Followers

Friday, 26 August 2011

upside down .


Minggu ni genap la sebulan aku jadi penganggur dan lagi 16 hari aku akan kembali ke sekolah harian, dalam tempoh aku bersenang - lenang situasi bila bangun pagi, lepas sembahyang subuh mesti aku masuk bilik emak tengok dia tengah siap nak pergi kerja dan hari - hari la aku tanya soalan yang sama, "emak, tak penat ke pergi kerja ? bila mak nak pencen ?" yer tu la soalan yang boleh dikatakan setiap hari aku tanya dekat emak and aku yang terlebey bijak ni yang sedia dah tau jawapan, "einaz kalau mak tak kerja macamana nak bagi einaz duit belanja masa nak sambung study nanti nak belikan einaz apa tu nama dia yang einaz selalu pakai tu ? pashmina ? "( ya emak aku adalah orang paling happy dengan perubahan aku, kalau boley setiap kali jumpa kedai tudung mesti dia nak belikan untuk aku. huk T_T, ya allah dia adalah salah seorang pendorong untuk aku)



*sambung balik..
Omaikkk aku tak tau la jawapan tu releven ke tak lagi, setahu aku dalam adik beradik aku ni, aku sorang jer study ipts yang sememangnya menyusahkan emak ayah keluarkan duit macam air, akak dengan abang aku dah kerja, opcoz mak dah tak tanggung diaorang lagi, lagi kena bagi duit dekat emak adalah . hahaha :P adik perempuan aku?masih belajar ipta. dan dia la salah seorang makhluk tuhan aku tengok paling berjimat dan dia tak dah la guna banyak duit macam aku, aku tahu jawapan yang dia bagi tu sangat tak releven untuk aku yang dah besaq ni.



Aku tahu emak kerja sekadar mengisi masa lapang, kalau dia tak kerja mesti dia tinggal sorang dekat rumah, mesti emak boring kan ? kesian emak, kalau dia kerja kat tempat kerja dia ada ramai ofice mate tak dalah emak rasa sunyi kan tapi lepas aku sambung belajar nanti kesian emak tinggal sorang. Kerja aku yang menjadi routine harian, emak kena buat balik, tak ada siapa tolong masakan bila emak balik kerja, tak ada orang tolong kemas dapur, mop ruang tamu hari - hari, vacumm bilik emak (emak memang seorang yang sangat pembersih) paling sedih tak da siapa tunggu depan pintu sambut mak balik kerja, okay dah mula rasa serba salah untuk 16 hari yang akan datang ;( (emak rasa tak macam mana einaz rasa ? )erm ..



ouh rupanya dah panjang dah aku merapu aku just nak share kan mood masih lagi tak tentu arah. Sebab orang yang kita sayang kadang-kadang membuatkan kita susah nak buat pilihan even pilihan yang kita buat dah tetap. Ya Allah berikan la aku ketenangan ;'( bye korang , selamat bersahur ya .





9 comments:

Si DauN CeRi said...

einaz anak yg baik...~



sy pon slalu gak tanya ibu sy soklan yg sama, n jawapan ibu sy pon lebih kurang sama dgn mak einaz.. muehehe

Rtp Farra Arisha said...

be a good daughter to ur mom sis!! i know u can do it..hehehe..
titip salam buat emak tercinta!!

Syahirah Suhaili said...

hoho..tetibe je rasa sayu plak..nak syg mak lebeh la lpas nie.. *larik2 keluar bilik cari mak,nak peluk..kehkeh*

mama leen said...

dah lama tak usha blog ni.. dah pakai tudung ye?? comel..

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@si daun ceri ,

be a good daughter . insyallah . thanks ya ;D

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@TRO RARA:

nnt einaz kimslm kat emak ya ;;D

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@SYAHIRAH


jom kita pun nk lari jumpa mak . terus rindu emak kita ;P

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@MAMA LEEN

meksih dtg blog einaz lagi .
alhmdulillah . doakn einaz ya ;D

qlah said...

salam sis .

terharu qlah . sob2.. T_T

selamat hari raya ,
maaf zahir batin .

*salam perkenalan jugak XD

cayam sis !