gambar macam tu. haish . tak caya ? tengok ni .




ha motif amik gambar macam ni ? apahal-lah lu minah, masa ni dah kul 5.00 pm da, potang da tu ha, masih leh tersengeh - sengeh depan cam. Puasa - puasa juga bang.. takkan nak buat muka letih sebab nak bagitahu kat semua orang yang '"wey ko tak nampak muka aku, muka penat ni? aku puasa tau" -_-


macam ni la muka orang yang puasa, tapi kenapa macam muka orang nak tahan erk - erk - erk


ha ni muka da bajet santun - Ayu Raudhah da. Eh bukan aku yang cakap, orang yang comment dalam pesbook lepas aku upload gambar ni ha yang cakap. Mana selit muka aku ngan Ayu Raudhah pun aku tak tau la . haha


muka nak kena penampo pun boley buat depan cam kalau ko nak . ;D



stand-by lipat tudung bulat - bulat ok dah boley nyanyi "bulat kecil , bula kecil , bulat la besar . sayang mama , sayang papa , sayang semua " motif ? nak bagitahu kat semua orang yang bertapa bulatnyer muka hakkku .. -_-


OK Last sekali yer aku janji yang ni gambar yang last . T_T depan cam nak tunjuk yang wallpaper hanphonde mestila letak gambar yang terbaiikkk woook .. eh yer ker ? -_-

ok la SELAMAT BERPUASA UNTUK HARI YANG KELIMA , babye . assalamualaikum korang . ;D


23 comments:

Nizam Ijam said...

hehehe jakun2.. jakun ni nama org asli..hehe

eyrah said...

jakun?haha

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@NIZAM IJAM :

yer ka bukan nama suku sakt org asli ?
hahha

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@eyrah

aah jakun . sgt jakun :P

miss Fyqa said...

ahaa.biase ler time memula dpt laptop..

Salam Ramadhan buat Einaz :)

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@miss fyqa .


aah biasa la tu . hihi terasa yang bukan einaz sorang jer jakun yang amat .
salam ramdhan too .

nashina rika said...

follow you :)

http://hellonashina.blogspot.com/

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@NASHINA RIKA .

wee thanks yer . dah tngok da blog awak . ;d

Aida Azryn said...

cantiknye dia. <3.<3

Atiqah Wadiah said...

chanteknyer syg ^.^

ZURAINI said...

adoy. lawak2. haha.. cntek gak webcm awak punye gmbor. bersih dan jitu. hee

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@aida :


biasa - biasa jer ;D

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@ATIQAH .

eley dia pun cantik juga ;D

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@ZURAINI .

Lightning lebey ni haha .

Wani said...

haha, samalah kita!
jakun tak memasal, haha

Apricot Pie said...

hye..thx for coming to my blog...:)...1st time jga ke sini..si mta comelll..;p

Lynn said...

Hye einaz..^_^ comel lor kamoo..^_^
Selamat menjalani puasa yang ketujuh yerr..^_^

ekmal said...

tangkap gambar ni pki cantik2, tp time snap suar pendek kn?hahahaha :P

ekmal said...

tangkap gambar ni pki cantik2, tp time snap suar pendek kn?hahahaha :P

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@WANI .

AAH KAN BIASA LA , LAGI KLAU DAPT AMIK GMBR ALA -ALA SYOK SNDRI NI :p

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@APRICOT..


COMEL KER KAN ? HIHI THANKS JUGA SUDI DTG

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@LYN ..

THANKS YER FOR YOU TOO ;D

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@MAL .

WAWAwa mana ada la time ni einaz baru lepas balik bazar . lengkap . ;D