Followers

Thursday, 11 August 2011

Al - Kisahnya ..

Firstly aku nak bagitahu yang entri ni sekadar nak cari kawan - kawan sekolah aku yang lama - lama - lama - lama dah tak jumpa especially dari sekolah rendah dengan sekolah menengah. So kepada yang rasa mcam tak kenal aku tu, rasanya tak payah baca la kot. Eh, eh bukan nak halau la tapi takut membazirkan masa korang jer. hokhok. Secondly, aku betul - betul nak mintak maaf kalau ada antara korang yang dah add dekat 2ND FB EINAZ and aku tak dapat nak approve, bukan apa? aku tak nak la jadi macam 1ST FB EINAZ , full dengan majoriti orang yang aku tak kenal. tapi orang yang aku tak kenal la paling peramah, kalau boley setiap saat nak tegur . hahah. So Einaz decide untuk tapis -tapis siapa yang add einaz untuk second account fb tu dengan cara tu la einaz dapat cari- cari kawan yang terpisah . cewah. its quality not quantity, tapi memang niat aku nak cari kawan - kawan yang da lama tak jumpa even kawan baik sendiri yang hilang terutama masa einaz sekolah rendah.


ala gambar pecah - pecah la baru nak suruh korang teka, aku yang mana. Ok dah tak payah nak teka sangat lakan, einaz duduk budak ketiga paling kiri sekali. comel tak? comel tak? :p masa dulu - dulu sekolah rendah aku la paling pameeesss kat segamat, sebab antara - antara sekolah rendah di segamat Sekolah Temenggong Abdul Rahman (STAR) paling banyak student dapat 5 A termasuk aku :P ok ada unsur riak di sini.


Meningkat alam kedewasaan aku telah dianak tiri kan oleh emak - ayah sendiri serta dipaksa untuk bersekolah diasrama dan jadi pak arab, hari - hari kau, aku nangis tepi public phone cakap sengut - sengut nangis nak balik rumah tak nak sekolah dekat situ. mana tak nya kejutan subject academic jer dah dekat lapan, bahasa arab lagi dah nak dekat 10. dalam satu tahun kena amik sekurang -kurang nya 20 subject. Tapi takpa - takpa, lama-lama aku ikhlas juga belajar bahasa al-quran tu ;'). Bila ingat - ingat balik rasa rindu masa sekolah menengah dulu banyak kenangan. haha ok dah macam diary la pulak tapi untuk sekolah menengah einaz dah jumpa kebanyakkan kawan - kawan lama, actually tak semua lagi tapi lepas einaz upload gambar lama masa sekolah menengah ramai pulak yang inteprame tau. Alhamdullillah rindu sangat dekat diaorang. haihs pehal entri kali ni rasa macam baku semacam jer . haha ok la .


dalam gambar ni pulak, einaz duduk paling kanan sekali, muka gengster tak? masa ni form 3 ( 2004 ) aku bersekolah di Sekolah Menengah Agama (ARAB) Al-Khairiah Segamat Johor .


gambar masa last spm dulu tahun 2006. dulu pesyen kot amik gambr macam ni . hahha ketawa sendiri.


p.s : kalau la ada antara korang yang rasa penah cam muka einaz yang dari dulu tembam tak berubah ni ley la add einaz dekat sini . assalamualaikum . bai..

17 comments:

hanabunga said...

you so cute dear selamat berpuasa!

Einaz Shah Rizal Thomas said...

selmat berpuasa tooo ;D

oRkEd PuTiH said...

hahaha..klako2..ak nmpak gigi jerk..asik gelak bergmbo sebelah afiq..huhu=)aptb!!!

ayunni said...

slmt pose dear!!

❤~Emma Abduh~❤ said...

pipi tembam..hehe

Atiqah Wadiah said...

dr dulu smpy skrg ttp gojes dan chantek..geram kat lesung batu awak kat pp tuh..eh,silap2..lesung pipit..chumel ^^

Einaz Shah Rizal Thomas said...

hawa . ko meemng .. wey nnt uplod la gmbr kita msa form 5 ngn form 4 aku tak da la . mn entah hilang haha.

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@ayunni :

selmat berpuasa juga !

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@emma abduh .


huargh , uder control da pipi ni . atoyai .

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@atiqag wadiah .

WAWAWA , nnt kita bg duit raya . hihi ;D MACIH dear . awak tu cantik juga .

Rtp Farra Arisha said...

it would be memorable right?
u're very pretty ;)

Nurul Iman Rosman said...

alalaa, tetap menten COMEL :)

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@Rtp Farra Arisha

rindu sgt masa dolu .. ;D
thanks , biasa je .. awak pun comel apa ?

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@Nurul Iman Rosman .

tq, tq .. nanti bagi duit raya .:P

Redbloodsnow said...

dari dulu sampai skrg..mantain comel. jeles lah klo gnie..hehe

Hani Mansor said...

nice entry
http://hanimansor01.blogspot.com/
follow me please

Loki Gemuk said...

Assalamualaikum.. Ni syafinaz ke?? Allahuakbar. Kenangan sungguh sma khairiah segamat