Followers

Thursday, 18 August 2011

in love .

Assalamualaikum, dah lama tak buat karangan milik hati kan ? here we go :P lepas putus cinta dulu, I was looking for a fresh start. I was looking to put the past behind me, lantak la orang nak cakap apa pun aku dah penat dengar cerita sampah sebab mereka tak boley lihat dengan kesenangan yang orang ada. Sekarang jangan peduli lagi dengan mereka yang suka cakap seperti sampah.


After one year, and I was determined that one relationship in particular would remain boxed up in the past, and off this site. Then, something happened or rather, someone happened ;) It was something I’d never bargained on, and it was something I wasn’t really ready for. I’d only just put the past in the past, and suddenly, this something new meant that I had to consider it all again im in love again dan sebenarnya kan dah lama dah terjadi tapi cheq malu nak habaq hihi .



kalau boley aku dah tak nak rasa putus cinta :P I feel terrible for being so broken, but past experience has taught me not to get too close. It’s taught me to build walls, to block people out, and not to trust. haha padan muka aku sampai semua orang sound aku sombong, belagak ,but it’s taught me to hide, and to cry, and to pretend. Sakit kot cakap kita OK padahal tak pun, hipokrit sangat but satu kelebihan aku adalah I can hide everything from most people, I’m good at hiding, and I’m a pro at secrets. owh itu cerita dulu , kenapa la aku suka sangat mengungkit kesian orang sekeliling tau, tak baik la einaz ni. So now “Breathe, let go, and move on”, then so can I. It might take a little while, but I’m confident that I couldn’t have asked for anyone who could treat me better, or be more understanding. Not many people could be this patient, this wonderful. Alhamdulillah Thanks Allah.


ok stop that karangan first, alhamdulillah dah nak masuk ramadhan yang ke 18 dah kan, kejap jer dah nak habis puasa lepas tu raya lepastu habis la masa untuk aku bersenang lenang , membesar kan pipi - lengan dan perut sebab ? sebab ni la .



dah dapat offer dari masa habis diploma, tapi hati batu ni keras tak nak sambung lagi. Sampai bila kan ? so decide nak tak nak i just accept this offer. ( nampak alamat tu ? saja tak nak gedik hitam kan sebab nak suruh korang hantar kad raya ! )


sedih sebenarnya, 1st choice aku pilih cost Marketing. hope so dapat tukar tawaran ni masa register nanti . doakan einaz ya . terima kasih sudi layan cik hati. BYE ;D






16 comments:

pepol said...

wah,tarikh kite masuk stdy semula same la,bdk uitm stat sem baru 12hb jgk,btw xbpe phm la entri nih,hehehe

Einaz Shah Rizal Thomas said...

hahahaahah ;p

Rai said...

international business not bad apa? marketing lagi bes ke? apa pun congrats ye einaz..

Einaz Shah Rizal Thomas said...

b4 ni dip einaz amik busnes so macam nak , prgi ke arah markting . cewah :P

JIJI YU said...

ijazah terbaik datangnya dari pengalaman..

farah hanim said...

blog akq pon cntik juga
wahh nak p blaja ye
chaiyok2^^

Einaz Shah Rizal Thomas said...

maksudnya belajar ijazh tak terbaik la ? :P

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@FARAH HANIM,

nnt ajar akk edit blog cantik macam awak yer ;d jelez ni .

sara zainol said...

internationak business? ok la tu.. heheh.. aloo im a markketing student at uitm arau.. :) tukar ye.. mmg best la marketing :)

MerLe said...

ok dh tu..try dlu..mn tau ok..tp klu nsib baik dpt tukar,ok gk..

pengalaman mengajar erti hidup.. tahniah sbb boleh hadapinya ngn tabah =)

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@sara zainol

kita nak amik mrktng macam awak.
tapi kalau tak ada rezeki nk macamn huhu

Einaz Shah Rizal Thomas said...

@merle

doakn yer .. tapi kan elok kalau dapat apa yang kita minat kan ;D

zeila said...

u r right dear...
once dah break up, nak start new life a bit hard..plus nak start new relationship pun mcam was2 gitu...huhu

CIK JATT said...

sambung la belajar dear selagi ada peluang k. try la check nanti kut2 dapat marketing

anyway, tu semua pengalaman hidup. sis pun dulu ada banyak kali break up before met the right guy:) be strong k!

Redbloodsnow said...

teringin akak nk sambung study lg taw

Dorky Guy said...

wah samalah!!!




(konon)